Het gooien van rijst op jonggehuwden is een oude traditie als symbool van overvloed en vruchtbaarheid. Je hebt misschien gehoord dat rauwe rijstkorrels schadelijk zijn voor vogels die ze innemen, maar ornithologen zeggen dat dit niet waar is. Toch kan rijst niet de beste keuze zijn om te gooien, omdat het glad kan zijn, en moeilijk op te ruimen is. Ook confetti is een slecht alternatief. Hier zijn een aantal leuke alternatieven.

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes zijn er in veel kleuren en geuren te koop. Je kan deze in mooi zakjes doen, of zelf zakjes maken van papier versierd met stempels strikjes en allerlei leuke tierlanteintjes.

Bellenblaas

Ook de bellenblaas doet het altijd goed, en je kunt ze in allerlei bruiloftvariaties terugvinden.

Zo zijn er nog genoeg alternatieven te vinden in je eigen tuin en keuken, denk aan cornflakes. En misschien krijg je door deze inspiratie zelf wel een ander leuk idee.

zaad

Kleine puntzakken van papier gevuld met zonnebloempitten meloenpitten of vogelzaden zijn een leuk alternatief. Nadien kunnen de vogels het heerlijk opeten. Je kan leuk gekleurd karton papier kopen, en deze nog versieren met een leuke strik.Vul de zakken met het zaad en laat de gasten strooien naar wens.

Klavertjes 4

Ook klavertjes 4 zijn er te koop, of je moet ze maar net zelf in je tuin vinden, maar ook dit is een leuk alternatief strooigoed

Zomerbloemen en veldbloemen

Heerlijk geurende seizoensgebonden bloemen in plaats van rijst. Denk hieraan aan kamillebloempjes, hortensiabloemen, korenbloemen en alles wat er op het veld te vinden is, en alles wat er op dat moment in bloei staat in de tuin. Bruidsmeisjes kunnen dit ook in hun mandje doen