De Android Mediaplayer is een nieuwe gadget die gebaseerd is op het populaire besturingssysteem van Android. Ben jij benieuwd om wat voor nieuwe gadget het gaat en wil je meer informatie over deze innovatie van Android, zodat je gemakkelijk kunt beslissen of deze gadget misschien bij jou past? Lees dan meer over de Mediaplayer van Android in dit artikel met vijf veelgestelde vragen over deze gadget.

 

Vraag 1: wat is de Android Mediaplayer precies?android media player

De Mediaplayer van Android is een tv box die je aansluit op je bestaande televisie. Heb je dit gedaan, dan kun je de box gebruiken om via het internet films, series en sportwedstrijden te streamen. Dit betekent dat je niet meer afhankelijk bent van de films, series en sportwedstrijden die op dit moment op televisie getoond worden, maar dat je zelf kunt bepalen wat je kijkt en wanneer je dit wil kijken.

 

Vraag 2: hoe werkt de tv box van Android?

Om de Android tv box te kunnen gebruiken, moet je het apparaat eerst aansluiten op je televisie. Dit doe je door gebruik te maken van het plug & play systeem van de Android box, die standaard bij het pakket van de tv box wordt geleverd. Je doet één HDMI kabel in de televisie, je stopt een stroomkabel in het stopcontact en je kunt de tv box gaan instellen.

Heb je de box ingesteld, dan kun je gebruik maken van het programma KODI om internationale filmkanalen te ontvangen. Alle denkbare Amerikaanse hitseries staan in dit programma en je kunt van deze series niet alleen de oude afleveringen, maar ook de nieuwste afleveringen bekijken. Ben je een groot liefhebber van films, dan zit je ook goed bij KODI. In het programma vind je namelijk niet alleen Amerikaanse hitseries, maar ook films die net uit de bioscoop zijn. Uiteraard zijn al deze films gewoon Nederlands ondertiteld, zodat je jouw favoriete films met Nederlandse ondertiteling kunt volgen. Binnen KODI zit overigens ook een speciale app voor Nederlandse kinderfilms, wat de tv box van Android ook uitermate geschikt maakt voor gezinnen met (jonge) kinderen.

 

Vraag 3: waarom zou ik de Android box moeten kopen?

Je hebt verschillende goede redenen voor het kopen van een Mediabox. De eerste goede reden om in de Mediaplayer van Android te investeren, is omdat je met deze box alle leuke series en films van dit moment kunt kijken. Zonder te downloaden en dus zonder dat je op een download moet wachten, want de series en films worden stuk voor stuk binnengehaald door middel van streaming.

Een andere reden om in de Mediabox te investeren, is vanwege het feit dat deze tv box erg voordelig is. Voor vergelijkbare apparaten betaal je vaak hoge maandelijkse kosten, maar voor Mediabox kopen betaal je slechts eenmalig de lage prijs van deze tv box. Geen grote investering dus, maar een laag bedrag om op jouw manier televisie te kijken.

Tot slot biedt de Mediabox meer mogelijkheden dan slechts het streamen van jouw favoriete series en films. Ben je een groot liefhebber van sport en kijk je graag naar internationale sportwedstrijden, dan kun je de tv box hier ook voor gebruiken. Naast series en films, worden ook de grote sportwedstrijden gestreamed.

 

Vraag 4: kan ik de Android tv box wel gebruiken?

Door de gebruiksvriendelijke en toegankelijke aansluiting van de Android box, kun je deze box op iedere televisie installeren. Ook als je een oudere televisie in je bezit hebt, kun je de Mediabox van Android op jouw toestel gebruiken. Als je televisie maar een HDMI-ingang heeft en als je nog een stopcontact over hebt in huis, kun je deze tv box installeren. Je hoeft geen gloednieuwe televisie te hebben om de box te kunnen gebruiken, want ook voor oudere modellen is de Mediaplayer gewoon geschikt.

 

Vraag 5: hoe is de beeldkwaliteit van de tv box?

De Android tv box geeft je over het algemeen beelden in HD-kwaliteit en altijd met Nederlandse ondertiteling. Door de hoge kwaliteit van de tv box, kan het apparaat zonder enige moeite full hd streamen. De 2gb ram mediaplayer van de box kan zelfs 4k ultra HD aan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de beeldkwaliteit van de box.

Houd er wel rekening mee dat het beeldkwaliteit van de tv box afhankelijk is van de beeldkwaliteit van je televisie. Heb je een oudere televisie met slecht beeld of heb je een kapotte televisie met een beschadigd beeldscherm, dan is het beeld van jouw favoriete films, series en sportwedstrijden ook van lagere kwaliteit. Dit komt dan logischerwijs niet door de tv box, maar door de kwaliteit van het beeldscherm van jouw televisie.