Peuters kunnen wel luisteren naar verhaaltjes, maar kunnen nog niet lezen. Naarmate deze kinderen wat ouder worden, leren ze op school lezen. Door regelmatig te oefenen, hebben ze steeds een hoger leesniveau. Het leesniveau AVI M4 komt meestal voor bij kinderen van groep 4, oftewel kinderen van 7 of 8 jaar. Bij de kinderboeken met dit leesniveau kom je daarom ook allerlei vrolijke onderwerpen tegen. Denk maar aan boekjes over piraten, ballet, moppen, gekke dieren en zelfs monsters. Er zijn tevens informatieve kinderboekjes waar je uit kunt kiezen. Hierdoor hoeft het niet moeilijk te zijn om het beste AVI M4 boek uit te kiezen. Wij helpen je zelfs op weg. Aarzel dus niet, lees dit artikel en kies het beste AVI M4 boek voor jouw kind uit.

Beste AVI M4 boek van 2020

Misschien heb je al enige tijd gezocht naar het beste AVI M4 boek voor je kind. Het kan ook dat je veel geschikte boekjes bent tegengekomen, maar je het moeilijk vond om een keuze te maken. Dit overkomt immers veel ouders van kinderen met dit leesniveau. Gelukkig zorgen wij voor een ideale oplossing. We hebben namelijk gekeken naar de meest populaire AVI M4 boekjes van dit moment. Vervolgens hebben we aan de hand daarvan een top 5 samengesteld. Deze top 5 beschrijven we in dit artikel. We willen immers dat je van tevoren weet waar de boekjes over gaan. Zo kun je gemakkelijker een keuze maken. Het is tevens gemakkelijk om de verschillende varianten met elkaar te vergelijken. Waar wacht je nog op? Lees het artikel, vergelijk de boeken met elkaar en kies zelf jouw beste AVI M4 boek uit!

1. Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus)

Sommige kinderen zijn gewoon onhandelbaar. Ze luisteren niet naar de instructies die aan hen gegeven worden. Daarnaast gaan ze gewoon door nadat ze gewaarschuwd worden. Je begrijpt dus dat dergelijke kinderen Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus)verschrikkelijk zijn. Gelukkig zijn de meeste kinderen niet zo erg. Echter, ook lieve kinderen lezen graag over de avonturen van verschrikkelijke kinderen. Daarom is het niet verbazingwekkend dat de verhalen over erge Ellie en nare Nellie zeer populair zijn. Wil je dat je kind deze verhalen leest? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar het boek Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus).

Het boek Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus) is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Dit boek gaat namelijk over 2 meisjes, namelijk Ellie en Nellie. Deze tweeling heeft de familienaam Smit. Beide meisjes zijn verschrikkelijk en worden daarom ook terecht erge Ellie en nare Nellie genoemd. Je zou niet eens willen geloven hoe gemeen de meisjes zijn. Zo slaan en schoppen ze anderen. Ze krabben en bijten zelfs. Mocht je op straat lopen met een zak vol snoep, dan kun je het liefst uit hun buurt blijven. Als je een boodschap voor je moeder moet doen en je geld bij je hebt, dan kun je dit ook beter verstoppen. Voor je het weet grijpen ze het geld namelijk en pakken het van je af. De meisjes zijn gevreesd bij de kinderen in het dorp waar ze wonen… Toch zijn ze geliefd bij vele jonge lezers.

Eigenschappen van het boek Hele erge Ellie en nare Nellie (omnibus):

 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar genieten van deze bundel.
 • Je komt speelse, zwart-witillustraties tegen die uitstekend bij de tekst passen.
 • Deze omnibus gaat over een tweeling die de kinderen uit de buurt terroriseert.
 • Wanneer er volwassenen bij zijn, doen de meisjes poeslief, maar gelukkig worden ze op den duur ontmaskerd.
 • Er is plaats voor een humor, de verhalen zijn goed gestructureerd en de personages komen bovendien goed uit de verf.
 • In de omnibus kom je 4 verschillende verhalen over erge Ellie en nare Nellie tegen, die eerder afzonderlijk zijn verschenen.

2. Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest

Elk kind is anders en daarom is het niet verbazingwekkend dat kinderen van verschillende boeken houden. Zo kom je kinderen tegen die het liefst lezen over sport. Andere kinderen genieten juist van sprookjes. Er zijn zelfs kinderen Foeksia De Miniheks - Foeksia en het beestenfeestdie griezelboeken het spannends vinden. Als je eenmaal weet waar je kind van houdt, dan is het gemakkelijker om een kinderboek uit te kiezen. Is jouw kind een fan van de reeks Foeksia De Miniheks? Als je kind van deze boeken houdt, dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een onderdeel uit deze reeks, die wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind is. Hier verwijzen we naar het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest.

Kinderen genieten van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest. Dit komt doordat het boekje spannend en tegelijkertijd grappig is. In het verhaal is het midden in de nacht. Foeksia besluit om naar de dierentuin te gaan. Dat klinkt alvast als een lekker gek plan. Tommie gaat ook mee. Maar is het wel een goed idee dat een miniheks naar de dierentuin gaat? Misschien kan het verkeerd aflopen. Dat gebeurt ook. Plotseling kunnen de dieren praten. Ook de hokken gaan allemaal open. Nu kan het feest beginnen. Is je kind ook van de partij? Je merkt tijdens het lezen van het boek waarom dit boek het beste AVI M4 boek voor je kind is.

Eigenschappen van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het beestenfeest:

 • Doordat er veel dialogen zijn, is het verhaal levendig en toegankelijk.
 • Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar genieten van dit fijne, leuke heksenverhaal.
 • Je komt in dit boekje 7 korte hoofdstukken tegen van elk ongeveer 3 pagina’s.
 • Dit boek maakt deel uit van de geliefde kinderboekenreeks Foeksia De Miniheks.
 • Het taalgebruik in dit boekje is eigentijds en eenvoudig en de zinnen zijn relatief kort.
 • De Foeksia-serie is vooral geliefd bij meisjes en sluit prima aan bij hun interesse en belevingswereld.
 • In het boekje besluit Foeksia om midden in de nacht naar de dierentuin te gaan, waarna er een Beestenfeest ontstaat.

3. Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje

Het boek dat we hierboven hebben beschreven is afkomstig uit een boekenreeks. Die reeks is vooral gericht op meisjes die heksenverhalen interessant vinden. Er zijn echter ook kinderen die meer houden van dierenverhalen. Leren lezen met Kluitman - Choco het minipaardje 1 Choco het mini paardjeEen dergelijke reeks over dieren is de reeks Choco het minipaardje. Hoewel dit een reeks op zichzelf is, behoort het ook tot de serie Leren lezen met Kluitman. Als je kind dol is op paarden of gewoon dieren, dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Dit boek heet Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje. We vertellen je waar dit boek over gaat. Hierna zal je meteen begrijpen waarom deze uitgave wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind is.

In het boek maak je kennis met Choco. Zij is een zeer klein paardje. Helaas is ze helemaal niet gelukkig in de stad waar ze woont. Ze wordt namelijk enorm slecht verzorgd door haar baasje. Op een dag besluit het paardje om te ontsnappen. Ze vertrekt midden in de nacht en gaat vervolgens op zoek naar een betere thuis. Denk je dat ze een plek zal vinden waar ze beter behandeld zal worden? Dat verklappen we niet. Je zal het avontuur over het lieve paardje zelf moeten lezen. Koop dus gauw het boek Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje.

Eigenschappen van het boek Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje:

 • Choco, het paardje is als rubberen hanger aan het leeslint bevestigd.
 • Bonte, karikaturale kleurenillustraties dragen in dit boek bij aan een fijne uitstraling.
 • Het boek uit de reeks Leren lezen met Kluitman is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • In dit boekje maak je kennis met een pony die slecht verzorgd wordt en die daarom wil vluchten.
 • Dit boekje is eenvoudig, maar toch spannend en trekt voornamelijk meisjes, die van paarden houden, aan.

4. Billen buikje benen

Het ene kind is dol op lange verhalen. Andere kinderen zijn het liefst bezig met een doe-boekje. Er zijn echter ook kinderen die genieten van boeken met rijmpjes. Rijmpjes zijn ideaal voor kinderen die pas lezen. De zinnetjes zijn Billen buikje benennamelijk kort en vaak enigszins voorspelbaar. Hierdoor is het gemakkelijk om het boek te lezen. Is een boek met rijmpjes daarom het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan kennen we een boek dat je kind vast wel leuk zal vinden, namelijk het boek Billen buikje benen. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, bevat dit boek rijmpjes over de billen, buikjes en benen. Er komen echter ook andere lichaamsdelen ter sprake.

Vanwege de inhoud van het boek en de leuke rijmpjes, is het wellicht het beste AVI M4 boek. Kinderen vinden het namelijk vaak fijn om te lezen over herkenbare situaties en dingen. Wat is nou herkenbaarder dan het eigen lichaam? In het boek lees je bijvoorbeeld “Is jouw buik bruin of wit? En weet jij waar je naveltje zit?”. Zo leest het kind niet alleen grappige rijmpjes, maar kan hij/zij de desbetreffende lichaamsdelen ook aanwijzen. Samen met kinderen van diverse nationaliteiten en met behulp van sommige dieren worden lichaamsonderdelen benoemd. Het boekje met eenvoudige illustraties in felle, vrolijke kleuren is daarom ideaal!

Eigenschappen van het boek Billen buikje benen:

 • Bij de tekst staan er passende platen die soms doorlopen over 2 pagina’s.
 • Je komt in het boekje korte versjes tegen en opdrachten om lichaamsdelen aan te wijzen.
 • Dit prentenboekje is informatief en leert je kind spelenderwijs omgaan met het benoemen van lichaamsdelen.
 • Het boekje is gericht op kinderen vanaf ongeveer 2 jaar, maar kinderen die pas leren lezen, genieten er ook van.
 • In het boekje benoemt je kind samen met kinderen van allerlei nationaliteiten en met behulp van diverse dieren lichaamsonderdelen.

5. Ik lees! – Dit boek is bijna echt gebeurd

Veel kinderen vinden het fijn om verhalen over dieren te lezen. Een dier dat voor veel kinderen interessant is, is bovendien het paard. Daarom kom je veel kinderboeken tegen over paarden. Sommige van deze verhalen zijn Ik lees! - Dit boek is bijna echt gebeurdduidelijk verzonnen, maar andere verhalen lijken op waargebeurde vertellingen. Is het beste AVI M4 boek voor jou een verhaalboek over paarden, dat bijna op een waargebeurd verhaal lijkt? Dan heb je geluk. Je kunt immers kiezen voor het boek Ik lees! – Dit boek is bijna echt gebeurd. Dit boek uit de reeks “Ik lees!” is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het gaat namelijk over een paard en lijkt op een waargebeurd verhaal.

In het boek Ik lees! – Dit boek is bijna echt gebeurd maak je kennis met Lot en Ot. Ot is het paard van Lot. Lot wil een spannend boek schrijven voor Jip, die op reis is. Daarom gaat ze op zoek naar een spannend avontuur. Een dergelijk avontuur is namelijk een goede inspiratie voor een spannend boek. Daarom besluit Lot om naar het bos te gaan. Ze gaat echter niet alleen op stap, maar neemt haar paard Ot mee. Hoewel ze zelf op zoek ging naar avontuur, vindt Lot het best eng in het bos met al die sneeuw en wind. Hopelijk loopt het goed af. Wat we wel kunnen verklappen is dat Lot en Ot een spannend avontuur beleven in de sneeuw…

Eigenschappen van het boek Ik lees! – Dit boek is bijna echt gebeurd:

 • Je kunt het boek geven aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • In het boek vind je prachtige illustraties, die het verhaal goed aanvullen.
 • Beginnende lezers die van paarden houden, halen hun hart op met dit boek.
 • Achter in het boek vind je allerlei leuke opdrachten voor jonge basisscholieren.
 • De opdrachten in het boek stimuleren kinderen om na te denken over wat ze hebben gelezen.
 • Het boek gaat over Lot en haar paard Ot, die samen een spannend avontuur beleven in de sneeuw.
 • Dit boek is afkomstig uit de reeks “Ik lees”, die speciaal is ontwikkeld voor kinderen om te leren lezen.