Als je op zoek gaat naar een nieuw kinderboek, dan houd je rekening met de leeftijd van je kind. Voor baby’s zijn er immers andere leuke boekjes dan voor peuters en kleuters. Behalve dat de verhalen anders zijn, verschilt vaak ook het materiaal van de boeken. Zo kun je voor de allerjongsten stoffen boekjes kopen. Hierdoor kan je kindje er gerust mee spelen, zonder dat de bladzijden scheuren. Je bent nu dus op zoek naar een boekje voor je baby. Daarbij kun je kiezen voor boekjes met herhaling. Zo onthoudt je kind het boek beter en kan hij/zij op den duur zelfs “meelezen”. Je gaat tevens na naar welke plaatjes het kindje kijkt. Zo ontdek je ook wat je kind leuk vindt. Welk boek is dan het beste boekje voor baby? Wij helpen je om het beste boekje voor baby te vinden.

Beste boekje voor baby van 2021

Na het lezen van het bovenstaande weet je hoe je een boek voor je baby kunt uitkiezen. Lijkt het toch op een moeilijke opgave om het beste boekje voor baby te vinden? Geen probleem. Ook daar hebben we namelijk een oplossing voor. Om je op weg te helpen, hebben we namelijk een top 5 lijst samengesteld. Aan de hand van deze top 5 kun je beslissen welk boek geschikt is voor jouw kind. De boeken zijn bovendien allemaal razend populair onder baby’s. Daarnaast beschrijven we elk boek afzonderlijk zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Aarzel dus niet langer en vergelijk de 5 superleuke boekjes voor baby’s. Vervolgens beslis je zelf welke het beste boekje voor baby is.

1. Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende boekjes voor baby’s. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dreumesen vaak ook als baby’s gezien worden in deze classificering. Heb je een flinke baby, dreumes of peuterWil je bovendien dat dit kindje aan de hand van tekeningen leert lezen? Er zijn verschillende boekjes waar je dan voor kunt kiezen. Dergelijke boekjes zijn tevens populair, omdat je kindje op die manier een voorsprong heeft op zijn/haar leeftijdsgenootjes. Is een boekje over lezen en leren daarom het beste boekje voor baby? Kies dan voor Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg.

Dit boekje is wellicht het beste boekje voor baby, omdat het gaat om een vrolijk aanwijsboekje. Met dit boekje in huis kun je je dreumes en peuter aan de hand van prachtige tekeningen nieuwe dingen leren. De tekeningen in het boek zijn afkomstig van Eric Carle. Bovendien gaat het om diverse kleuren, vormen, dierengeluiden, cijfers, tegenstellingen, dierenhuizen, dingen om te eten en eerste woordjes. Je kind leert dus over vele onderwerpen nieuwe dingen. Bovendien kun je het boekje desgewenst uitdelen op een verjaardag of gerust zelf houden. Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg komt altijd goed van pas!

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg:

 • Je kunt dit aanwijsboek doornemen met kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Als je het boekje regelmatig behandelt met je kind, leer je hem/haar al op jonge leeftijd lezen.
 • Het boek bevat diverse dingen zoals kleuren, cijfers, dierengeluiden, vormen en zelfs tegenstellingen.
 • Doordat het hier om een verzameling met 8 uitdeelboekjes gaat, kun je de boekjes desgewenst uitdelen op verjaardagsfeestjes.

2. Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

De meeste kinderen genieten ervan wanneer je aan hen voorleest. Daarbij maakt het niet zoveel uit of je leerboekjes of verhaalboekjes aan hen voorleest. Veel ouders kiezen er daarom voor om al op een jonge leeftijd aan hun kindjes voor te lezen. Dit is begrijpelijk, omdat je kindje er dan aan went om naar je te luisteren terwijl je voorleest. Heb je een baby in huis en wil je een geschikt boekje voorlezen? Dan heb je veel keuzemogelijkheden. Het is echter handig om boekjes uit een boekenreeks voor te lezen. Zo went het kind aan de verhaaltjes over die personages. Lijkt een boek over Dikkie Dik als het beste boekje voor baby? Dan raden we het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd aan.

Het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd zorgt voor dubbele pret. Dit komt doordat het hier gaat om een set van een voorleesboek en een dvd. Je kind geniet dus ook van de ondeugende kater wanneer jij niet kunt voorlezen. Op dergelijke momenten laat je het kind namelijk naar de dvd kijken. In het boekje zitten er maar liefst 30 spannende avonturen met grote plaatjes. Het voorlezen is dus prettig voor jou en je kind. Op de dvd kom je 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes tegen. Zie je nu waarom deze set wellicht het beste boekje voor baby is?

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd:

 • Je komt in het leuke pakket een boek tegen met leuke verhalen en een lekker lange dvd.
 • Op de dvd zijn er maar liefst 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes voor urenlang pret.
 • Doordat er is gezorgd voor extra grote plaatjes in het boek, wordt het voorlezen alleen maar prettiger.
 • Hoewel de verhalen in het boek bestemd zijn voor kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar, zijn ze ook leuk voor baby’s.

3. Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen

Er zijn best veel personen die weten hoe leuk lezen is. Door te lezen kun je namelijk nieuwe werelden en wezens ontdekken zonder je bank of bed te verlaten. Daarnaast kom je meer te weten over de wereld om je heen. Je kunt zo ontsnappen aan de dagelijkse situaties en eventueel stress. Als volwassenen willen we kinderen ook laten zien hoe leuk lezen kan zijn. Daarom kopen we al gauw boekjes voor hen. Eerst gaat het om voorleesboekjes en daarna laten we de kinderen zelf lezen. Wil je jouw kind ook laten genieten van lezen? Of wil je gewoon plaatjes met je baby, dreumes, peuter of kleuter bekijken? Dan is het beste boekje voor baby het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen.

Dit boekje is afkomstig uit de reeks Lezen is leuk. Met deze reeks wil de auteur je laten zien dat lezen leuk is en leren lezen nog leuker is. Nu denk je misschien dat een dergelijk boek voor wat oudere kinderen geschikt is. Dat is ook werkelijk zo. Echter, ook dit boek kan het beste boekje voor baby zijn. Dat komt doordat dit boekje is opgesteld op basis van teksten én tekeningen. Zo helpt het boekje kinderen om een nieuwe wereld te ontdekken. Het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen is het eerste deel van de reeks. In dit boekje kom je eenlettergrepige woorden tegen met ondersteuning van illustraties. Je kunt dus gezellig met je kind naar plaatjes kijken en deze benoemen.

Eigenschappen van het boek Lezen is Leuk 1 – Ik ga lezen:

 • Alle scènes in het boek staan los van elkaar.
 • Dit boek is het eerste deel uit de reeks Lezen is leuk.
 • In dit boekje kom je ruim 20 illustraties tegen, waarin er steeds 4 tot 6 woorden staan.
 • De woorden in het kinderboekje zijn ook onder de illustraties nog eens naast elkaar gezet.
 • Eigenlijk is het boekje gericht op kinderen vanaf 6 jaar, maar je kunt ook de plaatjes benoemen met jongere kinderen.
 • Personen en situaties, die bij de doelgroep passen, worden in dit boekje weergegeven zoals dieren, jarig op school, enzovoorts.

4. Het kleurenmonster

Elk kind heeft bepaalde emoties. Op dat vlak verschillen kinderen niet van volwassenen. We maken allemaal van alles mee en daar gaan bepaalde emoties aan gepaard. Soms komt het voor dat je slechts 1 emotie voelt. Op je jaardag voel je je over het algemeen prettig en ben je blij. Overlijdt er iemand, dan voel je je verdrietig. Echter, het komt ook weleens voor dat je meerdere emoties tegelijkertijd ervaart. Als je probeert na te gaan welke emotie je precies voelt, dan kan dit je aardig in de war brengen. Dit is vooral het geval bij kinderen. Wil je je kind daarom door middel van een boek leren om met emoties om te gaan? Dan is het boek Het kleurenmonster wellicht het beste boekje voor baby.

Tijdens het voorlezen van het boek, merk je meteen waarom dit boek wellicht het beste boekje voor baby is. In het boek Het kleurenmonster is het monstertje in de war. Dit komt doordat hij meerdere emoties tegelijkertijd voelt. Zo voelt hij zich boos, blij, kalm, bang en verdrietig. Alles tegelijkertijd. Hij begrijpt niet wat er met hem aan de hand is. Gelukkig helpt een meisje hem met het ontcijferen van zijn emoties. Zij leert hem dat hij elke emotie een eigen plek kan geven. Op die manier hoeft hij zich niet meer in de war te voelen, omdat elke emotie een plek heeft gekregen.

Eigenschappen van het boek Het kleurenmonster:

 • In het boek kom je poëtische en mooie tekst tegen, die geen woord te veel kent.
 • De verschillende gevoelens die we allemaal weleens krijgen worden beschreven in het boek.
 • Prachtige prenten in het boek maken dat het boekje ook geschikt is voor baby’s, dreumesen en peuters.
 • Dankzij dit boekje krijg je grip en zicht op deze wereld door emotie, gedrag en kleur aan elkaar te koppelen.
 • Je kunt het boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar om hen te leren hoe ze hun emoties een plek kunnen geven.

5. Bobbi 9 – Bobbi op het potje

Baby’s urineren en gaan af in een luier. Zij kunnen namelijk nog niet zelf aangeven wanneer ze hun behoefte moeten doen. Naarmate je kindje wat ouder wordt en begint te praten, leer je hem/haar om het potje te gebruiken. In het begin moet je hem/haar nog even helpen. Op den duur lukt het echter geheel zelf. Ook gebruik maken van het toilet gaat dan vanzelf. Als je een baby of dreumes in huis hebt, dan zijn luiers waarschijnlijk nog nodig. Je kunt je kindje echter voorbereiden op gebruik maken van een potje of toilet. Dit doe je door een dergelijk boekje voor te lezen. Daarom is het boekje Bobbi 9 – Bobbi op het potje wellicht het beste boekje voor baby.

De titel van het boek spreekt voor zich. In dit boekje leert Bobbi op het potje te plassen. Door dit boekje voor te lezen, kan je dreumes wellicht geïnspireerd raken om ook gebruik te maken van het potje. Daarom is dit boekje wellicht het beste boekje voor baby. In het boek Bobbi 9 – Bobbi op het potje leert Bobbi zichzelf aan om op het potje te plassen. Hij is namelijk van mening dat hij geen luier meer hoeft te dragen. Echter, soms wanneer hij opgaat in zijn spel, gebeurt er toch nog eens een ongelukje. Gelukkig heeft zijn moeder daar geen moeite mee. Nu oefent Bobbi met zijn speelgoedvriendje Ollie net zo lang totdat hij geen luier meer nodig heeft.

Eigenschappen van het boek Bobbi 9 – Bobbi op het potje:

 • In dit boekje leert peuterbeertje Bobbi zichzelf aan om op het potje te plassen.
 • Wanneer Bobbi helemaal geen luier meer aan hoeft, krijgt hij van zijn oma een beloning.
 • Voor peuters is er enorm veel te zien in dit vierkant prentenboekje met zacht-gekleurde illustraties.
 • Het verhaaltje is steeds te lezen in vierregelige rijmpjes op de pagina’s aan de linkerzijde van het boek.
 • Dit lieve boekje over zindelijk willen worden uit de boekenreeks Bobbi is ideaal voor kindertjes vanaf ongeveer twee jaar.