Door de jaren heen is Nijntje steeds populairder geworden onder jonge luisteraars. Het konijntje maakt bovendien zulke leuke dingen mee, dat zelfs volwassenen de verhaaltjes leuk vinden. Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn de boekjes over dit konijntje geschreven door Dick Bruna. Daarbij heeft hij gezorgd voor schattige, maar eenvoudige illustraties. Deze illustraties spreken voor jonge luisteraars enorm aan. Daarom zijn de Nijntje boeken leuk om te krijgen, maar ook leuk om te geven. Er worden in de boekjes zelfs levenslessen verwerkt, waardoor je kindje leert van de avonturen van het konijntje. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek voor jouw kind? Je hebt geluk! Wij vertellen je namelijk over de meest bekende varianten van dit moment. Het is dus gemakkelijk om het beste Nijntje boek voor jouw kind uit te kiezen.

Beste Nijntje boek van 2020

Er worden enorm veel Nijntje boeken te koop aangeboden. Hierdoor is het voor liefhebbers van deze boekjes soms moeilijk om slechts 1 variant uit te kiezen. Alle boekjes lijken voor hen namelijk even aantrekkelijk. Daarom gaan dergelijke personen meestal op zoek naar deskundig advies. Denk maar aan advies van kinderpsychologen of leerkrachten. Je hoeft eigenlijk niet zoveel moeite te doen. Je kunt namelijk ook op andere manieren het beste Nijntje boek vinden. Een gemakkelijke manier is door dit artikel te lezen. We zijn namelijk voor je nagegaan welke de populairste Nijntje boeken van dit moment zijn. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Elk boek hebben we vervolgens afzonderlijk beschreven. Zo kun je de selectie gemakkelijk met elkaar vergelijken. Door dit artikel te lezen vind je dus snel het beste Nijntje boek voor jouw kind.

1. Nijntje speelt buiten knisperboekje

Kinderen vinden het fijn om te luisteren naar verhaaltjes over dingen die zij ook meemaken. Daarom zijn de boekjes over Nijntje waarschijnlijk zo populair. Dit konijntje maakt immers veel herkenbare dingen mee. Denk er bijvoorbeeld aan dat het konijntje buiten Nijntje speelt buiten knisperboekjespeelt met haar vriendjes. Soms helpt ze haar ouders in de tuin. Het komt ook weleens voor dat ze leuke dingen onderneemt met haar grootouders. Wat de boeken over Nijntje ook leuk maakt, is dat er verschillende soorten boekjes verkrijgbaar zijn. Zo zijn er oefenboekjes, verhaalboeken en zelfs knisperboekjes. Een knisperboekje is een boekje dat lekker knispert wanneer het vastgehouden wordt. Hierdoor is het interessant voor jonge kinderen. Is jouw beste Nijntje boek een knisperboekje? Dan raden we het boekje Nijntje speelt buiten knisperboekje aan.

Wij vinden dat het boek Nijntje speelt buiten knisperboekje het beste Nijntje boek is voor jonge luisteraars. Het gaat namelijk om een verhaalboek waar kinderen ook alleen mee kunnen spelen. Nadat je het boekje hebt voorgelezen, kan je kind dus gerust het boek vastpakken. Vervolgens speelt hij/zij ermee. Je geniet met je kind mee terwijl hij/zij met het boekje speelt. Dankzij de felle kleuren en leuke knispergeluiden trekt het immers de aandacht van je kind. In het boek gaat Nijntje fijn buitenspelen. Daarbij wandelt ze naar de eendjes en brengt ze een bezoek aan de speeltuin met vader Pluis. Haar volgende activiteit is de bal overgooien met haar vriendinnen. Nijntje geniet dus met volle teugen van een leuke dag buiten.

Eigenschappen van het boek Nijntje speelt buiten knisperboekje:

 • Doordat het boekje de aandacht van kinderen trekt, willen zij er graag mee gaan spelen.
 • In dit boek gaat Nijntje fijn buitenspelen, waarbij ze onder andere wandelt naar de eendjes.
 • Het boekje kan gewassen worden, dus het is geen probleem als je kind het in zijn/haar mond zet.
 • Dit zachte boekje trekt door de leuke knispergeluiden bij het aanraken en de felle kleurtjes de aandacht van je kind.
 • Je kunt het verhaaltje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 1 jaar en het kind vervolgens met het boekje laten spelen.

2. Miffy in the Netherlands

Men zegt dat kinderen een andere taal gemakkelijker leren dan volwassenen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat kinderen overal voor openstaan. Volwassenen hebben soms vooroordelen en een bepaalde visie van hoe zaken moeten zijn. Hierdoor Miffy in the Netherlandskan het voor hen wat lastiger zijn om een nieuwe taal te leren. Als je je kind op jonge leeftijd meerdere talen wil leren, dan kun je eenvoudige boekjes in andere talen voorlezen. Denk maar aan boeken over Nijntje, maar dan in het Engels. Klinkt een Engels boekje over dit konijntje als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan raden we het boekje Miffy in the Netherlands aan. Dit boekje is voor jouw kind wellicht het beste Nijntje boek. Het boek is namelijk in het Engels, maar gaat over Nederland. De plaatjes zorgen er dus voor dat je kind meteen begrijpt waar je het over hebt.

In het boekje Miffy in the Netherlands reist Nijntje door Nederland. Daarbij laat ze zien wat ons land allemaal te bieden heeft. Om het boekje nog aantrekkelijker te maken, zijn er prachtige foto’s van Hollandse Hoogte in het boek verwerkt. Deze zijn gecombineerd met illustraties van Nijntje. Het boek schetst dus een fris en aantrekkelijk beeld van de diversiteit van Nederland. Denk er bijvoorbeeld aan dat je in het boek landschappen met luchten, molens en koeien en nog veel meer tegenkomt. Daarbij wordt kunst, cultuur en architectuur niet vergeten. Je leert je kind dus meteen hoe mooi Nederland is.

Eigenschappen van het boek Miffy in the Netherlands:

 • Dit Engelstalige boekje kun je voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Van dit mooie Engelstalige boekje is er ook een Nederlandstalige editie uitgebracht.
 • In het boekje reist de wereldberoemde Miffy (Nijntje in het Nederlands) door Nederland.
 • Het boek neemt de lezer mee op sleeptouw en laat zien wat Nederland allemaal te bieden heeft.
 • Blader door het boek en krijg een levendig, divers beeld van Nederland met verschillende seizoenen, oude tradities en moderne architectuur.
 • Hoewel het boekje meer geschikt is voor iets oudere Nederlandstalige kinderen, kun je het toch voorlezen aan jongere kinderen om hen Engels te leren.

3. Nijntje in het museum

Als je al een tijdje zoekt naar het beste Nijntje boek, dan weet je dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Over vrijwel elke activiteit die een peuter of kleuter onderneemt is er een Nijntje boek. Daarom hoeft het eigenlijk niet moeilijk te zijn om een geschikt boekje uit teNijntje in het museum kiezen. Je gaat gewoon na wat relevant is voor je kindje. Denk je maar in dat je je kind met een dergelijk boek kunt voorbereiden op de komst van een broertje of zusje. Daarnaast zijn er ook boekjes waarbij het populaire konijntje naar de dierentuin of het circus gaat. Er zijn zelfs boekjes die je kind leren om niet te discrimineren. Ben je binnenkort van plan om een museum te bezoeken met je kindje? Dan kun je het boekje Nijntje in het museum voorlezen.

Met het boekje Nijntje in het museum kun je je kind voorbereiden op een bezoek aan het museum. Daarom is het wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. In het leuke en leerzame kinderboek bezoeken Nijntje en haar ouders een museum. Hoewel vader Pluis denkt dat Nijntje te klein is, mag ze toch mee. Zij is namelijk ervan overtuigd dat ze al groot is. Daarom vindt ze het bezoek aan het museum reuze spannend. Bij het museum ziet Nijntje allerlei prachtige schilderijen. Daarnaast komt ze een mobile en zelfs een stenen beeld tegen. Nadat Nijntje al die spectaculaire kunstwerken heeft bewonderd, denkt ze aan de toekomst. Ze wil later wanneer ze groter is kunstenaar worden.

Eigenschappen van het boek Nijntje in het museum:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 1 of 2 jaar.
 • Door dit boek voor te lezen, bereid je je kindje voor op een bezoek aan het museum.
 • Dit verhaaltje nodigt iedereen, dus ook kleine kinderen, uit om eens naar een museum te gaan.
 • In dit boek bezoekt Nijntje met vader Pluis een museum waar ze allerlei prachtige kunstwerken ziet.
 • Nijntje maakt in dit verhaal kennis met moderne kunst, maar ook dingen die niet op de werkelijkheid lijken.

4. Nijntje danst

Als je de beschrijvingen over de andere Nijntje boeken hebt gelezen, dan heb je gezien dat Nijntje van alles meemaakt. Daarom is het een goed idee om na te gaan waar je kind van houdt. Aan de hand daarvan kun je vervolgens een boekje uitkiezen waar hij/zij van Nijntje danstzal genieten. Sommige kinderen spelen graag buiten. Dan kun je kiezen voor een leerrijk boekje over dieren die het kind buiten kan tegenkomen. Is jouw kindje dol op dansen? Ook voor hem/haar is er een geschikt boekje. Is daarom het beste Nijntje boek voor jouw kind een boekje over dansen? Kies dan voor het boekje Nijntje danst. Dit boekje over dansen is wellicht het beste Nijntje boek voor kindertjes die van dansen houden.

In het boekje Nijntje danst leert juf een dansje aan Nijntje. Het geliefde konijntje kan vervolgens niet wachten tot ze thuis is. Ze wil het dansje namelijk ook aan vader en moeder Pluis laten zien. Wanneer ze thuis aankomt, laat ze het dansje aan mama en papa zien. Zij vinden het dansje zo leuk dat ze spontaan mee gaan dansen. Nijntje doet het dansje niet alleen voor aan haar ouders, maar ook aan opa en oma Pluis, Boris en anderen. Iedereen is enthousiast wanneer Nijntje het dansje voordoet. Uit enthousiasme doet iedereen gezellig mee. Kinderen die houden van dansen zullen dus vol enthousiasme naar het verhaal luisteren en de plaatjes bekijken.

Eigenschappen van het boek Nijntje danst:

 • Je kunt dit verhaaltje voorlezen aan dansliefhebbers vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In dit boekje leert Nijntje een dansje van juf en ze doet het dansje thuis voor.
 • Wanneer Nijntje het dansje eenmaal voordoet, doet iedereen thuis spontaan mee.
 • Het verhaal wordt steeds op de pagina aan de linkerkant verteld in een vierregelig rijm (abcb).
 • Op de rechterpagina’s van het boekje wordt het verhaal duidelijk dankzij de schattige illustraties.

5. Nijntje In De Sneeuw

Boeken over het geliefde konijntje Nijntje zijn ideaal om je kind voor te bereiden op nieuwe dingen. Zo kun je bijvoorbeeld een boekje over logeren voorlezen als het kind voor het eerst ergens gaat logeren. Daarnaast kun je je kind met dergelijke boekjes voorbereiden Nijntje In De Sneeuwop veranderende seizoenen. Ook over dierengeluiden en -gewoonten kun je je kindje leren door Nijntje boeken voor te lezen. Wil je je kind laten zien hoe leuk de winter kan zijn? Dan is het beste Nijntje boek voor je kind wellicht een boekje over de sneeuw. Wij kennen een boekje dat je vast wel leuk zal vinden. Hier verwijzen we naar het boekje Nijntje In De Sneeuw. Dit boek laat je kind zien hoe leuk de winter kan zijn. Daarom is het wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind.

In het boekje Nijntje In De Sneeuw kleedt het lieve konijntje zich warm aan. Vervolgens gaat ze naar buiten in de sneeuw. Daar benut ze alle mogelijkheden die sneeuw met zich meebrengt. Ze rijdt eerst op haar slee. Vervolgens schaatst ze op de bevroren rivier. Ze maakt zelfs een sneeuwpop. Na al deze leuke activiteiten vindt Nijntje een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw. Ze wil dit vogeltje helpen. Daarom bouwt ze een huisje voor hem. Het boekje leert je kind dus niet alleen over de leuke activiteiten die hij/zij in de sneeuw kan ondernemen, maar ook over behulpzaamheid. Nijntje heeft er namelijk voor gekozen om het vogeltje te helpen.

Eigenschappen van het boek Nijntje In De Sneeuw:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Dit boekje gaat over de leuke dingen die je in de sneeuw kunt doen.
 • Hoewel de focus in het boek ligt op winteractiviteiten leert het je kind ook over behulpzaamheid.
 • Net zoals bij andere Nijntje boeken is er op de pagina’s links gezorgd voor vierregelige rijmpjes (abcb).
 • Op de pagina’s aan de rechterkant van het boekje kom je steeds eenvoudige, maar lieve tekeningen tegen.