Sommige ouders en verzorgers zijn van mening dat baby’s te klein zijn voor boeken. Dit is echter niet het geval. Je hoeft namelijk slechts een gepast boek uit te kiezen. Zo genieten baby’s van je stem tijdens het voorlezen. Wanneer de kindertjes een beetje ouder zijn, dan bekijken ze leuke prentjes en kleuren in aangepaste kijkboeken. Je kunt kinderen ook bezighouden met flapjes- en aanwijsboeken. Voor jongere kinderen zijn voel- en knisperboekjes ideaal. Zoek je daarom naar het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij laten je immers kennis maken met de populairste voel- en knisperboekjes van dit moment. Lees het artikel dus en vind het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind!

Beste voel- en knisperboekje van 2020

Misschien lijkt het op een moeilijke opgave om het beste voel- en knisperboekje voor je kind uit te kiezen. Er zijn immers veel keuzemogelijkheden. Gelukkig hoeft het uitkiezen van het ideale boek niet moeilijk te zijn. Er zijn namelijk eenvoudige manieren om het ideale boekje uit te kiezen. Het is alvast een pluspunt dat je naar een specifiek type boek zoekt. Daarnaast kun je rekening houden met de doelgroep van diverse boeken. Denk hierbij aan een leeftijdsindicatie. Je kunt tevens een boek selecteren aan de hand van een bepaald thema. Hierdoor kan het desbetreffend kind optimaal van het boek genieten. Zie je toch door de bomen het bos niet meer? Geen nood. Wij hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld met de populairste voel- en knisperboekjes. Deze boekjes recenseren we stuk voor stuk. Vergelijk de verschillende boeken dus om het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind te vinden.

1. Boer Boris in de sneeuw

Personages in kinderboeken worden zodanig beschreven dat kinderen vaak met hen meeleven. Hierdoor beleeft het kind samen met zijn/haar favoriete personages allerlei avonturen. Ook wanneer er minder prettige dingen met de hoofdpersoon in Boer Boris in de sneeuwhet boek gebeuren, voelen kinderen met hem/haar mee. Daarom is het vaak zo dat kinderen genieten van boeken uit reeksen. Ze hebben immers al een band gevormd met de personages. Is jouw kind een fan van de populaire Boer Boris? Dan kennen we voor hem/haar het beste voel- en knisperboekje. Dit boekje heet Boer Boris in de sneeuw. Wij vinden dat dit boek voor Boer Boris-fans het beste voel- en knisperboekje is. In het boek ontdek je namelijk wat de boer allemaal meemaakt.

Zo ziet je kind dat het erop lijkt alsof de boer een lekker, simpel leven heeft. Hij heeft namelijk zijn eigen boerderij en kan ook gezellig de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. Wat veel kinderen echter niet weten, is dat boeren het in de winter zwaar hebben. Dit geldt ook voor Boer Boris in het boek Boer Boris in de sneeuw. Bij hem op de boerderij zit alles onder een dik pak sneeuw. Zelfs de koeien, akkers en zijn tractor liggen onder sneeuw. Gelukkig heeft de lieve boer een grote sneeuwschuifmachine. Deze machine weegt wel 1000 kilogram. Zal het Boer Boris lukken om alle sneeuw te verwijderen? Of heeft hij hulp nodig van anderen? Daar kom je achter wanneer je het boekje (voor)leest.

Eigenschappen van het boek Boer Boris in de sneeuw:

 • Dit boekje is bestemd voor kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Hier gaat het om het derde deel uit de bekende boekenreeks Boer Boris.
 • In dit verhaal ontdek je dat boeren het in de winter enorm zwaar hebben.
 • Telkens kom je op een dubbele pagina illustraties tegen die een perfecte symbiose vormen met de teksten op rijm.

2. Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi

De meeste peuters willen niet graag naar bed gaan. Ouders verzinnen daarom allerlei manieren om hun kinderen in slaap te laten vallen. Een goed ritueel is door een verhaaltje voor te lezen. Als je wil dat het kind snel gaat slapen, dan is een boekje over Bobbi 29 - Welterusten, lieve Bobbislapengaan wellicht ideaal. Er zijn echter veel boeken over dit onderwerp. Daarom is het wellicht leuk om te kiezen voor een boekje uit een boekenreeks die je kind leuk vindt. Is je kind een fan van de boekenserie Bobbi? Is daarom een Bobbi-boekje over slapengaan het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boek Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi. Wij vinden dat dit boek het beste voel- en knisperboekje over slapengaan is voor Bobbi-fans.

In het boekje Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi is Bobbi nog lang niet moe. Hij heeft inmiddels gegeten, naar de tv gekeken, de tanden gepoetst en zijn pyjama aangedaan. Het dagelijks avondritueel is dus al bijna helemaal rond. Nu rest nog het luisteren naar een verhaaltje. Daarna is het bedtijd. Bobbi’s vader brengt hem naar boven. Hij tilt Bobbi dus in de hoogte. Dit vindt Bobbi leuk. Daarom roept hij “Hop paardje, hop!”. Misschien was het niet zo’n goed idee om Bobbi op te tillen. Zal hij nu nog willen slapen? Dat verklappen we niet. We vertellen je wel dat mama op het laatst nog naar Bobbi toegaat om hem een knuffel te geven…

Eigenschappen van het boek Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi:

 • Dit boekje uit de reeks Bobbi is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Het boekje kun je samen met peuters en heel jonge kleuters bekijken en voorlezen.
 • Op de linkerpagina’s kom je tekst op rijm tegen met daaronder een kleine tekening.
 • Als je naar de rechterbladzijden kijkt, dan zie je dat de vriendjes van Bobbi een rol spelen.
 • Velen vinden het leuk om dit boekje te bekijken, omdat het warmte en veiligheid uitstraalt.

3. Dribbel – Dribbel naar de boerderij

Kinderboeken uit reeksen worden steeds populairder. Dit komt doordat de kinderen genieten van hun favoriete personages. Ze hoeven bovendien niet steeds naar hetzelfde verhaal over deze personages te luisteren. Zo maken ze van alles mee met Dribbel - Dribbel naar de boerderijhun “boekvrienden”. In dit artikel hebben we reeds gesproken over 2 boeken uit reeksen. Een andere populaire boekenserie is de serie Dribbel. Houdt je kind van deze reeks? Wil je het kind bovendien kennis laten maken met allerlei dieren? Dan kennen we het beste voel- en knisperboekje voor jou. Dit boekje heet Dribbel – Dribbel naar de boerderij. Kinderen die van de reeks Dribbel houden, genieten vast wel van deze uitgave. Daarom is het boekje wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jou.

In het boek Dribbel – Dribbel naar de boerderij gaat Dribbel naar de boerderij waar zijn vader werkt. Daar gaat hij samen met zijn vader op zoek naar pasgeboren dieren. Dit avontuur blijkt zeer interessant te zijn. Dribbel ontmoet namelijk alle dieren die op de boerderij wonen. Dit gebeurt ook niet zomaar. Dribbel moet namelijk achter hekken, deuren, struiken en dergelijke kijken. Deze obstakels zijn in het boek verwerkt in de vorm van flapjes. Wanneer je de flapjes openklapt, kom je dus allerlei kleine boerderijdieren tegen. Doordat je kindje zelf de flapjes mag omslaan, geniet hij/zij nog meer van het boek.

Eigenschappen van het boek Dribbel – Dribbel naar de boerderij:

 • Kinderen genieten extra van dit boek, omdat het dankzij de flappen interactief is.
 • Je komt leuke illustraties tegen in dit boekje, dat een onderdeel is van de serie Dribbel.
 • In dit boek bezoekt Dribbel de boerderij waar zijn vader werkt, waar hij dieren ontmoet die op de boerderij wonen.
 • Dit boekje dat dierengeluiden in een tekstballon bij de klepjes bevat, is bedoeld voor peuters vanaf ongeveer 2 jaar.

4. Het grote kijk- en voorleesboek voor rond de 2 jaar

Bepaalde kinderen vinden het zo fijn wanneer je voorleest, dat ze er maar geen genoeg van krijgen. Dit vind je als ouder best wel fijn, alleen wil je niet steeds hetzelfde verhaal voorlezen. Je kunt er dan voor kiezen om een aantal verschillende boeken aanHet grote kijk- en voorleesboek voor rond de 2 jaar te schaffen. Echter, een groot voorleesboek klinkt voor velen beter. Dit komt doordat er in een dergelijk boek meerdere verhalen voorkomen. Zo raak je niet snel uitgelezen. Is het beste voel- en knisperboekje voor jou daarom een groot kijk- en voorleesboek voor jonge kinderen? Dan is Het grote kijk- en voorleesboek voor rond de 2 jaar een goed alternatief. Voor jouw kind is dit boekje wellicht het beste voel- en knisperboekje. Het boek is namelijk een voorleesbundel van stevig karton.

Voor ouders is het leuk te weten dat het grote kartonboek speciaal bestemd is voor dreumesen en peuters. Kinderen genieten bovendien extra van de verhalen, omdat het boek vol bestaande en nieuwe verhaaltjes zit. Behalve verhaaltjes kom je in het boek ook versjes en prenten tegen. Er zijn bovendien verhalen over vrijwel alle thema’s die voor kinderen van rond de 2 jaar relevant zijn. Denk maar aan onderwerpen zoals logeren bij open en oma. Er is zelfs een verhaal over voor het eerst op het potje gaan en dieren van de boerderij. Je beleeft tevens avonturen met Ollie, Dikkie Dik en Ootje. Voorlezen wordt een echt feest als je Het grote kijk- en voorleesboek voor rond de 2 jaar in huis hebt!

Eigenschappen van het boek Het grote kijk- en voorleesboek voor rond de 2 jaar:

 • Het boek bestaat uit zowel bestaande als nieuwe verhaaltjes, rijmpjes, liedjes en prenten.
 • Veel thema’s die belangrijk zijn in de ontwikkeling van peuters komen in dit boekje aan de orde.
 • Dit groot formaat hardkartonnen boek is een bundeling van korte verhalen, rijmpjes, liedjes, tekeningen en stripjes.
 • De content van dit boek is afkomstig van vele bekende schrijvers en illustratoren, waardoor het een aantrekkelijk, kleurrijk geheel is.
 • In dit boekje voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar kom je verhalen tegen over verschillende thema’s, dus er is voor elke situatie een gepast verhaal.

5. De spin, die het te druk had

Sommige boeken staan bekend om hun 3D-element. Bij dergelijke boeken zorgt reliëf of bijvoorbeeld ribbels ervoor dat het boekje tot leven komt. Vooral jonge kinderen genieten met volle teugen van dergelijke boeken. Zij ontdekken de wereld om zich De spin, die het te druk hadheen namelijk nog steeds. Hierdoor speelt voelen een belangrijke rol in hun leven. Een bekend voelboekje is het boekje Rupsje Nooitgenoeg. Er is echter nog een soortgelijk boek, waar kinderen dol op zijn. Klinkt zo’n boek als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan kies je voor het boek De spin, die het te druk had. Dit boek is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Dat komt doordat het boek een soortgelijk 3D-aspect heeft als het boek Rupsje Nooitgenoeg.

Het boek De spin, die het te druk had gaat over een spin. Deze spin werd op een mooie morgen door een zacht briesje door de lucht gedragen. Achter haar slierde er een ragfijne draad aan. Op een bepaald moment landt de spin op een hek, vlak bij het erf van een boerderij. Aangezien deze boerderij het nieuwe huis van de spin wordt, besluit ze een web te maken. Wanneer ze eenmaal is begonnen met die voelbare web, vragen de boerderijdieren haar om dingen met hen te doen. De spin antwoordt echter steeds “nee”, omdat ze het liefst haar huisje wil afronden. Kinderen kunnen gerust met hun vingers over de bladzijden van dit extra stevig kartonboek gaan.

Eigenschappen van het boek De spin, die het te druk had:

 • Bekijk dit boekje met peuters vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Dit prentenboek gaat over een spin die het te druk heeft met het weven van haar web.
 • Het steeds groter wordende web van de spin kun je in dit boek niet alleen zien, maar ook voelen.
 • Terwijl de spin bezig is haar web te weven, vragen de boerderijdieren haar steeds om iets met hen te doen.
 • In zijn eenvoudigheid biedt dit boekje een schat aan informatie over het begin en einde van de dag en dierengeluiden.
 • Je komt in dit boekje meer te weten over de kenmerkende eigenschappen van boerderijdieren en begrippen zoals weinig en veel.