Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Dit zorgt namelijk voor een gezellig moment voor zowel het kind als de voorlezer. Bovendien vormt voorlezen een prikkelende ervaring voor het kind. Dit is vooral het geval wanneer je als voorlezer levensechte en directe taal gebruikt. Als je voorleest zorg je er bovendien voor dat kinderen kunnen stappen in een andere werkelijkheid. Boeken bevatten namelijk vaak diverse fantasie-elementen. Hierdoor kun je van alles verwachten tijdens het voorlezen. Hetzelfde geldt overigens voor kinderen die al zelf kunnen lezen. Met een boek kunnen ze het “hier en nu” verlaten en een andere wereld betreden. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Waar let je op als je zoekt naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Je kunt onder andere kijken naar verschillende verhalen. Als jij als voorlezer een boek leuk vindt, dan kun je het ook aantrekkelijk voorlezen. Het is echter goed om je ook af te stemmen op het kind. Kinderen hebben namelijk ook een eigen smaak en eigen voorkeuren. Ga dus na welke thema’s het kind aantrekken. Tot slot kijk je naar de boodschap in de verschillende verhalen. Om je op weg te helpen, hebben wij een top 5 samengesteld. Je kunt dus gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar vinden. Eerst lees je de beschrijvingen over de verschillende boeken. Vervolgens ga je na welke thema’s jij en je kind leuk vinden. Hierna kies je het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit.

1. Fabeldieren

De meesten van ons hebben al eens gehoord over fabeldieren. Dit zijn allerlei vreemdsoortige wezens die aan de menselijke geest zijn ontsproten. Doordat we niet weten wat de dieren precies willen, kunnen we bang voor ze zijn. Daarom is het handig als je meer te weten komt over Fabeldierendeze dieren. Is daarom volgens jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een boek over dergelijke wezens? Dan kun je kiezen voor het boek Fabeldieren. Wij vinden dat dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Het boek zorgt er namelijk voor dat kinderen niet meer bang hoeven te zijn voor allerlei wezens. Ze komen er bijvoorbeeld achter dat je een draag kunt temmen met melk. Ook vertelt het boek dat een griffioen een hopeloze romanticus is…

Je merkt dus al gauw dat het boek Fabeldieren super leuk is. Eigenlijk is dit ook het geval wanneer je het boek in handen hebt. De inhoudsopgave heeft namelijk de vorm van een wereldkaart. Zo laat het boek je meteen zien dat fabeldieren van alle werelddelen zijn. De dieren leven zelfs in de zee, de lucht en de kosmos. Hoewel de wezens die de revue passeren vaak duister en angstaanjagend zijn, zijn ze soms ook grappig. Denk maar aan de Japanse Tsukumogami. Dit is een huisraad die tot leven komt als je je huis nooit opruimt. De dieren in dit boek vertegenwoordigen vaak een ongepolijste kant van de mens, die bijzonder krachtig is…

Eigenschappen van het boek Fabeldieren:

 • Het geheel is prachtig geïllustreerd in aardetinten.
 • Dit boek is de winnaar van het Zilveren Penseel 2018.
 • De auteur van dit boek won twee keer een Gouden Uil.
 • In het boek kom je meer te weten over fabeldieren, waardoor je niet (meer) bang voor hen hoeft te zijn.
 • Hoewel het boek meer gericht is op wat oudere kinderen, is het ook aantrekkelijk voor jongere kinderen.

2. The Official Pokemon Encyclopedia

Sommige ouders van nu kennen de oude Pokémon films en spelletjes nog van hun jeugd. Velen van ons hadden niet verwacht dat deze diertjes weer populair zouden worden. Toch zijn er weer nieuwe films, games en zelfs nieuwe Pokémons ontwikkeld. Hierdoor kan ook de jongere The Official Pokemon Encyclopediageneratie ervan genieten. Is jouw kind een superfan van Pokémon? Dan is een boek met weetjes over Pokémon wellicht perfect voor hem/haar. Is voor jou daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een Pokémon boek? Dan kies je voor The Official Pokemon Encyclopedia. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar die houden van Pokémon. Het boek is namelijk de ultieme gids over de geanimeerde serie Pokémon.

Met The Official Pokemon Encyclopedia in huis word je een ware Pokémon expert. Het boek bestaat namelijk uit 272 pagina’s. Je komt dus allerlei verhalen over Pokémon tegen, maar ontdekt ook de lessen die de trainers leren. Het boek zou bovendien geen encyclopedie zijn als er geen feiten en cijfers in stonden. Je komt dus van alles te weten over referenties uit de Pokedex. Ook leer je meer over de verkende regio’s en de Pokémons die Ash tijdens zijn reis is tegengekomen. Wil je de ultieme Pokémon trainer worden? Vind je het bovendien belangrijk om alle Pokémons te vangen? Dan begin je door dit boek te lezen!

Eigenschappen van het boek The Official Pokemon Encyclopedia:

 • Dit boek is een Pokémon encyclopedie.
 • In het boek vind je allerlei leuke Pokémon-verhalen.
 • Voor fans van de Pokémon wereld is dit boek een must-have.
 • Je komt in het boek niet alleen meer te weten over Pokémons, maar ook over de Pokémon regio’s en referenties uit de Pokedex.

3. Waar is Wally – Het grote boek der wonderen

Als je op zoek gaat naar boeken voor peuters, dan kom je veel zoekboeken tegen. Over het algemeen kom je minder van deze boeken tegen als je zoekt naar een boek voor een kleuter. Kleuters genieten vaak namelijk meer van voorleesboeken. Echter, als je kind dol is op zoekboeken, dan Waar is Wally - Het grote boek der wonderenkies je voor dergelijke boeken. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar dat tevens een zoekboek is? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou. We verwijzen hier namelijk naar het boek Waar is Wally – Het grote boek der wonderen. Dit boek is voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Dit komt doordat het boek een zoekboek is.

Dit boek is een onderdeel is van een serie. Heb je al een ander boek uit de reeks in huis? Voor veel kinderen is dat fijn. Ze kunnen zich op die manier namelijk voorbereiden op een nieuw avontuur van Wally. Het leuke van Waar is Wally – Het grote boek der wonderen is bovendien dat de pagina’s als het ware tot leven komen. Dit merk je onder meer wanneer Wally toekijkt bij het Grote Fruitgevecht. Hij dwaalt bovendien rond in een taartfabriek en weet zelfs het geheimzinnige Huis van de Tijd binnen te dringen. Wil je jezelf uitdagen? Probeer er dan achter te komen wat Wally’s favoriete scène is. Ook kun je concluderen wie de echte ster van het boek is. Waar je ook bent, ga de Wally-uitdaging aan!

Eigenschappen van het boek Waar is Wally – Het grote boek der wonderen:

 • Het boek is gericht op kindertjes vanaf ongeveer 5 jaar.
 • Met dit groot formaat zoekboek hoef je je nooit te vervelen.
 • Aan alle kanten ontsnappen er uit dit boek kleurrijke figuurtjes en poppetjes.
 • De illustraties in het boek zijn stripachtig en zijn uitgevoerd in verschillende felle kleuren.
 • Op de laatste pagina vind je lijstjes met aanvullende zoekopdrachten per illustratie en nog meer niet ontdekte grapjes en opdrachtjes.

4. Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen

Naarmate de wereld zich verder ontwikkelt, veranderen de interesses van mensen. Dit geldt voor zowel jonge als oudere mensen. Je merkt dit als je een verhaalboek van vroeger probeert voor te lezen aan een kind. De kans is hierbij groot dat het kind het verhaal niet interessant vindt. Foeksia De Miniheks - Foeksia en de toverschaatsenKinderen van nu willen namelijk bewegende beelden zien of verhaaltjes lezen over helden met mobiele telefoons. Sommige onderwerpen zijn echter tijdloos. Zo blijven verhalen over magie aantrekkelijk. Is voor jou daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een boek over een heks? Dan kun je kiezen voor het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen. Dit boek is voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek gaat namelijk over een miniheks.

Als je kind de avonturen van deze heks leuk begint te vinden, zal je samen met hem/haar genieten. Dit boek maakt namelijk deel uit van een serie, genaamd Foeksia de miniheks. Wanneer je het boek dus hebt uitgelezen, kun je gerust een ander deel kopen. Je wil nu waarschijnlijk weten waar Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen over gaat. In dit boek kijkt Foeksia naar de kinderen die op de vijver schaatsen. Plotseling ziet ze een groepje jongens dat gemeen doet tegen haar vriendje Tommie. Ze vraagt zich eerst af waarom de jongens zo doen. Daarna besluit ze de jongens een lesje te leren. Ineens kan Tommie schaatsen als de beste!

Eigenschappen van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en de toverschaatsen:

 • Dit boek is een onderdeel van de serie Foeksia de miniheks.
 • In dit boek zie je dat heksje Foeksia haar vriendje, dat gepest wordt, helpt.
 • Hoewel het boek afkomstig is uit een serie, kun je het ook zelfstandig lezen.
 • Er is bij dit boek gezorgd voor een korte inleiding vooraf en een nawoord over pesten.
 • Een aantrekkelijke omslag en grappige schutbladen maken het boek ideaal voor een grote doelgroep.
 • Kinderen die ongeveer 2 jaar leesonderwijs hebben gehad kunnen het boek zelf lezen, maar je kunt het verhaal ook voorlezen aan jongere luisteraars.

5. Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar

Kinderen van 5 jaar voelen zich al best groot. Ze kunnen zich namelijk al zelf aankleden en misschien smeren ze hun eigen boterham. Hebben ze jongere broers of zussen, dan proberen ze hen te beschermen. Ook voor huisdieren zorgen deze kinderen goed. Daarom willen dezeHet grote voorleesboek voor rond de vijf jaar “grote” kinderen geen verhaaltjes meer horen die bestemd zijn voor kleine kinderen. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan raden wij het boek Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar aan. Alleen al het feit dat het boek “het grote boek” genoemd wordt, trekt 5-jarigen aan. Er worden nu namelijk verhalen voorgelezen uit het grote boek, omdat zij ook “groot” zijn.

Voor 5-jarigen is dit boek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek zit namelijk boordevol verhalen, versjes en tekeningen van bekende tekenaars en schrijvers. Je komt daarom in het boek zowel klassiek als nieuwe onderwerpen tegen. Ook zijn er herkenbare alledaagse dingen verwerkt in de verhalen, maar je vindt ook sprookjes. In het kort vind je dus van alles in Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar. Als voorlezer geniet je ook van dit boek. Je komt namelijk klassiekers tegen zoals Jip & Janneke, maar ook iets nieuwere verhalen zoals Foeksia de miniheks. Dit boek laat je zien dat je voor een mooi verhaal nooit te groot bent!

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar:

 • Je komt versjes, maar ook fantasie- en dierenverhalen tegen in deze super bundel.
 • Bij veel van de verhalen in dit boek staat de beleveniswereld van het kind centraal.
 • In het boek vind je veel korte voorleesverhalen waarin kleuters de hoofdrol spelen.
 • Deze geslaagde voorleesbundel kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Kinderen die al zelf kunnen lezen genieten ook van deze bundel, want voor een mooi verhaal ben je nooit te groot.
 • Verhalen in dit boek sluiten prima aan bij de leeftijd en er is een goede balans tussen oud en nieuw, fantasie en realiteit.