Leuke tips voor een spontane bruidsreportage

Een bruidsreportage is persoonlijk. Zoek daarom een fotograaf die begrijpt wat jullie bedoelen.
Bij het kiezen van een bruidsfotograaf maakt één eigenschap het verschil: passie. Een getalenteerde en gepassioneerde fotograaf geniet zelf ook mee, leeft zich helemaal in en is zelf ook heel blij met elk mooi beeld dat hij van jullie kan maken. Een pré voor een bijzondere dag.
Om een bruidsreportage te maken die helemaal bij jullie in de smaak valt, kunnen jullie van te voren al op zoek gaan naar foto’s en plaatjes van reportages die bij jullie in de smaak vallen. Een handige site hiervoor is pinterest. Een trouwreportage loopt qua prijs sterk uiteen. Dit ligt vaak aan de professionaliteit van de fotograaf. Maar de kwaliteit hoeft niet altijd beter te zijn met een goedkopere fotograaf. Bekijk vooraf eerst wat materiaal van de fotograaf, aan de hand van deze zul je al gauw weten wat zijn kwaliteiten zijn. Maak ook goede afsraken met je bruidsfotograaf hoe hij jullie foto’s aanleverd. Buiten het trouwalbum is het ook belangrijk dat je de foto’s digitaal aangeleverd krijgt op een dvd. Zo kan je levenslang je foto’s veilig bewaren. Probeer je trouwreportage spontaan en realistisch te houden.

Prijzen

Willen jullie een bruidsfotograaf vinden die perfect bij jullie past? ga dan eerst op zoek naar wat jullie echt mooi vinden. Selecteer hierop de fotografen aan wie jullie je mooiste dag willen toevertrouwen en vergelijk daarna pas de prijzen.

Bruidskinderen

Als jullie met de bruidskinderen op de foto willen, begin dan met hen de fotoreportage, ze zijn dan nog fris en schoon, en de verveling slaat niet toe. Neem ook een oppas mee met eigen vervoer, zodat de kinderen ook meteen weer mee terug kunnen. Van de fotoreportage hebben ze na een half uur wel genoeg van.

Het weer

Nederland is helaas een buienland. Zoek daarom van tevoren ook een paar andere binnen-locaties uit, met een mooie buitenruimte. Zo kunnen jullie tijdens de droge momenten meteen naar buiten om daar ook foto’s te maken. Maar slecht weer kun je ook gebruiken! Ga met een te gekke paraplu, en hippe regenlaarzen de straat op. Je hebt een prachtige weerspiegeling in de plassen. Het levert niet alleen veel lol op, maar ook fantastische beelden.

Omkleed momenten

Laat foto’s mken van jullie aankleedmomenten. Deze momenten deel je namelijk niet met elkaar, maar dan begint de spanning van de grote dag. Probeer het zo te plannen dat de fotograaf bij de bruidegom begint en daarna naar de bruid gaat.

Met wie op de foto

Geef jullie ceremoniemeester een lijstje waarop alle dierbaren op staan met wie jullie op de foto willen. Dan kan de fotograaf dit op jullie trouwdag gemakkelijk regelen. Plan voldioende tijd in voor een leuke groepsfoto, deze zul je later pas echt op waarde schatten.