Wil jij graag afrekenen met hardnekkig overgewicht? Kies hier voor een geschikt dieet. Het Cambridge dieet is een van de vele diëten. Echter verschilt deze sterk van veel andere diëten op de markt. Dit dieet is namelijk een vloeibaar dieet en onderscheid zich daarmee van het koolhydraatarm dieet, eiwitdieet of het ziekenhuisdieet. Je drinkt hierbij dagelijks de formules van het Cambridge dieet. Er zijn een aantal manieren hoe je dit dieet kunt volgen. Deze leggen we hieronder uit en vervolgens gaan we in op de voordelen en de nadelen die dit dieet te bieden heeft.

Hoe werkt het Cambridge dieet?

Bij het Cambridge dieet drink je dagelijks de vloerbare formule van dit dieet. Deze bestaat uit de volgende voedingselementen: koolhydraten, vezels, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. In principe zijn dit allerlei voedingsmiddelen die je lichaam nodig heeft en daarom krijg je gevarieerde voeding binnen. Koolhydraten worden slechts hele kleine hoeveelheden van ingenomen. Dat komt omdat het dieet erop is gebaseerd om alleen de vetten aan te spreken wanneer de energie in het lichaam op is. Dat gebeurt wanneer er onvoldoende koolhydraten in het lichaam komen. Het lichaam snakt naar een andere manier om aan energie te komen en grijpt naar de overtollige vetten.

De eerste manier om het Cambridge dieet te doorlopen is voor velen de meest intensieve. Hierbij neem je elke dag 3 tot 4 porties van het Cambridge dieet. Verder neem je geen andere voeding. De volgende manier is een mildere methode. Hierbij neem je dagelijks de porties van het dieet, maar om de 2 dagen mag je normale voeding tussen de 400 en 800 calorieën aanvullen. Zorg er wel voor dat deze voeding niet teveel koolhydraten bevatten. Tot slot is er een laatste manier om het dieet te volgen. Hierbij krijg je per dag maximaal 800 calorieën binnen. Voor iedere normale maaltijd neem je een portie van het Cambridge dieet.

De voordelen

  • Om een aantal kilo’s kwijt te raken is dit een erg nuttig dieet. Met name wanneer je kiest voor de eerste mogelijkheid waarbij je 3 tot 4 porties per dag neemt en daarnaast geen ander eten.
  • De porties van het Cambridge dieet zijn gevarieerd als het gaat om de voeding.
  • Je hebt zelf de mogelijkheid om het dieet intensief of niet heel zwaar te volgen.
  • Het dieet is ook mogelijk voor mensen met diabetes of mensen met een hoge bloeddruk.

De nadelen

  • Wanneer je niet sterk in je schoenen staat kan het zijn dat je na het volgen van het dieet weer terugvalt op vervangende voedingsmiddelen en weer in gewicht aankomt. Dit is het jojo-effect. Tijdens het dieet leer je ook niet hoe je allerlei gezonde recepten kunt maken.
  • Aangezien je tijdens het volgen van het dieet erg weinig calorieën binnenkrijgt kun je je slapjes voelen. Dit is met name het geval wanneer je erg actief bent. Je lichaam kan dan energie tekort komen.
  • Het is niet het goedkoopste dieet. Per week kost het dieet namelijk 50 euro. Kosten voor een intake gesprek komen daar nog bovenop.
  • Tijdens het volgen van het dieet is het alleen toegestaan om shakes, pap, repen en soep. Dit kan het soms erg saai maken en daardoor kan het moeilijk zijn om het vol te houden.

Als je het cambridge dieet toch niks lijkt, vergeet dan niet om het Vitadis Dieet een kans te geven.