Hou je van extreme sporten, ben je bezig met een training of een andere vrijetijdsbesteding en wil je deze momenten met een actiecamera vastleggen? Dan moet je de review over  de Denver ACT 5030W even lezen. Natuurlijk wordt er naar kwaliteit en prijs gekeken, maar voor de specificaties die deze camera heeft, doet die er ook niet onder. Zeker als je een camera wilt met uitrusting, is de Denver ACT 5030W een goede keus.

Review over de Denver ACT 5030W

De Denver ACT 5030W is een sportcamera, compact en weegt slechts 50 gram. De camera legt beelden in full HD vast met 30 frames per seconde (fps). Ook is er mogelijkheid om te filmen op 60 frames per seconde en is het beeld niet alleen full HD maar ook HD ready.

Denver ACT 5030W is een geweldige HD-actiecamera en filmt niet alleen in 1080pixels 30fps, maar ook in 720pixels 60fps. Foto’s kunnen worden opgenomen tot een resolutie van 12 megapixels. Deze actiecamera wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat je kan beginnen met het opnemen van jouw video, of foto’s kan maken zonder naar de camera te reiken. De camera kan worden bediend via Wifi met de gratis telefoon/ tablet-app. Er is ook een 2-inch kleurendisplay ingebouwd aan de achterkant van de camera. De Denver ACT 5030W heeft een waterdichte behuizing en kan je naar een diepte van 55 meter duiken. Je kan video’s en foto’s rechtstreeks naar je telefoon of tablet downloaden en direct posten op het internet. Hij is een flexibele sport actiecamera en kan worden gemonteerd waar je maar wilt. Het wordt geleverd met een helm-, zuignapbevestiging en een monteerbare waterdichte behuizing. Inbegrepen is een zelfklevende sticker en is hij met de gebruikersvriendelijke handleiding gemakkelijk te gebruiken. Opslag is via micro SD-kaart; tot een 32 GB geheugenkaart kan worden gebruikt (niet inbegrepen). Als je jouw opnamen hebt gemaakt, verwijder je de kaart en plaatst je deze in een geheugenkaartlezer op jouw pc of laptop. Hiervoor gebruik je dan de meegeleverde USB-kabel om de camera op jouw pc of laptop aan te sluiten om toegang te krijgen tot foto’s en video’s. Je kan de camera ook eenvoudig op jouw TV aansluiten via de HDMI-aansluiting.

Kenmerken

De Denver ACT 5030W biedt je de mogelijkheid om video’s op te nemen in 1080P (1920×1080) @ 30fps, 720P (1280×720) @ 60fps of 720P (1280×720) @ 30fps en is voorzien van een ingebouwde microfoon. Met de 2 inch kleurendisplay bekijk je eenvoudig jouw foto’s en filmopnames. Je kan de gratis telefoon-app downloaden (beschikbare Android- en Apple-versies) en gebruik je jouw smartphone of tablet om de ACT-5030W te bedienen voor het maken van foto’s of video’s. Je kan je favoriete beelden rechtstreeks op jouw telefoon opslaan of upload ze rechtstreeks naar YouTube of Facebook.

Als je de  camera op je fietsstuur, valhelm of skistok monteert, is de telefoon-app ideaal, zodat je echt kunt zien waar je camera naar toe wijst en wat je aan het opnemen bent. Je hoeft dan niet naar je camera te grijpen als dat niet nodig is.

De Denver ACT-5030W komt mee met een helm-montage die zowel een riembevestiging als zelfklevende sticker heeft, zodat je de camera op je fiets- of skihelm of elke andere helm kunt bevestigen. Hij komt ook mee met een stuur/ paalbevestiging voor het bevestigen van de camera aan fiets-stuurbeugels, skistok, selfie-paal, enz. Een zuignaphoudersteun is inbegrepen om de camera op een voorruit, surfplank of een ander glad oppervlak te monteren en komt ook met een afstandsbediening en waterdichte behuizing.
Als je de camera gebruikt met zijn waterdichte behuizing, kan je met de camera gaan tot een diepte van 55 meter; perfect om te duiken of gewoon in het zwembad. Hij is waterbestendig en dus ook te gebruiken wanneer je op de fiets bent, aan het ski-en en je geen zorgen hoeft te maken over regen, waterplassen of smeltende sneeuw.

De Denver ACT-5030W heeft een grootte van slechts 6 cm breed, 2,4 cm diep en 4,4 cm hoog, zodat je hem vrijwel overal mee naartoe kan nemen en een zakformaat heeft die iets groter is dan een luciferdoos.

Voor het opslaan van beelden, maakt de Denver ACT-5030W gebruik van een micro SD-slot. Je zal hiervoor wel een geheugenkaart moeten aanschaffen, aangezien deze niet inbegrepen is. Plaats een micro SD-kaart van maximaal 32 GB in de gleuf voor het opslaan van foto’s en video’s.

Voor- en nadelen Denver ACT 5030W

Voordat je een product gaat aanschaffen, wil je natuurlijk eerst weten welke voor- en nadelen het product heeft. Wij zullen daarom ook enkele voor- en nadelen voor jou op een rij zetten.

Voordelen