Roken is steeds minder geaccepteerd in de maatschappij. Luidde in de jaren zestig nog het gezegde “het is geen man die niet roken kan”, tegenwoordig begin je als roker steeds meer een uitzondering te worden. Maar veel mensen genieten nu eenmaal graag van hun sigaret of sigaar. En dat plezier hoef je je zelf nu niet langer te ontzeggen omdat je omgeving last heeft van het feit dat jij graag rookt. En het is bovendien nog gezonder dan gewoon roken. Stap dus vandaag nog over op de elektrische sigaar.

Hulp bij stoppen met roken

Wil je een serieuze poging doen om te stoppen met roken dan kan de elektrische sigaar daar een goed hulpmiddel bij zijn. Je kunt namelijk de hoeveelheid nicotine die je binnen krijgt aanpassen en dus langzaam terug dringen. Je kunt beginnen met een hoeveelheid die gelijk is aan wat je gewend was om te roken, en dan later een vloeistof kiezen met een lager percentage nicotine. Zo kun je de behoefte aan nicotine langzaam afbouwen totdat je uiteindelijk op nul zit. Er is namelijk ook vloeistof beschikbaar zonder nicotine. Je rookt dan alleen nog voor de sier en voor de gezelligheid of het feit dat je een bepaalde -e-liquid een lekkere smaak vindt geven.

Geniet van je elektrische sigaar

Omdat je omgeving geen last heeft van het feit dat jij een elektrische sigaar rookt kun je er ongestoord van genieten. Je hoeft je niet meer af te zonderen in de tuin of op het balkon of onder de afzuigkap te gaan staan als je wilt roken. Ook mensen die een hekel aan roken hebben of er allergisch op reageren zullen er geen bezwaar meer tegen hebben wanneer je in hun gezelschap rookt.

Roken is namelijk erg schadelijk voor de omgeving, de e-sigaar biedt hier vele voordelen ten opzichte van. Elektrisch roken is ten eerste veel goedkoper. Door over te stappen op de e-sigaret of e-sigaar kun je jaarlijks veel geld besparen, wat je natuurlijk uit kunt geven aan leuke activiteiten bijvoorbeeld. Daarnaast zoals hierboven al genoemd, biedt het andere geen schade. Met name als je kinderen in huis hebt, is dit verstandiger. Zij ademen onbewust anders de rook in wat erg schadelijk is en slecht is voor de ontwikkeling. Roken en de risico’s wordt namelijk vaak simpel over heen gekeken, maar het is erg schadelijk.