Een van de meeste gestelde vragen op het gebied van energie is: waarom zou ik mijn energie vergelijken? Eigenlijk een vraag met een heel simpel antwoord. Ten eerste waarom niet? En ten tweede omdat je met energie vergelijken heel wat geld op jaarbasis kunt besparen. Meer geld over dus om leuke dingen te doen zoals dat extra terrasje pakken in de zomer of wanneer het echt oploopt gezellig een paar dagen weg. Wil je meer weten over energie vergelijken? Lees dan vooral even verder.

Eigenlijk is er maar een redenen waarom je energie zou moeten vergelijken. Het is namelijk goed voor je portemonnee. De Autoriteit Consument & Markt heeft onderzoek gedaan naar mensen die nog nooit energie hebben vergeleken en ook nog nooit zijn overgestapt. Het blijkt dat deze personen maar liefst 488 euro per jaar te veel betalen aan energie. Een hoop geld waar je veel andere (leukere) dingen mee kunt doen.

Prijs/kwaliteit verhouding

Bij het overwegen van overstappen naar een andere energieleverancier is het belangrijk om te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Kijk hier voor het overstappen goed naar. Daarnaast zijn er ook grote verschillen in hoe energieleveranciers met hun klanten omgaan. Bekijk daarom ook altijd goed de algemene voorwaarden en wellicht de contactpagina en klantenservice diensten. Houd rekening bij het vergelijken van energie dat je kijkt waar de recensies vandaan komen. Of dit bijvoorbeeld onafhankelijke bronnen zijn of dat het een citatie van een bedrijf zelf is.

Vergelijken met duidelijke informatie

Daarnaast is het goed om te kijken naar de informatie voorzieningen van een energieleverancier. Hoeveel informatie staat er op de website en is dit voldoende om de keuze te maken om over te stappen of niet. Het zijn vaak de kleine factoren die doorslaggevend zijn voor een beslissing.

Acties

De grootste reden om over te stappen is vaak op het moment dat je in aanraking komt met een bepaalde actie. Houd hierbij goed in de gaten welke looptijd deze actie heeft en wat wellicht de kosten worden op het moment dat de actie afloopt. Ook de contractvorm is belangrijk om in de gaten te houden. Kies je voor vaste of variabele energieprijzen? Dit is volledig persoonlijk gebonden.

Genoeg factoren dus om te letten tijdens het energie vergelijken, maar zeker de moeite waard om geld te besparen. Vergelijken van energie kan op verschillende websites. Kijk daarbij altijd naar de betrouwbaarheid van de website en de recensies van andere consumenten.

energie