Fietscomputers waren vroeger standaard met draad verbonden aan de fiets, maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. Vrijwel elk merk op het gebied van fietscomputers heeft tegenwoordig draadloze exemplaren in het assortiment. Wil je op de hoogte blijven van jouw fietsprestaties of ben je gewoon nieuwsgierig hoeveel kilometers je in een jaar fietst? Schaf dan een draadloze fietscomputer aan. Bijna alle fietscomputers laten je zien hoe hard, hoe ver je hebt gefietst en wat je gemiddelde en maximum snelheid was. Is die draadloos of niet. Er zijn echter ook uitgebreidere fietscomputers, die je vertellen hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het fietsen.

Fietscomputer Review

Een draadloze fietscomputer is er in vele varianten. Voor elke type fietser zijn er geschikte draadloze fietscomputers. Er zijn kilometertellers die je snelheid en afstand aangeven tijdens je rit. Ook kun je bij deze uitgebreidere fietscomputers sensoren zoals een hartslagmeter, cadanssensor of powermeter koppelen. Als je ook de weg wilt weten in een onbekend gebied zijn er draadloze fietscomputers met navigatie. Zo maak of download je vooraf een fietsroute en je fietsnavigatie zorgt ervoor dat je niet meer verkeerd fietst.

Wil je dus een accurate registratie van je fietstocht, dan is een draadloze fietscomputer de beste optie. De volledige route wordt geregistreerd. Zo kun je dan je fietsresultaten delen met vrienden of familie.

Als je gewoon een stukje gaat fietsen dan is het vaak lastig om te zeggen of je voldoende kracht hebt gegeven om calorieën te verbranden. Soms heb je eigenlijk te hard gefietst en heb je alleen conditie opgebouwd. In de draadloze fietscomputer zit een calorieën teller. Je kunt zo live zien hoeveel calorieën je verbrandt hebt met het fietsen van een bepaalde route. Zo kan je direct zien welke routes misschien meer calorieën verbranden. Deze informatie is zeer belangrijk als je bezig bent met vet verbranden door te gaan fietsen.

Als je in de bergen gaat fietsen dan wil je natuurlijk graag weten wat voor een prestatie je eigenlijk geleverd hebt. Je wilt bijvoorbeeld weten hoeveel meters je eigenlijk geklommen hebt en hoeveel meters je gedaald bent. Met een draadloze fietscomputer met hoogtemeter kan je precies op de meter af registreren hoe hoog je precies aan het fietsen bent. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om te weten hoeveel percentage de helling precies is die je aan het beklimmen bent.

Voordelen draadloze fietscomputer

De draadloze fietscomputer kan bij alle vormen van fietsen worden toegepast. Zowel bij recreatief als sportief bewijst het apparaat zijn waarde. Een ander bijzonder voordeel is dat de draadloze fietscomputer heel erg nauwkeurig werkt. Afstandsmeting op deze manier is minder afhankelijk van weersinvloeden, waardoor de nauwkeurigheid beter wordt.

Nadelen draadloze fietscomputer

Een nadeel van de draadloze fietscomputer is dat ze een groter display nodig hebben. Bij een kleiner display is het navigeren namelijk erg lastig. Een groter display maakt het device groter, gelukkig niet veel zwaarder en kwetsbaarder. Een tweede nadeel is dat het aan de prijzige kant is.

Conclusie van de draadloze fietscomputer

In eerste instantie een beetje lomp ogende fietscomputer, die wanneer je er aan gewend bent erg fijn is om mee te fietsen. De eenvoudige navigatie die de routes in Strava leest, zorgt ervoor dat je snel even voor het fietsen een nieuwe route aanmaakt en dus een ander rondje rijdt dan je gewend bent. Dat je de knopjes wel hard moet indrukken en dat je aan de reactie van het scherm moet kijken of je hard genoeg hebt gedrukt, neem je voor lief. Ondanks kleine verbeterpunten toch een erg fijn draadloze fietscomputer. Vergeet dus niet om te letten op wat je graag wilt meten en of je dit ook wilt bijhouden. Fietscomputers worden steeds geavanceerder, het meten van snelheid en afstand is allang niet meer de enige. Schaf dus zo snel als mogelijk jouw fietscomputer aan om te genieten van de beste opties.