Zie je het niet zo zitten om elke keer naar de sportschool te moeten? Of heb je er simpelweg gewoon geen tijd of geld voor? Dan is het heel goed te doen om voor thuis een trainingsschema op te stellen. Hierbij zijn genoeg fitness artikelen die je kunnen helpen om een workout te doen.

Fitnessmatje

Als je oefeningen op de vloer wilt gaan doen, is dit zeker een aanrader. Zelfs als je tapijt hebt, is extra ondersteuning zeker een luxe. Een fitnessmatje is dun, maar door het juiste materiaal zorgt het voor minder pijn in je knieën, polsen en ruggengraat. Zo kun je dus langer doorgaan met je oefeningen en er het uiterste uithalen.

Gymbal

Een gymbal kan gebruikt worden om je spieren te trainen en te rekken. Bruikbaar voor dus niet alleen kracht, maar ook flexibiliteitsoefeningen. Het is wel belangrijk om de juiste grote aan te schaffen. Hiervan ga je uit van je lengte van lichaam en van je armen. Een andere manier om te testen wat het juiste formaat voor jou is, is door op de bal te gaan zitten. Als je knieën nu in een hoek van 90 graden staan is het de juiste bal voor jou.

Stepbank

Wil je liever aan de cardio? Dat kan met de stepbank. Door een video te kijken van een steps oefening, kun je thuis eenvoudig meedoen. Een serie van oefeningen wordt in de vorm van een dans achter elkaar geplakt. Niet alleen goed voor de conditie, maar ook je beenspieren krijgen een goede training.

Springtouw

Een springtouw is zeker een aanrader voor je kleine fitness artikelen voor thuis. Het is makkelijk op te ruimen, kost weinig en is erg goed voor de conditie en beenspieren.

Opdruksteunen

Omdat het opdrukken op de grond nogal belastend kan zijn op de polsen, zijn opdruksteunen een goede aanvulling op je collectie. Deze twee steunen zet je ter hoogte van je schouders op te grond neer. Hierna kun je gaan opdrukken en je armspieren trainen. Omdat de onderkant een siliconen laagje heeft, zullen de steunen niet zomaar wegglijden.

Traningswiel

Het trainingswiel is erg goed voor de buikspieren. Dit is tevens een van de goedkopere trainingsartikelen. Aan het kleine wiel zitten aan de zijkant twee handvatten. Je gaat op je knieën zitten en rolt het wiel naar voren tot je armen recht voor je zijn. Daarna rol je langzaam terug.

Foam roller

Dit artikel is vooral voor na de training heel erg fijn om in huis te hebben. Deze schuimrol kan gebruikt worden om je spieren een soort massage te geven, waardoor je minder snel last van spierpijn krijgt en vervelende knopen weg kunt rollen.

 

Ook een van deze handige artikelen kopen, of meer informatie? Klik dan hier!