Haal meer uit je fietsrit of training met de nieuwe Garmin 250! Deze fietscomputer is de eerste die werkt met Strava live segmenten. Zo kun je tegen je persoonlijke records fietsen maar natuurlijk ook tegen iedereen die Strava of de Garmin 250 gebruikt. Na afloop van je training of rit kun je het resultaat bekijken in het eindklassement. De Garmin 250 is een favoriet bij sportieve fietsers en wielrenners. De Garmin 250 biedt meer dan alleen de functies die je van een fietscomputer kunt verwachten. Bij een deel van de fietscomputers is navigatie mogelijk zodat je zonder een papierenkaart een mooie route rijdt.

Garmin 520 Review

De Garmin 520 heeft een aerodynamische vormgeving en is voorzien van een hoogwaardig 2,3-inch kleurenscherm met een hoge resolutie. Het scherm is onder alle lichtomstandigheden goed afleesbaar. Zo kun je tijdens je rit alle omstandigheden en prestaties goed monitoren. Daarnaast is de Garmin 520 gemakkelijk te bedienen dankzij de knoppen aan de zijkant. Tevens is het mogelijk om naast de Garmin wereld-basiskaart kaartmateriaal van derden te installeren (OSM). Daarmee wordt een ingeladen route of GPX- file duidelijk op de kaart weergegeven en wordt het een stuk gemakkelijker om een route na te rijden. Het is echter niet mogelijk om op de Garmin 520 een adres in te voeren, zoals met een Garmin Edge 1000 wèl kan.

De Garmin 520 is compatibel met ANT+ sensors, zoals de nieuwe Varia fietsradar en fietsverlichting, sensors om snelheid, cadans en hartslag te meten, Edge en VIRB afstandsbedieningen en compatibele weegschalen. Het toestel kan ook worden geïntegreerd met Shimano Di2 elektronische schakel systemen om je huidige versnelling weer te geven op het scherm. De Garmin 520 is bovendien compatibel met ANT+ vermogensmeters.

Ga nu de uitdaging aan met de Garmin 520, de competitieve fietscomputer met live Strava-uitdagingen en uitgebreide analysemogelijkheden. Hiernaast is de batterijduur met zijn 15 uur lang genoeg voor de verre tochten en bovendien ben je steeds verbonden. Zo krijg je automatische uploads, live tracking, verzenden/ ontvangen van koersen en meer. De GPS + GLONASS geeft aan hoe snel en hoe ver je hebt gereden. Dit maakt de Garmin 520 een slimme fietscomputer. De verpakking bevat naast het toestel en de gebruikelijke laadkabel en handleiding ook een hartslagband, een speedsensor en een trapfrequentie sensor.

Voordelen Garmin 520

Het voordeel van deze Garmin 520 is dat het ook in een bundel is met sensoren. Het bundelpakket bevat een hartslagmeter, snelheidssensor en cadanssensor. Dit pakket bevat enkel de fietscomputer met de basisbenodigdheden.

Nadelen Garmin 520

Een van de nadelen van de Garmin 520 is dat het met het ANT+ signaal werkt voor communicatie met sensoren. Het heeft geen aanraakscherm, maar knoppen voor de bediening van het toestel. Hiernaast is de geïnstalleerde kaart niet geschikt voor navigatie.

Conclusie van deze Garmin 520

Op het gebied van navigatie kan de Garmin 250 wel wat verbetering gebruiken. Maar al met al, wat is dit een fascinerend apparaat. Deze fietsnavigatie vormt een must voor de wielrenners. Je kan ontzettend veel activiteiten bijhouden. Vind je dat je niet genoeg kunt meten? Dan kan je apps installeren en veel sensoren toevoegen. Het gouden ei van dit apparaat is natuurlijk de connectie met Strava. Edge is daarom het eerste navigatiemodel dat samenwerkt met Strava. Voor wielrenners is dit een groot pluspunt. Segmenten en live feedback kunnen worden ontvangen. Ben je dan wielrenner? Wil je graag je prestaties in de gaten houden? Dan is de Garmin 520 een must-have voor jou.