Of je nu fietst om jouw persoonlijke record te verbeteren of om te zien waar je staat in verhouding tot de professionals, de Garmin Edge 1000 is een klassementsrijder. Gebruik online functies, meet je zelf met andere sporten en neem deel aan wedstrijden. Maak van elke rit een wedstrijd door jezelf te meten met anderen op de Garmin Connect segmenten. Resultaten worden weergegeven, evenals meldingen bij de start en finish van segmenten en klassementen. Met de functie voor segmenten blijf je gemotiveerd en wordt je gestimuleerd om jouw prestaties steeds te verbeteren. Weet waar je naar toe gaat, dankzij de Rondrit functie. Zo kun je nu zowel op de weg als offroad gemakkelijker een route uitstippelen. Voer gewoon in hoe ver je wilt rijden en de Garmin Edge 1000 berekent maximaal 3 fietsvriendelijke routes. Je kunt zelfs de hoogte profielen bekijken voordat je je keuze maakt. Ken elke weg en pad dankzij de Garmin Edge 1000 GPS- fietscomputer. De Garmin Edge 1000 bevat een kleuren aanraakscherm. Het scherm is ook nog met handschoenen en in de regen te bedienen.

<H2> Garmin Edge 1000 Review</H2>

De Garmin Edge 1000 is een geavanceerde GPS fietscomputer. In deze bundel worden een hartslagmeter en cadansmeter meegeleverd. De Garmin Edge 1000 is het perfecte toestel als je in het echt wilt zien hoe jouw prestaties zich verhouden tot die van andere wielrenners tijdens bijvoorbeeld een sportieve fietstocht. Je hebt de mogelijkheid tot ritcompetenties via Garmin Connect segmenten, op de weg of offroad navigeren met vooraf geladen Garmin fietskaart. Navigeer langs de meest geschikte fietsroutes dankzij de voor geladen kaarten en met de routeplanner kun je routes creëren op de kaart van het toestel. Je kunt ook een afstand of tijd opgeven en de Edge 1000 berekend vervolgens die verschillende rondritten waar je een keuze uit kunt maken. Zo kom je op nieuwe en verassende locaties terecht.

Op het 3 inch grote kleuren scherm zijn alle gegevens duidelijk zichtbaar, zodat je je op de weg kunt blijven concentreren. Het scherm is groter dan dat van de Edge 810. Het handschoenvriendelijke aanraakscherm past de helderheid automatisch aan in de schaduw of in een tunnel. Naast ritinformatie kun je onderweg ook sms, mail en herinneringsberichten op je Edge 1000 lezen. Vereiste is wel dat je de iPhone bij je hebt. Met deze geavanceerde GPS- fietscomputer kun je communiceren, vergelijken, delen via sociale media en meedoen aan dynamische uitdagingen tijdens een rit. Koppel dit wedstrijdelement met de fiets specifieke navigatie- en analysefuncties en je ontdekt dat de Edge 1000 het perfecte toestel voor je is.

Tijdens het fietsen kun je op een aantal pagina’s de gegevens tonen die je zelf wilt zien. Dit is heel gemakkelijk te configureren en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Onze ervaring is dat je hier in het begin flink mee bezig bent en dit regelmatig aanpast, maar dat je zeker na verloop van tijd een ideale combinatie hebt gevonden.

<H3> Voordelen Garmin Edge 1000 </H3>

De Garmin Edge 1000 heeft een heel mooi scherm. Ten opzichte van de Garmin Edge 810 is dat de eerste verandering die je ziet, samen met het plattere ontwerp van het toestel; het apparaat is sneller, niet alleen in algemeen gebruik maar ook bij het opstarten van het toestel. De Garmin Edge 1000 werkt gewoon altijd goed.

<H3> Nadelen Garmin Edge 1000 </H3>

Segmenten zijn niet gemakkelijk op het toestel te plaatsen. Daarnaast zijn Garmin segmenten niet gekoppeld aan Strava segmenten. Een verdere integratie met Strava zou een grote plus zijn geweest. Garmin levert dan het apparaat met onbroad software. Hiernaast is de batterij duur ook vrij kort. Ook de bluetooth is stabieler dan op de Edge 810, maar valt nog steeds af en toe weg.

<H3> Conclusie van deze Garmin Edge 1000 </H3>

De Garmin Edge 1000 is absoluut een mooi apparaat met meer functionaliteit ten opzichte van voorganger Edge 810. Enkele kinderziektes van de Edge 1000 kunnen met behulp van een software worden verholpen. De prijs van de Edge 1000 is echter ook fors omhoog gegaan. De vraag is dan ook of de Edge 1000 de meerprijs ten opzichte van de Edge 810 waard is.