Gelukkig is Nederland al een tijdje uit de crisis en lijkt de toekomst er weer goed uit te zien. Toch blijft het dagelijks leven erg duur. Iedereen wil de mooiste spullen, verre reizen maken en de mooiste gadgets hebben. Soms zijn we daardoor geobsedeerd om altijd meer geld te willen verdienen. Veel mensen vergeten eigenlijk te kijken naar hun uitgaves. Op dit punt is het vaak veel makkelijker om aan het eind van de maand een zak met geld over te houden. Laten we eens kijken naar punten waarop je veel geld kunt besparen.

Pas op met aanbiedingen

Je denkt gauw met aanbiedingen juist geld te kunnen sparen. Toch sluipt hier een gevaar in! Wij Nederlanders zijn gek op aanbiedingen en kortingen, marketingsbureaus maken hier optimaal gebruik van. Vaak zijn de aanbiedingen namelijk niet de producten die je normaal zou aanschaffen maar omdat het nu een aantrekkelijke aanbieding is koop je het maar. Kortom je maakt een impulsaankoop. Bedenk daarom altijd eerst of je hier echt gebruik van gaat maken en de noodzaak ervan in ziet om het te kopen.

Vaste lasten

Bekijk elk jaar je vasten lasten. Veel vasten lasten veranderen in een jaar. Energiemaatschappijen proberen er alles aan te doen om nieuwe klanten binnen te halen en geven daarom vaak mooie aanbiedingen waarvan jij als klant van kan profiteren. Je zorgkosten veranderen iedere jaar. Kijk daarom per november wat voor jou het goedkoopste is. Alleen al deze 2 vaste lasten kan je al tientallen euro’s schelen per maand.

Boodschappen doen

Waaraan een supermarkt het meest verdient zijn impuls aankopen. Wanneer je boodschappen doet maak altijd eerst een boodschappenlijst met wat je echt nodig hebt. Wanneer je met een boodschappenlijst de supermarkt ingaat koop je alleen wat er op je lijst staat. Als je zonder boodschappenlijst naar binnen gaat zul je met meer producten thuis komen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Uit onderzoek is ook gebleken dan wanneer je met een lege maag naar de supermarkt gaat veel meer producten koopt wanneer je van te voren voldoende hebt gegeten.

Hypotheek en lening

Wanneer je een hypotheek of een geldlening afsluit is het belangrijk dat je hiervoor een grondige onderzoek hebt gedaan. Dit soort beslissingen zijn voor een lange periode en je komt daar niet zomaar vanaf. Dit soort beslissingen kunnen voor 10 jaar minimaal vast staan en dan moet je wel zeker weten dat je de goedkoopste optie heb gekozen.