Rotorua wordt ook wel de geothermische hoofdstad van de zuidelijke Pacific genoemd. In de stad en de omgeving borrelt en bruist van de hete modderpoelen, spuitende geijsers en spa’s. De krachten van de aarde worden in dit landschap met slapende vulkanen overduidelijk. De combinatie van het landschap en de natuurkrachten levert unieke plaatsjes op die je niet snel zult vergeten. Zorg daarom ook dat je een goede camera meeneemt om al deze mooie landschap te fotograferen. Je komt tenslotte niet elk kaar in het mooie landschap van Nieuw-zeeland.

Waterlandschap

Genieten en relaxen tijdens vakantie kun je volop in één van de natuurlijke baden die verwarmd worden door natuurlijke bronnen. Er zijn diverse mogelijkheden om van de verwarmde en therapeutische wateren te genieten. Tijdens een intensieve rondreis is het een ideaal moment om even uit te rusten en genieten van de mooie momenten. Zoek altijd voordat je naar Nieuw-zeeland gaat welke bronnen je wilt bekijken. Het zijn er namelijk te veel om alles te bezoeken.

Watersport

Één van de fraaiste plekken om de pracht van natuurlijke waterbronnen te bewonderen is het “Orakei Korako Cave and Thermal Park – The Hidden Valley” ongeveer 45 minuten ten zuiden van Rotorua. In deze vallei werden opnames gemaakt voor de serie “Walking with Dinosaurs”. Een andere zeer bijzondere plek in het park in de geothermische grot “Ruatapu Cave”. Er zijn wereldwijd slechts twee grotten bekend waar geothermische activiteit is en Ruatapu is daar één van. In de prachtige omgeving kun je naast alle natuurlijke bezienswaardigheden leuke excursies of sportieve activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, raften , golfen, met een snelle jetboat. Wil je op een rustige manier de rivier ontdekken, of een authentiek Maori dorp bezoeken. Kun je ook op pad gaan met een gids die je meeneemt in een opblaasbare kayak of kano.

Zon, zee en stranden in de noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland

De noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland, gelegen in de regio Northland op het noordelijke eiland, is een paradijselijk schiereiland voor de liefhebber van alles wat met zon, zee en strand te maken heeft.
Uitgestrekte stranden, waaronder het beroemde Ninety-Mile Beach, prachtig verscholen baaien met hagelwitte stranden en uitstekende watersport mogelijkheden maken dit gebied tot de topbestemming van Nieuw-Zeeland op het gebied van strandvakanties.,
Vlak onder het schiereiland aan de oostkust ligt het de prachtige Doubtless Bay met caramelkleurige en witte zandstranden in een natuurlijke omgeving met in de buurt de authentieke (vissers)plaatsjes Mangonui Harbour en Whangaroa Harbour.