Het is de laatste jaren erg populair om een hondenbuggy te kopen. Een hondenbuggy is in principe hetzelfde als een wandelwagen voor je hond. Plannen om een goedkope hondenbuggy te kopen? Hondenbuggy tips? In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten.

Allereerst is het goed om jezelf af te vragen waar je de wandelwagen voor je hond voor gaat gebruiken. Hiermee bedoel ik of je deze gaat gebruiken voor op straat of voor in de bossen. Elke hondenbuggy is weer geschikt voor een andere toepassing. Zo heeft een wandelwagen voor je hond, een zogeheten offroad hondenbuggy, grotere wielen die geschikt zijn voor modderige paden. Dit terwijl een buggy voor op straat geheel andere wielen heeft. Het is hierbij natuurlijk ook logische dat je hond verzekerd moet zijn als er een ongeluk plaats vindt. Zie hier voor de beste hondenverzekering.

Hondenbuggy kopen

Een enkele hondenbuggy heeft wielen die gschikt zijn voor beide toepassingen. Naast de wielen van een hondenwandelwagen is het goed om te kijken naar de andere zaken. Bij veel buggy’s kun je een aparte regenhoes kopen. Dit is handig als je met je hond in de regen loopt, dit is natuurlijk vaak het geval in het voor- en najaar.

Opvallend is het feit dat veel mensen denken dat je een baby in de wandelwagen hebt. Met een hondenbuggy trek je veel bekijkt. Dikwijls zullen mensen een grote glimlach hebben wanneer ze zien dat het geen baby, maar een hond betreft die je vervoert in de wandelwagen.

Een hondenbuggy voor elke hond in nederland

Het overgrote merendeel van de honden is tegenwoordig ouder dan 8 jaar. Eén van de motieven om een hondenbuggy te kopen is omdat jij als baasje verder kunt lopen dan jouw hond. Een hondenbuggy is daarom een perfecte aanvulling. Op die manier kun je namelijk samen nog de lange afstanden afleggen die je van vroeger gewend bent. Elke puppy wordt immers uiteindelijk een oude hond. En -net als bij mensen- kunnen oudere honden lang niet meer zo ver lopen dan toen ze jong waren. Een wandelwagen speciaal voor honden biedt dan de perfecte uitkomst!

Als je eenmaal de geschikte wandelwagen voor je hond hebt gevonden is het erg verstandig om het gewenste model te vergelijken op prijs. Er zit vaak verschil in prijzen, terwijl het om hetzelfde product gaat. Waarom zou je meer betalen dan nodig is?