Ben je bezig met het (her)inrichten van je tuin en wil je graag een mooie grasmat in je tuin? Dat is mogelijk dankzij graszoden.

Graszoden zijn ideaal om zo een mooie grasmat te creëren en het is voor kinderen tijdens de zomer een perfect plaats om te spelen. Bovendien is een mooi gazon een sieraad voor de tuin.

Als je van gemak houdt is het gemakkelijker om voor graszoden te kiezen dan voor het inzaaien van gras. Het inzaaien van gras is arbeidsintensiever, omdat je nog vele weken het gras dient te sproeien. Uiteraard kun je een automatisch systeem hiervoor aanschaffen of kopen, maar dat kost ook tijd en geld. Graszoden kun je eenvoudig aanleggen en je kunt direct over het gras lopen. Ga je het gras inzaaien, dan zul je nog vele weken niet op het gras kunnen lopen. Mocht je kinderen hebben, dan is dit natuurlijk allesbehalve ideaal, want zij willen waarschijnlijk op het grasveldje spelen.

Nieuw gazon

Ben je ondanks je verwoede pogingen om je gazon in topconditie te houden niet tevreden over de huidige staat van het gras? Dan kun je er voor kiezen om opnieuw te beginnen. Je kunt eenvoudig graszoden bestellen en opnieuw beginnen. Online is het mogelijk om snel en eenvoudig graszoden te bestellen. In het geval je online graszoden gaat bestellen is het wel aan te raden om goed te kijken naar het adres waar je dit doet. Doe het bij een bedrijf dat als betrouwbaar staat bekend. Zo weet je zeker dat je kwaliteit krijgt geleverd.

 Gazon zo goed mogelijk onderhouden

Bij het onderhouden van gras komen een aantal cruciale aspecten kijken. Om een verpieterd gazon te voorkomen is het belangrijk om het gras regelmatig te maaien. Voor veel mensen is dat afdoende, maar er zijn nog een aantal zaken die aandacht verdienen. Het bemesten van het gazon is belangrijk en bij eventuele ‘schade’ is het zaak om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan kale plekken,  verdort gras of bij de groei van mos en onkruid. Als je dat negeert is de kans groot dat het gazon na verloop van tijd nog weinig voorstelt. Om het gazon in goede conditie te houden is het natuurlijk van belang om tijdig te sproeien. Dat is vooral cruciaal als de graszoden net zijn aangelegd, maar ook als er weinig regen valt. In zo’n geval kan het gazon verdorren. Je kunt een geel gazon voorkomen door tijdig water te geven. Ten tijde van een droge periode kun je het gras een paar sproeien met een grote hoeveelheid water. Vaker sproeien met een kleinere hoeveelheid water is ook mogelijk, maar in zo’n geval zullen de wortels niet zo diep in de grond hechten.