Heb je tijd over en wil je graag een cursus of workshop volgen waarbij je iets leert waar je nog niks van af weet? Maar vind je het lastig om iets te vinden dat je interesseert? Kies dan voor een heftruck cursus. Met een heftruck cursus leer van A tot Z alles over dit voertuig. Hoe bestuur je een heftruck? Welke veiligheidspunten zijn belangrijk? En meer! Tijdens deze cursus heftruck besturen heb je te maken met theorie en praktijk. In de theorie leer je voornamelijk de algemene kennis. In de praktijk leer je deze kennis toe te passen tijdens het besturen van het voertuig.

Wat leer je in de theorie?

In de theorie wordt er voornamelijk aandacht besteed aan de veiligheid. Maar ook vakkennis en lastgrafiek en het belasten van de truck komt aan de orde. Hierbij leer je voornamelijk de basis, maar ook specifiek belangrijke informatie wordt niet overgeslagen. Daarnaast leer je ook welke onderdelen je dagelijks moet controleren om zo veilig mogelijk te kunnen rijden op de heftruck. Weer een ander punt waar je veel over leert zijn de verkeersvoorschriften. Waar mag je met een heftruck rijden en waar niet? Dat komt allemaal aan bod tijdens de heftruck theorie cursus. Tot slot ook niet geheel onbelangrijk: schades en kosten. Als je schade hebt met je heftruck, wat doen je dan? En hoeveel kost een heftruck en eventuele schade?

heftruck-cursus3Wat leer je in de praktijk?

In de praktijk leer je de kennis die je hebt opgedaan tijdens de theorie, ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. Daarnaast leer je vanzelfsprekend hoe je het voertuig moet besturen. Hoe kun je stapelen, welke knop dient waarvoor, en hoe kom je überhaupt vooruit op een heftruck? Dit leer je allemaal tijdens de praktijklessen van de heftruck cursus.