Je ziet ze tegenwoordig overal: reviews. Sterren in de zoekresultaten van Google en op Facebook, hoe belangrijk zijn ze nou eigenlijk? Nou belangrijker dan dat je in eerste instantie denkt! We trekken ons onbewust meer aan van de reviews dan we denken. Bij het boeken van een hotel of het bestellen van elektronica, lezen we eerst goed de reviews voordat we naar de checkout gaan. Goede reviews zijn dus wel degelijk van belang tegenwoordig en van cruciaal belang bij online aankopen. Lees hier meer over wat voor invloed reviews hebben op jouw reputatie.

De reputatie-economie is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Wat voorheen als een leuke comment onder je product of dienst stond, is dat nu doorslaggevend voor een aankoop. Helaas zijn het vaak niet alleen positieve reviews, maar tegenwoordig ook steeds meer de negatieve. Extra belangrijk dus om goede service naar je (potentiële) klanten te bieden en in te spelen op de behoeftes van hen,

Gevolgen

Reviews hebben meerdere gevolgen. Niet alleen voor de klant, maar ook voor het bedrijf. Het bedrijf heeft namelijk niet meer de gehele controle over wat er wordt gezegd over het bedrijf. Als je niet goed stilstaat bij de producten, diensten en klantenservice die levert kan dit zorgen voor grote schade aan je reputatie. Reputatiemanagement heeft de afgelopen jaren dan ook een sprong gemaakt. Je kan hierbij denken aan de webcare en andere vormen van klantenservice. Daarnaast is het ook nog belangrijker geworden om beloftes na te komen. Klanten schrijven namelijk makkelijk een negatieve review als een organisatie zijn of haar beloftes niet waar maakt. Het dwingt bedrijven hiermee goed hun diensten en service onder de loep te nemen. Denk hier ook altijd goed over na wanneer je een website hebt. Je kunt namelijk ook reviews verzamelen op je website. Hiermee zorg je ervoor dat je goed op de hoogte bent van wat klanten vinden van je producten. Zo kun je snel schakelen mocht er problemen zijn met je producten. Heb je geen idee hoe je dit moet toepassen? Vraag dan hulp van Frebie. Zij kunnen met een handige plugin je verder helpen.

Reviews

Online reviews zijn dus enorm belangrijk geworden de afgelopen jaren. Mensen checken zeker de reviews voor zij overgaan tot een aankoop. Uit een onderzoek van OpenCompanies is gebleken dat maar liefst 92% de reviews checkt voordat zij doorgaan naar de checkout. Je zou denken dat een groot gedeelte van de mensen geneigd is om een negatieve review te plaatsen. Toch blijkt uit hetzelfde onderzoek dat slechts maar 2% dat daadwerkelijk doet. Daarnaast zijn reviews niet alleen steeds belangrijker geworden voor de B2C markt, maar ook voor Business-to-Business. Gemiddeld kijkt zo’n 75% naar de online reviews voordat zij met een zakenpartner in zee gaan.

Kijk jij naar reviews voordat je naar een aankoop overgaat? Ben je opzoek naar een goede website met eerlijke reviews?

sterren