De ontwikkelingen rondom de hometrainer gaan onverminderd door. Er wordt aan steeds meer aspecten aandacht besteed en de apparaten worden dan ook steeds gebruiksvriendelijker. Zadels en sturen kunnen dus bijvoorbeeld heel gemakkelijk versteld worden en de functies op het console worden steeds uitgebreider. Een Hometrainer is het meest bekende fitnessapparaat voor thuisgebruik. En wat is er nu prettiger dan thuis op je gemak te kunnen werken aan je conditie? Met een Hometrainer kun je eenvoudig meerdere spiergroepen trainen en je uithoudingsvermogen verbeteren. Daarnaast bepaal je zelf het tempo, het trainingsniveau en het tijdstip van je training.

Hometrainer Review

Afvallen doe je niet zomaar. Met een goede Hometrainer kan jouw streefgewicht bereikt worden. De Hometrainer is een prima calorieverbrander tijdens bijvoorbeeld een intervaltraining. Ter indicatie kun je een hometrainer binnen 30 minuten, bij een gewicht van 70 kg al 259 calorieën verbranden. Om tot een goed resultaat te komen adviseren wij om te kiezen voor goede voeding en dit te combineren met een planmatige work-out op de Hometrainer. Je bil-, been- en kuitspieren krijgen een flinke work-out. Je bovenbeenspieren worden hier het meest belast. Dit komt door de kracht die je gebruikt tijdens het trappen. En hoe, meer je spieren aan het werk zijn tijdens de work-out, hoe meer energie ze nodig hebben om te herstellen. Hierdoor zal je tijdens de ruststand nog steeds calorieën verbranden. Hoe vaak je het beste gebruik kunt maken van een nieuwe Hometrainer hangt af van meerdere factoren. Zo speelt je algehele conditie een rol. Heb je bijvoorbeeld een slechte conditie, dan is het verstandig om deze langzaam op te bouwen. Dit gaat ook op voor hoe lang je op een Hometrainer sport: ga er niet meteen een uur op zitten als je normaal gesproken nooit fitness. Bovendien is een hometrainer weliswaar een vriendelijker voor je knieën dan een bijvoorbeeld een loopband, maar blijft voorzichtigheid alsnog troef.

Voordelen Hometrainer

Het gewicht van de Hometrainer fiets is een goede indicator voor de kwaliteit. Bij een zware constructie worden namelijk beter materialen zoals ijzer, gebruikt. En deze zwaardere materialen zorgen voor een betere kwaliteit dan lichtere materialen. Een zware constructie zal minder snel gaan wiebelen tijdens de training. Het zware gezicht zorgt ervoor dat de fiets stabiel op de grond staat. Een goede Hometrainer voor thuis kun je snel en gemakkelijk verplaatsen. Let er daarom op dat de Hometrainer transportwielen heeft. Op die manier kun je het apparaat gemakkelijk verplaatsen als dat nodig is. Het verbindingsstuk van de trapper naar de aandrijfas wordt de crank genoemd. Deze crank kan uit een, twee of drie delen bestaan. Des te meer onderdelen, hoe beter. Een crank met drie onderdelen is van de beste kwaliteit. Let daarom bij de aanschaf van de Hometrainer dus op de crank. Een driedelige crank is het beste maar deze zit meestal wel op de wat duurdere fietsen. Wanneer je dan graag vet wilt verbranden tijdens het trainen dan is hartslag tijdens het trainen belangrijk. Zorg daarom dat je een Hometrainer fiets uitzoekt met een hartslagprogramma. Op deze manier kun je continue in jou optimale vetverbrandingszone trainen. Je kunt de hartslag meten met de handsensoren in de handvatten van de Hometrainer of met een borstband. De duurdere modellen zijn ook geschikt voor een hartslagmeting met een borstband. hiernaast is het maximaal belastbaar gewicht ook een goede indicator is van de kwaliteit voor de beste Hometrainer voor thuis. Hoe hoger de belasting hoe beter de kwaliteit. Een goede constructie moet een belasting van 130 kilogram wel aankunnen. De betere apparaten kunnen zo’n 150 kg aan. Een groot voordeel van het gebruik van een Hometrainer is dat je deze met meerdere mensen kunt gebruiken. Je verzet snel en eenvoudig het zadel naar de juiste hoogte en kunt beginnen met fietsen. Ook hoef je niet eerst je fiets in de fietstrainer te klikken, maak kun je direct aan de slag met gewone sportschoenen of fietsschoenen indien je bijpassende pedalen hebt gemonteerd. Verder staat een Hometrainer als een van de meest veilige fitnessapparaten om thuis te trainen. Je loopt met een Hometrainer weinig kans op blessures en ook bij het herstellen van blessures is de Hometrainer een van de eerste apparaten die je weer kunt gebruiken om je conditie weer op peil te krijgen.

Nadelen Hometrainer

Er is niet zo vervelend als een wiebelende Hometrainers tijdens het trainen. Zoals genoemd is het gewicht van de Hometrainer belangrijk om het wiebelen tegen te gaan. Maar ook belangrijk is dat de fiets waterpas verstelbaar is. Daarnaast heeft het als tweede nadeel dat mensen vaak niet echt gemotiveerd zijn om te sporten en een Hometrainer kopen deze ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

Conclusie Hometrainer

Als je een goede Hometrainer fiets wil kopen, is het belangrijk dat je een exemplaar kiest dat het meest geschikt voor je is, en het beste past bij je beschikbare budget. Ga bij jezelf na welke onderdelen van een Hometrainer voor jou het meest van belang zijn. Heb je behoefte aan specifieke trainingsprogramma’s? Kies dan voor een Hometrainer waarmee je dat soort zaken kunt instellen. Ben je juist iemand voor wie het heel belangrijk is om vooral comfortabel op de Hometrainer te zitten, omdat je bijvoorbeeld bezig bent met een revalidatieproces? Zorg er dan voor dat je een Hometrainer uitzoekt waarbij je allerlei onderdelen kunt verstellen. Elke gewenste extra functie is van invloed op je keuze voor de beste Hometrainer voor jouw situatie.