Een unieke huwelijksceremonie

De trouwceremonie heeft een make-over gekregen! Steeds meer bruidparen nemen geen genoegen meer met een standaard ceremonie, en maken van hun jawoord een uniek moment.

Maak het uniek en eigen

Voorbij is de tijd van de standaard ceremonie op het stadhuis! Bruidsparen willen een bijzonder en uniek Jaoword. Het is natuurlijk hét moment waar alles om draait. Bruidparen kiezen steeds meer voor een bijzondere trouwlocatie, en kiezen hun eigen trouwambtenaar. ook wordt er gezocht naar bijzondere elementen en rituelen, livemuziek en dierbare sprekers. De duur van de ceremonie is langer geworden, bruidsparen trekken meer tijd uit voor hun jawoord. Ook daarom kiezen ze voor een andere locatie dan het gemeentehuis, omdat je daar meer huwelijksvoltrekkingen hebt op één dag, en zo vastzit aan een bepaalde tijsduur.

Tips voor een unieke trouwceremonie

Kies je trouwambtenaar. Sommige gemeenten bieden het bruidspaar een keuze, maar je kunt ook kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar.

Spreek je gelofte uit. Vertel je partner wat hem of haar zo bijzonder maakt, en beloof elkaar een lang en gelukkig huwelijk.

Laat je gasten aan het woord. Vraag familieleden of vrienden om tijdens de ceremonie iets over jullie te vertellen of voor te lezen.

Kies voor muziek. Laat een strijkkwartet of zanger jullie favoriete liedjes spele/zingen. Ben je zelf erg muzikaal? Verzorg dan zelf een mimioptreden.

Betrek de kinderen erbij. Laat jullie kinderen de trouwakte lezen of tekenen, iets voordragen of de ringen aangeven.