Er zijn veel verschillende soorten kinderboeken. Van prentenboek, tot zoekboek, tot weetjesboek tot echt leesboek, met of zonder ondersteuning van afbeeldingen en illustraties. De laatste periode zijn er een aantal boekenseries onvoorstelbaar populair geworden. Denk aan de boeken van Geronimo Stilton, de muis die allerlei avonturen beleefd over de hele wereld. De boeken zijn geschreven in verschillende lettertypes, ondersteund met prachtige afbeeldingen en illustraties, opdrachten in spiegelschrift en er zijn zelfs bladzijdes voorzien van een geur, om het kind en zijn/haar beleving aan te spreken en in te spelen op de zintuigen.

Kinderboeken en Jochem Meijer

Ook de boeken van de Gorgels, geschreven door Jochem Meijer zijn erg populair. Het eerste deel was een groot succes en het tweede deel was al een groot succes voordat het uitkwam. De kleine mannetjes beleven allerlei avonturen en ontmoeten veel nieuwe mensen. In het tweede deel gaan ze op avontuur in de gletsjers, mega spannend! Ook de boeken van Dummie de Mummie en het Leven van een Loser zijn er populair. Deze boekenseries zijn meer geschikt voor de oudere kinderen. Dummie de Mummie gaat op avontuur en beleefd allerlei avonturen samen met zijn vriend Goos. In het Leven van een Loser draait alles om Bram. Bram heeft allerlei problemen, waar je als tiener tegenaan loopt. In deze boeken worden de problemen op humoristische wijze beschreven en opgelost. Daarnaast zijn ook de boeken van de waanzinnige boomhut een groot succes.

We hebben een lijst met enkele websites die interessant zijn als het om kinderboeken gaat:

https://www.luisterboekkind.nl
https://www.kinderboeken123.nl 
https://www.kinderboekenabc.nl
https://www.luisterboekenkind.nl
https://www.kinderboekentiener.nl
https://www.ikwilkinderboeken.nl 
https://www.kinderboekenadvies.nl
https://www.kinderboekenwebshop.nl
https://www.kinderboekenplaza.nl
https://www.kinderboekstore.nl

 

verbeelding en fantasie

In dit boek wordt de verbeelding en fantasie van het kind uitgedaagd om tot nieuwe inzichten te komen. Bedenk zelf een nieuwe balsport, wat komt er uit het reuzenrad en daag jezelf uit om alle opdrachten, kruiswoordpuzzels, raadsels, quizzen en spellen op te lossen. In de huidige tijd is het lezen van boeken niet meer zo populair als vroeger, toch blijft het belangrijk om te lezen. Ieder jaar staat er tijdens de kinderboekenweek in oktober één thema centraal en in die week worden boeken over dat onderwerp gelezen en voorgelezen op basisscholen. Zo waren er thema’s als “raar, maar waar”, “bewegen is gezond” en “jong en oud” afgelopen jaren. De kinderboekenweek wordt georganiseerd om kinderen te enthousiasmeren voor het lezen van boeken.