Het vinden van de perfecte trouwring en vervolgens het juiste moment uit te zoeken voor een aanzoek vergt de nodige voorbereiding. Want vergeet niet dat trouwringen sieraden zijn die een levenlang meegaan.

Maak een afspraak met een juwelier Begin vroegtijdig met de voorbereiding voor de aanschaf van de juiste trouwring. Neem hiervoor ruim de tijd voordat je overgaat tot de aankoop van een trouwring. Maak van te voren een afspraak met een juwelier en laat je vervolgens goed voorlichten over de mogelijkheden, de materialen, de maten, de kwaliteit en last but not least de prijs van een trouwring.

Bepaal je budget Voordat je van start gaat is het belangijk te bepalen welk bedrag je voor een trouwring wilt uitgeven. Hoe specifieker dit bedrag is, hoe gerichter je kan gaan zoeken naar de juiste ring. Dit voorkomt namelijk teleurstelling bij het vinden van een ring die buiten je budget valt.

Bepaal de stijl van de trouwring De volgende stap is het bepalen welke stijl de ring moet hebben, is het traditioneel, klassiek of juist modern? Handig is om eventueel wat ringen mee te nemen naar de juwelier als voorbeeld. De juwelier kan zo de stijl achterhalen en helpt de juwelier ook om de juiste maat te bepalen.

Bepaal de kleur van de trouwring Ook belangrijk kan de kleur van je huid zijn om de kleur van de trouwring te bepalen. Heb je een lichte huid dan staat witgoud, platina of zilver daar mooi bij. Bij een donkere huid passen geel- en roodgoud mooi. Heb je echt nog geen idee wat je mooi vindt, pas dan zoveel mogelijk trouwringen.

Bezoek meerdere juweliers Elke juwelier heeft zo zijn eigen collectie trouwringen. Trouwringen zijn er in verschillende breedtematen maar ook in verschillende diktematen. Heb je lange dunne vingers kijk dan eens naar een brede trouwring. Wanneer je korte dikke vingers hebt kun je misschien beter een smalle trouwring passen.