Een kredietkaart biedt de consument verschillende interessante voordelen, waardoor steeds meer consumenten voor de aanschaf van een kredietkaart kiezen. Zo is het met een kredietkaart mogelijk om aankopen aan het begin van het maand te doen, terwijl u deze pas aan het einde van de maand hoeft te betalen. Dit is handig als u onverwachte uitgaven heeft, zoals nieuwe kleding of een defecte televisie, terwijl uw salaris op het moment van de aanschaf van deze voorwerpen nog niet binnen is. Daarbij is het met een kredietkaart mogelijk om betalingen in delen af te lossen, al dient u daar wel rente over te betalen.

 

Let op: bekijk vooraf goed wat de kosten voor het betalen in termijnen is. Zo voorkomt u financiële tegenslagen als u voor een kredietkaart kiest.

 

Verschillen tussen kredietkaarten

 

Bij het aanvragen van een kredietkaart heeft u de keuze uit verschillende kredietkaarten. Het verschil zit hierbij in het maximale bestedingsbedrag, de kosten voor de kaart, enzovoorts. Het is belangrijk om dit vooraf goed te bekijken op een van de vele vergelijkingswebsites voor kredietkaarten. Zo ziet u precies welke kosten een kredietkaart met zich meebrengt en tot welke bedrag u aankopen kunt doen met deze kredietkaart. Over het algemeen sluit u kredietkaarten voor een langere termijn af, al zijn er tegenwoordig ook aanbieders van prepaid kredietkaarten. In sommige gevallen kunt u namelijk niet via internetbankieren betalen.

 

Direct een kredietkaart aanvragen

 

Wilt u een kredietkaart aanvragen? Een kredietkaart aanvragen bij uw bank is heel eenvoudig! Over het algemeen kunt u de kredietkaart direct online aanvragen, waarna deze bij u thuis wordt afgeleverd. Vaak is het niet mogelijk om een kredietkaart bij een andere bank aan te vragen, al zijn er ook ‘neutrale’ aanbieders van kredietkaarten. Lees voor het aanvragen van een kredietkaart altijd de gestelde voorwaarden door. Zo voorkomt u vervelende financiële tegenslagen!