In Nederland zijn wij goed voorzien van allerlei leuke plekken waar je een dagje erop uit kan met je hele gezin. Pretparken hebben wij een aantal van in Nederland. Zo is Efteling een van de bekendste pretpark waar jaarlijks miljoen bezoekers trekt. Daarmee is Efteling een van de grootste pretpark in Europa. Is het een beetje slecht weer zijn er genoeg alternatieven om leuke uitjes binnen te doen. Wij gaan een overzicht maken met dagjes uit die je binnen en buiten kan doen.

Efteling

Al jaren een bekend begrip in Nederland. Heeft een hele eigen verhaal gemaakt die elk kind wel kent. Ze hebben voor iedereen wel wat. Er zijn een aantal achtbanen voor wat ouderen kinderen. Voor kleine kinderen zijn er ook een hoop aantal leuke activiteiten. Zo is het voor een gezin altijd voor iedereen wat te beleven. In de zomer is er ook elke avond een watershow aan het einde van de avond.  In de Winter is er ook een speciale winterspecial. Sinds dit jaar is er een nieuwe attractie bij gekomen die erg positief is ontvangen door de bezoekers.

Sixflags

Dit is meer een pretpark voor mensen die meer van actie houden. Ze hebben diverse spannende achtbanen. Voor jonge kinderen is wat minder te beleven dan de oudere kinderen. Deze pretpark is al een aantal jaar bezig om meer bezoekers te trekken. Ze hebben al diverse andere namen gehad. Zo hete het eerst Walibi, Walibi flevo.

MaduroDam

De kleinste stad van Nederland. In deze park is heel Nederland na gebouwd. Alle belangrijke plaatsten van Nederland is nagebouwd. Bekende gebouwen worden hier getoond met informatie over hoe het is ontstaan. Het is een leuk en informatief voor iedereen.

Sealife

Wil je weten hoe er onderwater word geleefd. Dan biedt sealife de beste optie. Via een tunnel onderwater kun je de mooiste vissen en zoogdieren onderwater zien. Verder zijn er een aantal workshop waar bepaalde dieren worden behandeld.

Vlindorado

Vlindorado is een van de grootste vlindertuin van Europa. Er zijn hier allemaal exotische vlinders in vele soorten, kleuren en maten te ontdekken. Je stapt hier een ware tropische regenwoud binnen. Er zijn ruim 700 soorten vlinders te vinden.