Sommige personen vinden het moeilijk om een kinderboek uit te kiezen. Er zijn immers enorm veel kinderboeken beschikbaar. Ook kun je kiezen voor verschillende thema’s en diverse soorten boeken. Een eenvoudige manier om een goed boek uit te kiezen, is door te letten op het leesniveau. Aan de hand daarvan en de leeftijd van het kind, kies je een boek uit dat bij het kind past. Vervolgens ga je na welke onderwerpen het kind aantrekken. Sommige kinderen zijn dol op verhaalboeken. Daarnaast houden andere kinderen van informatieve boeken over interessante onderwerpen. Je kunt tevens kiezen voor dichtbundels, grappige boeken of juist droevige verhalen. Welk boek is dan het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dat hangt van het kind af. Wij helpen je om het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar te vinden!

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

Je hebt gezien dat er verschillende factoren gepaard gaan met het uitkiezen van een kinderboek. Een van de belangrijkste factoren is weten welke onderwerpen het kind interessant is. Sommige kinderen vinden het bijvoorbeeld leuk om te lezen over allerlei futuristische gebeurtenissen. Weer andere kinderen lezen het liefst over dieren. Zo kunnen we de hele dag doorgaan. Houd er ook rekening mee dat niet elk kind dol is op traditionele (voor)leesboeken. Daarom zijn er ook kleurboeken, doe-boeken en moppenboeken beschikbaar. Zo vind kies je het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit. Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we een top 5 lijst voor je samengesteld. In deze lijst komen er verschillende soorten boeken voor met diverse thema’s. De boeken zijn allemaal populair. Je kunt dus gemakkelijk het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar vinden.

1. De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen

Niet elk kind is dol op lezen. Toch is het belangrijk om het lezen te stimuleren. Dit kun je doen door te kiezen voor een boek met bizarre gebeurtenissen. Sommige boeken stimuleren kinderen extra om te lezen. Is een dergelijk boek voor De waanzinnige boomhut 3 - De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingenjouw kind het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor een boek uit de reeks De waanzinnige boomhut. In dit artikel verwijzen we naar deel 3 van dit boek: De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen. Het leuke van deze boeken is dat de boomhut steeds hoger wordt. Je vindt in de boomhut ook steeds de meest bizarre dingen. Daarom is dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Net zoals bij deel 2 is de boomhut in deel 3 ook met 13 verdiepingen uitgebreid. Nu kun je in de boomhut springen op de hoogste trampoline ter wereld. Je hebt zelfs de mogelijkheid om marshmallows boven een werkende vulkaan te roosteren. Het is ook mogelijk om babydinosaurussen te aaien, te vliegen met een draaistoel met propelleraandrijving en te stappen in de enge achtbaan. Je verveelt je dus geen moment wanneer je je in de boomhut bevindt. In dit deel krijgen Andy en Terry weer een moeilijke deadline. Ze hebben echter op de negenendertigste verdieping een “Er-was-eens-ooit-machine”, die het hele boek voor hen schrijft en tekent. Lees De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen om te zien of het werkt!

Eigenschappen van het boek De waanzinnige boomhut 3 – De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen:

 • Dit boek is het derde deel van de boekenreeks De waanzinnige boomhut.
 • Doordat de boomhut verder is uitgebreid, zijn er allerlei nieuwe dingen te beleven.
 • Het boek voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar is zowel visueel als tekstueel bevredigend.
 • De nieuwste uitvinding van de personages in het boek is de “Er-was-eens-ooit-machine”, die boeken schrijft en tekent.

2. Het vrolijke vagina-boekje

Niet elk kind is geïnteresseerd in dezelfde dingen. Dit geldt ook voor boeken. Waar het ene kind houdt van een spannend verhaalboek, leest het andere kind liever een boek met feiten en weetjes. Heb je een kind met een verhoogde Het vrolijke vagina-boekjeinteresse in de dingen om zich heen? Dan is een encyclopedie voor kinderen wellicht interessant. Wil het kind echter over een specifiek onderwerp, namelijk de vagina, lezen? Dan is voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar een boek over vagina’s. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk Het vrolijke vagina-boekje. Voor nieuwsgierige kinderen is dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Het vrolijke vagina-boekje is geschreven nadat een soortgelijk boek over piemels populair is geworden. Beide boeken zijn voorlichtingsboeken. Het leuke van deze boeken is bovendien dat ze op een humoristische manier informatief zijn. Net zoals het piemelboek voornamelijk gericht is op jongens, is het vagina-boekje voornamelijk gericht op meisjes. Echter, dit betekent niet dat kinderen van het andere sekse de boekjes niet mogen lezen. Er wordt namelijk op een luchtige wijze gesproken over de geheimen van de vagina. Je krijgt bijvoorbeeld in klare taal praktische informatie over de binnen- en buitenkant van het vrouwelijke geslachtsorgaan. Daarnaast kom je interessante hoofdstukjes tegen over menstrueren, masturbatie, het maagdenvlies en zelfs de vrouwelijke erectie.

Eigenschappen van het boek Het vrolijke vagina-boekje:

 • Dit boekje is de vrouwelijke tegenhanger van “Het kleine piemelboek”.
 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen dit boek over het vrouwelijke geslachtsorgaan lezen.
 • In het boek wordt er op een positieve, humoristische manier afgerekend met taboes en vooroordelen.
 • Aan het einde van het boek beantwoordt de auteur ingezonden kindervragen en geeft hij nuttige adressen.
 • De tekst in het boek wordt aangevuld met kleurrijke, grappige illustraties, die vagina’s in allerlei vrolijke houdingen uitbeelden.

3. Ontzettend irritant

Kinderen kunnen vaak irritante dingen doen, zonder dat ze het doorhebben. Dergelijke kinderen neem je niet kwalijk. Er zijn echter ook kinderen die het prettig vinden om irritant te zijn. Wil je dat je kind zelf inziet hoe irritant hij/zij Ontzettend irritantkan zijn? Dan kun je hem/haar de “irritante test” laten doen. Is het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar een boek met een dergelijke test? Kies dan voor het boek Ontzettend irritant. Dit irritante boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Er worden in het boek namelijk vragen gesteld. Aan de hand van deze vragen ontdekt je kind of hij/zij irritant is. Denk maar aan de vraag “Vind je het leuk om mensen gek te maken door alles te doen wat zij ook doen?”.

Aan de hand van de antwoorden, ontdekt het kind of hij/zij een ontzettend irritant persoon is. Het kan ook dat het kind slechts redelijk irritant is of helemaal niet irritant. In alle gevallen is het boek Ontzettend irritant perfect voor kinderen. Het boekje zit namelijk vol grappige verhalen over een irritante vlieg. Ook kom je er gekke danspasjes in tegen en een loodzwaar kampeerbed. De ik-persoon in het boek is Andy. Hij heeft in zijn jonge leventje altijd mensen geïrriteerd. Zijn ouders en zus zijn de voornaamste slachtoffers. De 9 korte verhalen in het boek gaan over de chaos en irritatie die Andy veroorzaakt.

Eigenschappen van het boek Ontzettend irritant:

 • Dit boek laat kinderen zien hoe irritant ze kunnen zijn.
 • Ook kinderen die niet van lezen houden kunnen genieten van dit boek.
 • Het boekje gaat over een irritante vlieg, een loodzwaar kampeerbed en gekke danspasjes.
 • De ik-persoon in het boek heeft nooit iets anders in zijn jonge leventje gedaan dan mensen irriteren.
 • Er zijn in het boek voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar negen korte, maar toch leuke verhalen opgenomen.
 • De auteur en illustrator van dit boek zijn vooral bekend van de boeken uit de reeks De waanzinnige boomhut.
 • Vanwege de lengte van de verhalen, zijn ze uitermate geschikt om aan het einde van een vermoeiende schooldag voor te lezen.

4. Ik ontdek de sterren en planeten

We hebben het gehad over kinderen die houden van verhaalboeken. Daarnaast hebben we gesproken over kinderen die meer willen weten over de wereld om zich heen. Als je een nieuwsgierig kind hebt, dan wil je zijn/haar interesse in hetIk ontdek de sterren en planeten universum stimuleren. Daarom koop je informatieve boeken voor dergelijke kinderen. Het is hierbij wel belangrijk om na te gaan in welk gedeelte van het universum het kind interesse heeft. Sommige kinderen willen bijvoorbeeld weten hoe hun lichaam werkt. Andere kinderen gaan na of er werkelijk buitenaardse wezens bestaan. Heb jij een kind dat interesse heeft in sterren en planeten? Dan kennen wij voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit boek heet Ik ontdek de sterren en planeten.

Het boek is voor jouw kind wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit komt doordat het boek je vertelt over de sterren en planeten. Zo kom je erachter waar het zonnestelsel uit bestaat. Daarnaast ontdek je waar de seizoenen vandaan komen. Je krijgt zelfs antwoord op de vraag “Waarom kan er niemand op de planeet Jupiter wonen?”. In het kort kom je dankzij het boek Ik ontdek de sterren en planeten alles te weten over sterren en planeten. Het enige wat je hoeft te doen is het boek openslaan. Vervolgens lees je wat er in het boek staat en ontdek je een heleboel boeiende informatie. Er zijn ook leuke weetjes in het boek verwerkt over de prachtige wereld buiten onze aarde…

Eigenschappen van het boek Ik ontdek de sterren en planeten:

 • Dit boek geeft antwoord op vragen over de sterren en planeten.
 • Af en toe kom je in het boek een opdrachtje tegen om zelf te doen.
 • In het aantrekkelijke boek wordt zelfs de ruimtevaart in het kort behandeld.
 • Taalgebruik in het boek is afgestemd op de doelgroep en is daarom eenvoudig en direct.
 • Bij dit boek kom je (pagina)grote en kleine kleurenillustraties tegen die goed aansluiten bij de tekst.
 • Het leerzame en verhelderende boek is ideaal voor beginnende sterrenkijkers vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Er is gezorgd voor 17 hoofdstukjes waarin het heelal aan bod komt in kortere en langere tekstblokken met veel leuke verklarende informatie en weetjes.

5. Harry potter the offical colouring book

Meestal wanneer men zoekt naar een kinderboek denkt men aan een verhaalboek. Er zijn echter ook andere soorten kinderboeken. Denk er maar aan dat kinderen het ook leuk vinden om moppen te lezen. Sommige kinderen houden helemaal Harry potter the offical colouring bookniet van lezen. Vaak zijn dit kinderen die creatief bezig willen zijn. Zoek je naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar die creatief bezig willen zijn? Dan kun je kiezen voor het boek Harry potter the offical colouring book. Dit boek is niet zomaar een kinderboek. Het boek is namelijk een kleurboek met als thema Harry Potter. Daarom is het boek het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar die houden van Harry Potter.

In het boek Harry potter the offical colouring book kom je allerlei prachtige tekeningen tegen. Deze tekeningen gaan allemaal over Harry Potter en de andere personages uit de boeken en films. Denk je maar in dat je bijvoorbeeld Hagrid mag inkleuren. Misschien geef je de jonge tovenaar Harry wel blauw haar. Je bepaalt namelijk zelf hoe je de tekeningen wil inkleuren. Daarbij kun je beslissen om de tekeningen zo realistisch mogelijk in te kleuren. Echter, dat is geen verplichting. Als je hebt besloten dat Harry en Ron paarse mensen moeten zijn met groen haar, dan kan dat ook. Laat dus je fantasie de vrije loop en voorzie alle tekeningen in dit boek van mooie kleuren!

Eigenschappen van het boek Harry potter the offical colouring book:

 • Fans van Harry Potter genieten met volle teugen van dit kleurboek.
 • De tekeningen zijn allemaal gebaseerd op scenes en personages uit de populaire films.
 • Het maakt niet uit hoe oud je bent, want dit kleurboek is ideaal voor elke Harry Potter fan.
 • Je beslist zelf of je kiest voor realistisch ingekleurde plaatjes of dat je je fantasie de vrije loop laat.