Er zijn in de wereld miljoenen websites te vinden over allerlei onderwerpen en met allemaal een verschillend doel. Zo heb je bijvoorbeeld informatieve sites, webwinkels, forums en websites voor vermaak. Maar waar maken ‘wij’ Nederlanders nu het meeste gebruik van? In een gesprek met Vimexx.nl spraken wij over de meest gezochte websites in Nederland. Vimexx is een gerenomeerd webhostingbedrijf dat vegestigd is in Amsterdam. Voor meer informatie over Vimexx klik hier.

Bol.com
Bol.com is de bekendste webwinkel van Nederland. Tegenwoordig is er van alles te koop en al meer dan 7.500.000 artikelen! Je kunt er terecht voor: Boeken, muziek, films, gams, computers, elekronica, speelgoed, hobby artikelen, babyspullen voor kind en moeder, persoonlijke verzorging, sieraden en accessoires zoals horeloges, sportspullen, wonen, koken, tuin, klussen en dieren. Kortom: voor bijna alles.

Nu.nl
Er zijn erg veel nieuwssites in Nederland zoals: RTL nieuws, Telegraaf en AD.nl. Een ander nieuwsmedium dat niet actief is op televisie of in de vorm van een magazine of krant is Nu.nl. Die weten zich goed staande te houden tussen al het geweld van de kranten en de televisieprogramma’s. Nu.nl wordt veel gelezen op desktop maar er wordt ook veel gebruik gemaakt van de mobiele app van nu.nl.

Linkedin.com
Het meest gebruikte zakelijke social medium is LinkedIn. Het is laatst overgenomen door Microsoft voor een bedragt van maarliefst: 23,3 miljard euro. Steeds meer mensen begeven zich actief op dit medium. Het is een goede plek om contacten te leggen en nieuwe orders af te sluiten. Ook is het goed om te gebruiken als online visitekaartje van jezelf.

wikipedia.org
De grootste online encyclopedie op het wereldwijde web is natuurlijk Wikipedia. De organisatie die ieder jaar worstelt om genoeg geld binnen te halen om de website draaiende te houden. Toch wordt de site nog dagelijks door vele miljoenen mensen geraadpleegt om informatie te vinden over uiteenlopende onderwerpen. Daarom vraagt wikipedia soms aan haar gebruikers om een kleine donatie te maken om de site draaiende te houden. Dit is overigens niet verplicht om te doen.

Facebook
Facebook is het populairste sociale medium ter wereld. 6,8 miljoen mensen in Nederland maken dagelijks gebruik van Facebook. Alleen WhatsApp heeft meer gebruikers per dag, namelijk 7 miljoen. De populariteit van Facebook onder jongeren neemt af. Die zoeken hun toevlucht naar social media als Instagram of Snapchat. Facebook groeit nog wel onder ouderen.

Wat is jouw favoriete website?