Over de hele wereld wordt er ontzettend veel gebruik gemaakt van Smartphones, ook in Nederland natuurlijk. Vroeger hadden vooral rijke zakenlieden de beschikking tot een mobiele telefoon, de kosten voor mobiel bellen waren toen nog ontzettend hoog en mobiel internet bestond zelfs nog niet. Maar tegenwoordig hebben zelf kinderen van rond de tien jaar al een eigen Smartphone, zelfs met internet. De tijden zijn veranderd zullen we maar zeggen, mede doordat de kosten van een mobiel abonnement enorm zijn gedaald. Kijk maar even rond op de verschillende telecomvergelijkingssites en binnen de kortste keren vind je al een goedkoop sim only abonnement of ander mobiel abonnement. Ook de prijs van goede Smartphones is tegenwoordig veel lager dan een aantal jaren geleden, dus het mobiel bellen met internet is voor een grotere groep toegankelijk geworden.

Oude en kapotte Smartphones

Maar door het intensieve gebruik gaan er natuurlijk veel mobiele toestellen kapot, we laten onze smartphone in het water vallen of op de grond met alle gevolgen van dien. Ook krassen op het scherm, knopjes die kapotgaan, behuizingen die barsten, zijn zaken die veel voorkomen als schade. En juist de jeugd, een relatief grote groep die een Smartphone in bezit heeft, is best weleens onvoorzichtig met hun mobiele telefoon. Dus vind je in die groep van gebruikers ook veel schade aan mobiele toestellen. Ook worden de toestellen bij bepaalde mobiele abonnementen ieder jaar ingeruild voor een nieuwer exemplaar. Maar wat gebeurt er met die enorme berg afgedankte en kapotte smartphones? Veel materiaal werd gerecycled door afvalverwerkingsbedrijven maar tegenwoordig is er een nieuwe trend zichtbaar, het hergebruiken van oude smartphones.

Van oude Smartphones een nieuwe maken

Er zijn producenten van mobiele telefoons die van de onderdelen van een oude smartphone een nieuw toestel assembleren en die dan vervolgens voor een lager bedrag wordt verkocht. Technologiebedrijf Samsung wil oude telefoons opknappen en verkopen, bijvoorbeeld door de ingenomen oude toestellen die ieder jaar worden ingeleverd voor een nieuwer toestel te reviseren. Onderdelen die niet meer goed zijn worden dan uit een ander toestel gehaald en in het gereviseerde toestel geplaatst. Er kan dan bijvoorbeeld een nieuwe batterij en behuizing worden geplaatst en zo ontstaat er weer een nieuwe Smartphone voor de verkoop. Die gereviseerde mobiele toestellen worden dan natuurlijk wel voor een lager bedrag verkocht. Het belangrijkste is natuurlijk dat het hergebruiken van oude Smartphones veel beter is voor het milieu dan ze zo maar weg te gooien.

Voor de klantenservice, bekijk dan de KlantenserviceBond.nl voor meer informatie over bellen.