word door deze wekker niet alleen wakker gemaakt door middel van geluid, maar ook door licht. Bij Philips hebben ze onderzocht hoe mensen het liefst wakker worden. Wij mensen zijn er namelijk op geprogrammeerd dat wij slapen op het moment dat het donker is en wakker worden op het moment dat het licht gaan schijnen. Je zou denken dat als je ogen dicht hebt niet door hebt dat er licht schijnt zeker niet wanneer je in een diepe slaap zit. Toch neemt je lichaam waar dat er licht brand. Je lichaam bereid zich namelijk dan al voor om binnen korte tijd wakker te worden. Bij een normale geluidswekker word je vaak ineens wakker gemaakt met een vervelende schrikreactie. Voor je lichaam is dit ook niet prettig, want vanuit een volledige ruststand sla je ineens om naar een actieve schrik moment. Daarom hebben ze een Wake-up light wekker gemaakt die de zonsopgang naboots. De kleuren worden steeds feller. Zeker in de periode van de winter is het erg prettig om met bijna natuurlijke zonlicht rustig op te kunnen staan.

Verschillende modellen

Er zijn verschillende modellen te krijgen. Sommige hebben meer soorten kleuren die beginnen namelijk in het rood en eindigen in gele licht zoals de zon. Er zijn ook wekkers die alleen maar wit licht afgeeft. Van te voren is het moeilijk te achterhalen welke je prettig vind. Gelukkig zijn er ook modellen die beide opties heeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wake-up light

Er zijn tegenwoordig best veel modellen te koop van alleen Phillips maar er zijn ook andere merken die zijn begonnen met het verkopen van speciale lichtwekker. Er zijn een aantal punten waarop je kan letten bij het maken van de juiste keuze zoals:
– Hoelang duurt het voordat het felle licht begint te schijnen? Begint dat al binnen 10 minuten of bouwt hij het rustig op in een half uurtje.
-Welke kleur kan je instellen. Sommige wekker hebben alleen maar een gele kleur andere hebben weer 5 verschillende soorten kleur opties.
– Zit er ook geluid bij? Sommige wekkers hebben maar 1 geluid optie. Er zijn ook veel wekkers met natuurlijke omgevingsgeluiden denk aan vogels, kerkklok enzz
– Zit er een radiofunctie bij? Sommige vinden het prettig om wakker te worden met een radio.
– Hoeveel soorten wek tijden kun je instellen? Veel mensen vinden het fijner om na 3x afgaan van de wekker pas uit bed te stappen.