Vele mensen vragen ons hoe ze een Pictogram moeten ontwerpen. Wij hebben dus besloten een aantal tips te schrijven om u op weg te helpen:

• Uitstraling

Veel ondernemers hebben een idee over hun pictogram ontwerp. Dit is natuurlijk nooit verkeerd. Maar zou u niet begeleid willen worden door een professional. Iemand die weet hoe je een Pictogram moet ontwerpen? Zorg er dan ook altijd voor dat u niet word geleid door uw eigen visie. Vraag aan andere of uw pictogram ontwerpen de juiste uitstraling hebben en komt de boodschap duidelijk over. Vaak willen ondernemers een pictogram hebben die hun aanspreekt. Echter moet uw pictogram uw klanten/personeel aanspreken. Uiteindelijk maakt u voor hen de pictogram ontwerpen. Laat het altijd door een grote groep mensen beoordelen. Vooral door mensen laten beoordelen die te maken hebben met de betreffende Pictogram zij moeten het immers begrepen.

• Doelstelling

Wat wilt u met uw Pictogram bereiken. Wilt u een gevoel bij uw klanten opwekken? Welke kleuren worden met het gewenste gevoel geassocieerd? Hoe zal uw doelgroep reageren op uw pictogram? Dit zijn allemaal belangrijke punten waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van uw pictogram. Wat moet er voor gedrag komen nadat men je pictogram heeft gezien. Is het verboden toegang bord of een verboden te roken bord. Kies je ervoor om mensen te informeren dat men een gevaren zone betreed waar men met giftige stoffen werkt.

• Boodschap

Wat voor boodschap wil je uitstralen met je pictogram. Gaat het echt om een gevaarbord. Moet het bord mensen afschrikken zodat ze weten dat hier een gevarenzone is. Wilt u dan mensen worden geïnformeerd aan de hand van afbeeldingen of is hier tekst noodzakelijk. Wie is je doelgroep gaat het om ouderen die alle informatie niet snel kan verwerken of gaat het om jongeren mensen die makkelijk afbeeldingen kunnen begrijpen.

• Programma

Zorg ervoor dat u altijd het juiste programma gebruikt. Een pictogram moet u altijd als vector maken, een bestand dat u kunt vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Wij adviseren Adobe Illustrator. Gebruikt u een programma als Photoshop loopt u het risico dat het logo ontwerp kwaliteit verliest bij het vergroten / verkleinen. Test dit ook eerst goed uit om zeker van te zijn dat het kwaliteit niet verliest.

Lukt dit uzelf of heeft u hier hulp mee nodig? Zo ja kijk dan snel op onze website. Wij kunnen professionele pictogram ontwerpen.