De ontwikkelingen op het gebied van roeitrainers staan zeker niet stil. Continu zoeken fabrikanten naar oplossingen om de apparaten beter te laten werken, zodat ze zo dicht mogelijk de echte roei ervaring kunnen benaderen of je training nog completer kunnen maken. Nieuwe materialen worden ingezet en nieuwe technologieën worden ontwikkeld om zo het roeiapparaat van de toekomst te kunnen samenstellen.

Roeitrainer Review

Een roeitrainer is een apparaat dat geschikt is voor het trainen van je conditie en spieren. Je zet je voeten vast in de voetsteunen en neemt plaats op het verschuifbare zitbankje. Vervolgens trek je aan een handvat dat bevestigd is aan een vliegwiel aan de voorzijde van het roeiapparaat. Je kunt nu achter elkaar roeibewegingen maken en op die manier je conditie en je spierkracht verbeteren, via het display stel je allerlei trainingsprogramma’s in en maak je je training zwaarder of juist lichter. Daarnaast wie je op dat scherm hoeveel meters je al hebt afgelegd, hoe lang je bezig bent en hoeveel calorieën je al hebt verbrand. Wil je je conditie verbeteren maar heb je geen zin om de sportschool te bezoeken? Een roei trainen voor thuis is dan een perfect hulpmiddel om effectief aan je conditie te werken. Behalve dat je met een roeimachine een goede cardio-training uitvoert, train je tegelijkertijd ook allerlei spiergroepen. Tijdens het roeien versterk je namelijk de spieren van je rug, buik, benen en armen.

Voordelen Roeitrainer

Als je thuis je conditie of spierkracht wil gaan verbeteren, dan zijn er natuurlijk nog meer apparaten om uit te kiezen. Het grote voordeel van een roei trainen is dat je met zo’n apparaat twee vliegen in een klap slaat. Je traint namelijk zowel je conditie als je spierkracht. En bij die spierkracht gaat het niet om een specifieke spiergroep maar je werkt tegelijkertijd aan je arm-, been-, buik- en rugspieren.

Nadelen Roeitrainer

De roeitrainer is misschien wel het meest veelzijdige fitnessapparaat. Helpt je met het verbranden van die overtollige calorieën, je verbrandt vet en bouwt veel spierkracht op. Maar tijdens het uitvoeren van de roeibewegingen kun je ook wel eens fouten maken. Daarom is het verstandig om te weten hoe je goed moet roeien. Vaak worden de armen en de rug al te snel ingezet. Probeer daarom te onthouden dat je eerst je benen gebruikt, daarna je rug en tot slot je armen. Het is ook belangrijk dat de hendel altijd meebeweegt met het zitvlak naar achteren verplaatst zonder dat er verder iets meebeweegt. Hierdoor wordt je kracht niet goed verdeeld. Zorg ervoor dat je rug altijd recht blijft en dat je het handvat altijd meebeweegt met het zitvlak. Dit is een fout die kan leiden tot rugblessures. Je moet ervoor zorgen dat je bovenlichaam altijd op 90 graden is in verhouding met de vloer. Als je te ver terug leunt, vangt je rug namelijk alle klappen op van je beweging waardoor je gevoelig bent voor blessures.

Conclusie Roeitrainer

Wil je je conditie verbeteren maar heb je geen zin om de sportschool te bezoeken? Een roeitrainer voor thuis is dan een perfect hulpmiddel om effectief aan je conditie te werken. Behalve dat je met een roeimachine een goede cardio-training uitvoert, train je tegelijkertijd ook allerlei spiergroepen. Tijdens het roeien versterk je namelijk de spieren van je rug, buik, benen en armen. Gebruik je voor het eerst dan de Roeitrainer? Weersta dan de verleiding om meteen heel veel te doen. Richt je in plaats daarvan op je techniek en leer van een vast tempo aan te houden. Dan komt het zeker goed, zodra je start met het gebruik.