Wat is precies de gedachte achter een Scandinavische inrichting en wat zijn nu precies de kenmerken van Scandinavisch wonen? De kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn dat het heel functioneel praktisch is en misschien wat minimalistisch overkomt. Sommige mensen noemen het vrij sober of heel eenvoudig. Dit komt vooral omdat een Scandinavisch interieur bestaat uit een witte basis met daarom heen natuurlijke materialen en accessoires in mooie grafische prints.Maar ook design mag in dit interieur niet ontbreken.

Naast het wit kun je het Scandinavische interieur wat kleur geven met zwart accenten of door een combinatie te maken met wat zachte pasteltinten te gebruiken. Deze stijl ontstond in de jaren vijftig. In de Scandinavische landen vonden ze het tijd dat een mooi en functioneel interieur niet alleen bedoeld was voor de rijken. Voor iedereen moest dit betaalbaar zijn. Vanaf dat moment heeft deze stijl veel aan populariteit gewonnen. Ook nu houden we erg van deze stijl en Scandinavisch wonen.

 

Hoe realiseer ik een Scandinavische inrichting in mijn huis?

Wellicht vind je Scandinavische woontrend helemaal geweldig en zou je dit ook bij jouw thuis willen realiseren. Maar hoe pak je dat aan als je bijvoorbeeld de woonkamer een Scandinavische stijl wilt geven? Mocht je in een wat ouder huis wonen waar de oude elementen nog goed zichtbaar zijn. Haal deze niet weg, ze geven het nieuwe interieur net dat beetje extra of wat meer karakter zoals een paar rustieke houten balken aan het plafond of een mooie doorgeleefde houten vloer. Bij een nieuw of modern huis kan je dezelfde sfeer en karakter creëren door zelf een mooie doorgeleefde houten vloer te leggen of een rustieke of robuuste houten tafel aan het interieur toe te voegen.

Je begint met een witte basis op de muren en het plafond.Je kunt de houten planken vloetr ook wit schilderen dan lijkt de ruimte nog groter. De volgende stap is werken met natuurlijke materialen en design aan het interieur toe te voegen. Een paar mooie witte design stoelen aan een mooie robuuste doorgeleefde houten eettafel geven een heel mooi effect. kies voor een paar mooie designlampen. Strakke design meubels passen ook perfect in dit inetrieur Daarnaast zoek je naar een paar en goed passende woonaccessoires zoals oud glaswerk. Niet teveel want de Scandinavische stijl typeert zich juist door eenvoud en oogt heel opgeruimd. Het is heel goed voor te stellen dat je dit interieur wat meer kleur wil geven dat kan met leuke grafische prints of pasteltinten. vind je het toch wat te kil overkomen. Je kunt het Scandinavische interieur een warmere uitstraling geven door er dierenvachten wollen kussens of accessoires aan vilt toe te voegen. Ook een paar groene planten geven het Scandinavische interieur een andere uitstraling.

 

Scandinavisch wonen een interieur waar je kunt combineren met grafische prints, wat zwart accenten of pasteltinten.

De basis van deze stijl oogt misschien wat sober. Om hier wat meer kleur en meer sfeer aan te geven kun je de bijna hele witte inrichting combineren met accessoires in grafische prints zoals posters of tekeningen. Zwart en wit zijn een hele goede combinatie en ook dat is een manier om het Scandinavische interieur een iets andere uitstraling te geven. Wil je toch echt wat meer kleur? Dat kan maar dan kun je het beste kiezen voor accessoires in zachte pasteltinten. Het fijne is dat je dit ook ieder keer weer heel gemakkelijk kunt veranderen. Ook omdat Scandinavisch wonen heel betaalbaar is. De basis blijft hetzelfde maar je kunt op deze manier het interieur weer een andere look geven.

 

Scandinavisch wonen of een Scandinavische interieur kun je ook doortrekken naar de tuin

Niet alleen in huis kun je het interieur volgens de Scandinavische stijl inrichten. Je kunt dit ook prima doorvoeren naar de tuin. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan design tuinmeubelen op het terras of de veranda die je helemaal volgens deze stijl inricht. Uiteraard kun je hier ook met de nodige accessoires dezelfde stijl en sfeer creëren als in huis. Op deze manier haal je de inrichting, sfeer en stijl van binnen echt naar buiten. Zo vormt het een mooi geheel.

Voorbeelden van de Scandinavische stijl buiten is een mooie design tuinbank of een paar mooie draadstoelen. Ook een kunststof designstoel in een wat fellere kleur zijn zeer geschikt om buiten de Scandinavische stijl door te voeren. Al is het niet standaard je kunt de Scandinavische stijl als je dat wil combineren met een felle kleur.

 

De slaapkamer inrichten volgens de Scandinavische stijl

Scandinavisch wonen houdt niet op bij de woonkamer of keuken. Je kunt de Scandinavische inrichting namelijk heel goed in heel het huis doorvoeren. Ook de slaapkamer. De witte basis zorgt voor een hele frisse en schone uitstraling. Daarnaast past de Scandinavische stijl perfect bij de slaapkamer omdat deze inrichting rust uitstraalt. Dat is precies waar je naar op zoek bent in de slaapkamer. Ook voor de slaapkamer kun je een combinatie maken van design met natuurlijke materialen Dit creëert een hele rustige en ontspannen sfeer. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals een wollen sprei, kussens of vloerkleed.

Geef je de slaapkamer een hele warme uitstraling. Uiteraard kun je in de slaapkamer ook werken met grafische prints. Een goed voorbeeld daarvan zijn een paar posters met deze print aan de muur. Wil je toch iets meer kleur in de slaapkamer. Deze ruimte in het huis is ook bijzonder geschikt om te kijken wat voor effect accessoires in zachte pasteltinten aan het Scandinavische interieur geven.

Rust en eenvoud maar wel heel functioneel en praktisch. Het zijn woorden die het beste omschrijven wat Scandinavisch wonen precies inhoudt. Misschien vinden sommige mensen het een beetje sober maar het oogt wel heel veel rust uit en het heeft wel een heel ruimtelijke en opgeruimde uitstraling. Bovendien is het fijn dat iedereen thuis een Scandinavische interieur kan realiseren. Het maakt niet uit of je in een oud of nieuw huis woont een Scandinavische stijl past er goed bij en daarnaast is het ook nog eens heel betaalbaar.