Een van de meest voorkomende koffiezetapparaten in huishoudens is tegenwoordig de Senseo. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Daarnaast zijn zij uiteraard aan te passen door verschillende Senseo onderdelen. Het belangrijkste van een Senseo is echter de koffie. Het apparaat kan nog zo goed zijn, als de koffie niet goed is wordt het niet verkocht. In de loop der jaren hebben de pads (filters met gemalen koffie erin, speciaal voor koffiepadapparaten) zich steeds verder ontwikkeld. Zo zijn er verschillende soorten smaken op de markt gekomen.

Senseo Classic

Allereerst is de klassieke koffiepad er. Deze variant is, zoals de titel al doet vermoeden, de ‘normale koffie’. De smaak is zoals vroeger de zwarte koffie proefde. De Senseo Classic wordt gevormd door de medium gebrande Arabica en Robusta bonen.

Senseo Espresso

De Senseo Espresso is een koffie in Italiaanse stijl. Dit is een aromatische koffie die daarnaast ook krachtig van smaak is.

Senseo Strong

De Senseo Strong is een krachtigere versie van de Senseo Classic. De smaak van de Arabica en Robusta bonen is hier nog meer aanwezig, daarnaast heeft de Senseo Strong ook een zachte crema laag bovenop de koffie.

Senseo Extra Strong

De Senseo Extra Strong is nog een stukje sterker dan de Senseo Strong. De bonen zijn hier donker gebrand in plaats van medium gebrand. Dit zorgt ervoor dat de koffiesmaak nog krachtiger is.

Senseo Mild

De Senseo Mild is gemaakt van alleen Arabica bonen die licht gebrand zijn. Hierdoor heeft deze koffie een milde en zachte smaak. Daarnaast zit er net als bij de Senseo Strong een zachte crema laag op.

Senseo Mocca Gourmet

De Senseo Mocca Gourmet is gemaakt van licht gebrande Arabica bonen met daarnaast een zachte crema laag. Door de complexe samenstelling valt deze vaak in de smaak bij alle koffiedrinkers.

Senseo Decaf

De Senseo Decaf heeft een volle smaak die gecreëerd is vanuit medium gebrande cafeïnevrije Arabica en Robusta bonen. Daarnaast is ook deze variant koffie voorzien van een zachte crema laag.

Senseo Extra Long Classic

De Senseo Extra Long Classic is hetzelfde als de Senseo Classic, alleen is de pad voller waardoor er een grotere kop koffie uit deze pads gehaald kan worden.

Senseo Extra Long Strong

De Senseo Extra Long Strong is hetzelfde als de Senseo Extra Strong, alleen heeft deze ook een vollere pad waardoor er een grotere kop koffie uit de pad gehaald kan worden. De Extra Long varianten zorgen voor een kop koffie die twee keer zo vol is.

 

Om een favoriete koffie te vinden is het van belang om meerdere koffie smaken te proberen. Door de varianten die Senseo aanbiedt zijn er genoeg keuze mogelijkheden. Variëren tussen verschillende smaken is natuurlijk ook altijd een optie.