Sim only abonnementen hebben in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen onder consumenten. Niet alleen is een sim only abonnement aanzienlijk goedkoper dan een mobiel abonnement met toestel, ook biedt een sim only abonnement veel flexibiliteit aan de consument. Er is echter nog een grote groep consumenten die weinig van sim only abonnementen weet, waardoor zij nog altijd te veel betalen voor het gebruik van hun mobiele telefoon. In dit artikel leggen we je uit hoe een sim only abonnement werkt en wanneer dit interessant kan zijn voor een consument.

 

De werking van een sim only abonnement

 

Een sim only abonnement werkt hetzelfde als een gebruikelijk mobiel abonnement met mobiele telefoon. Het verschil zit in het feit dat je bij een sim only abonnement geen mobiele telefoon krijgt, waardoor je maandlasten veel lager liggen. Een sim only abonnement kun je bij een groot aantal Nederlandse providers afsluiten. Door sim only providers voor je mobiele telefoon met elkaar te vergelijken vind je de goedkoopste oplossing. In de meeste gevallen kun je bij het afsluiten van een sim only abonnement aangeven hoeveel belminuten, sms’jes en megabytes aan mobiele data je maandelijks verwacht te gebruiken. Zo kun je een sim only bundel naadloos laten aansluiten bij je verbruik.

 

Begin met een klein sim only abonnement

 

Het is sterk aan te raden om met een klein sim only abonnement te beginnen. Veel providers bieden de mogelijkheid om je sim only abonnement maandelijks te vergroten, terwijl het vaak niet mogelijk is om je abonnement te verkleinen. Wanneer je begint met een te groot sim only abonnement betaal je maandelijks voor tegoed wat je niet volledig verbruikt. Dit is zonde! Begin met een kleine sim only bundel en vergroot deze op het moment dat je meer tegoed verbruikt dan je vooraf verwacht had.