Er zijn tegenwoordig meerdere slaapkamertrends erg actueel. Wanneer je dus je slaapkamer wilt vernieuwen en je zou niet weten wat je wilt gaan gebruiken om de slaapkamer in te richten dan kun je deze gegevens hierbij toepassen. De woonbeleving zal hierbij geheel moeten worden aangepast.

De groen- trend

De groentrend wordt al langer in een slaapkamer toegepast maar blijft nog steeds erg in trek. De groen-trend zoals die al langer gebruikt wordt, wordt ook in 2016 gewoon voortgezet. Planten worden daarbij gebruikt en ze zijn goed omdat ze luchtzuiverend zijn. Zuivere lucht bevordert je slaap. Wanneer je weinig ruimte in de slaapkamer hebt kun je ze altijd nog ophangen.

De landelijke slaapkamer

Een van de slaapkamertrends is tegenwoordig wel de landelijke slaapkamer.Voor de slaapkamer inrichting kan je uitgaan van een landelijke slaapkamer. Deze slaapkamer inrichting zal je een bepaalde beleving geven. Een slaapkamer die landelijk wordt ingericht ademt sfeer en gezelligheid uit. Het zijn toch nog vaak de jongeren die voor een dergelijke slaapkamer kiezen. Hierbij worden dan de vloer, meubels, muren, verlichting en accessoires aangepast.

De vloer

De vloer in een landelijke slaapkamer wordt vaak van hout gemaakt. Hierbij kunnen geschaafde planken voor dienen. Ook plavuizen in een landelijke slaapkamer geven de juiste sfeer. Wanneer je dat allemaal zelf moet gaan aanpassen is het een dure kwestie. In een dergelijk geval kan je kiezen voor laminaat of vloerbedekking.

De muren

Om een landelijk sfeer te maken in een slaapkamer zullen de muren ook rust moeten uitstralen. Dat kan je bereiken door bijvoorbeeld de kleur van de muur licht, wit of beige, te schilderen maar ook groen wordt tegenwoordig veel gebruikt.

Meubels

Voor de meubels in de slaapkamer wordt tegenwoordig, bij een landelijke uitstraling, vooral gekozen voor steigerhouten bedden en kasten. Deze zijn tegenwoordig erg in trek. Je kan ze gemakkelijk zelf maken. Ga daarvoor naar de website van www.bouwtekeningtuinmeubelen.nl Op deze site staat een speciale gids voor steigerhouten meubelen waarvan je de bouwtekeningen gratis kunt gebruiken net als de andere 10.000 bouwtekeningen die er staan afgebeeld.

De verlichting

Voor de verlichting kan je geen gebruik maken van tl-verlichting. De lichtuitstraling moet een zachte tint hebben. Gebruik daarom gloeilampen die te dimmen zijn zodat je eigen sfeer kan maken.

Industriële sfeer

Er zijn mensen die een industriële sfeer in een slaapkamer willen hebben. Hiervoor kan ja dan kiezen voor een metalen bed. Ook het betonnen plafond kan je onbewerkt laten. Voor de muren kan je een zwarte muur kiezen of een van baksteen. Het geheel moet bij deze inrichting een stoer uiterlijk hebben.

Minimalisme

Er zijn ook veel personen die van minimalisme houden. Er worden hierbij minder spullen op de slaapkamer geplaatst maar wel die, die meer geld kosten. Alle waar voor zijn geld is hierbij het gezegde.