Wil jij deze zomer ook slank zijn? Aan het strand liggen en je geen zorgen te hoeven maken over hoe je erbij ligt? Dan is het zaak om nu direct aan de slag te gaan, want je hebt nog maar een paar maanden. Slank de zomer in, hoe doe je dat?
In dit artikelen bespreken we enkele manieren van afvallen en afrekenen met vet voor de zomer begint.

Dieet zoeken

De beste manier is om een dieet te zoeken. Het beste resultaat zal je bereiken met een eiwitdieet, omdat dit een dieet is dat makkelijk te volgen is en – in vergelijking met andere diëten – ook nog eens tot snelle resultaten leidt.
Een voorbeeld van het eiwitdieet is het Dukan dieet. Dit dieet wordt al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. Jij zou dat ook kunnen gaan doen.
Een ander dieet dat je zou kunnen volgen is een crash dieet. Die leiden tot snelle resultaten, maar de manier waarop je dat doet is niet erg gezond. Een crash dieet is dan ook geen aanrader, eerder een laatste wanhoopsdaad.

Gezonder eten

Een makkelijke manier om af te vallen is door eens kritisch naar je eetgewoontes te kijken. Houd voor een dag of twee, drie bij wat je eet en ga dan eens bekijken wat je daarvan zou kunnen ruilen voor gezondere voeding. Eet je bijvoorbeeld sausjes bij je vlees? Die maken je echt dik, dus misschien kun je die beter achterwege laten. En wat denk je van tussendoortjes? Heel veel mensen denken dat de zogenaamde gezonde koekjes van Liga heel gezond zijn, maar ze zitten boordevol suiker. Het gezondste als tussendoortje is een stuk fruit. Denk aan een appel of aan een sinaasappel. Misschien even wennen (en je lichaam zal gaan zeuren om suikers) maar echt een stuk gezonder. Doe dit consequent en je zal merken dat het effect zich snel laat zien. Een ander voordeel is dat je door het eten van fruit stofjes binnenkrijgt die je een stuk gelukkiger maken. Je huid zal er van opknappen, maar geestelijk kom je ook lekkerder in je vel te zitten.

Bewegen

Het belangrijkste sleutelwoord bij afvallen en slank worden is natuurlijk: bewegen. Bewegen doe je waar en wanneer je maar kan. Zoveel mogelijk. Een sport uitzoeken die je helpt om nog meer vet te verbranden zal alleen maar in je voordeel werken. Denk bijvoorbeeld aan baantjes zwemmen, hardlopen of krachttraining. In het algemeen geldt: hoe meer spieren je gebruikt, hoe meer vet je zal verbranden.
Maar bewegen kan ook heel eenvoudig thuis. Wat dacht je van traplopen of jezelf opdrukken? Maak er in ieder geval tijd voor vrij. Want als je er tijd voor vrijmaakt en even de gelegenheid neemt om een half uurtje per dag te trainen, zal je pas echt ervaren hoeveel effect bewegen voor je kan hebben.

De combinatie is natuurlijk helemaal perfect

Dieet, gezonder eten en bewegen vormen natuurlijk de ideale combinatie. Door ze alle drie toe te passen in je leven zal je veel sneller tot resultaat komen dan wanneer je je beperkt tot één van deze drie. Beweeg dus zoveel je maar kan, laat je niet verleiden tot ongezonde tussendoortjes en ga – als je daar tijd en zin in hebt – op zoek naar een dieet. Een eiwitdieet kan daarbij heel goed helpen.
Door je vanaf vandaag in te zetten heb je nog enkele maanden om je lichaam af te trainen voor je je op het strand laat zien.