Er zijn eindeloos veel groene smoothie recepten te vinden. Dat is ook niet heel vreemd, want smoothies zijn bijzonder populair tegenwoordig. Niet alleen zijn smoothies lekker en gemakkelijk te nuttigen, deze zitten ook nog eens boordevol goede voedingsstoffen. Zo krijg je in de meeste gevallen al een groot deel van je dagelijkse behoeften binnen als je gebruik maakt van de smoothie recepten. Deze zijn dan ook over het algemeen samengesteld op die wijze dat er een goede gezonde basis voor elke dag bestaat. Natuurlijk bieden we je graag enkele recepten om eens uit te proberen.

Smoothie met mango en boerenkool

Onder de groene smoothie recepten vind je veel recepten met groenten, vooral omdat deze vaak gezonder zijn dan de smoothies die uitsluitend uit fruit bestaan. Zo zijn er diverse smoothie recepten met boerenkool, andijvie en spinazie. Deze groene smoothies worden lekkerder gemaakt door toevoeging van fruit, waardoor er een aangename smaak gerealiseerd wordt. In deze smoothie zitten veel mineralen, vitaminen en antioxidanten. Doe de volgende producten samen in de blender: 50 gram havermout, 40 gram walnoten, 20 gram gember, 200 gram boerenkool uit de diepvries, 6 geperste perssinaasappels, 1 avocado en 1 mango zonder schil en pit. Deze smoothie is relatief dik. Uiteraard kan je deze vloeibaarder maken door water toe te voegen zoveel als je wilt.

Groene smoothie met kiwi en broccoli

Broccoli is een groente die vol zit met vitamine C. Daarnaast bevat deze groente ook stoffen die enzymen en antioxidanten activeren. Tot slot zorgt de groente goed voor je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt, zeker in de koude en natte perioden van het jaar. Dit betekent dat deze groente, door deze goede eigenschappen, vaak terug te vinden is in smoothie recepten. Eén van deze smoothie recepten is de smoothie met kiwi en broccoli. Het is belangrijk om de broccoli eerst goed te wassen en vervolgens in kleinere brokjes te snijden. Het is ook een mogelijkheid om de broccoli in een speciale sapcentrifuge te doen en de sap toe te voegen aan de producten in de blender. Gebruik een grote broccoli en voeg hier twee kiwi’s zonder schil aan toe. Ook mag je er een mango bij doen, zonder schil en pit, en kan je de smoothie verdunnen met water.

Lekker simpel

Zoek je naar eenvoudige smoothie recepten met een lekker resultaat. Dan hebben we de andijvie smoothie voor je, met avocado. Plaats een goede handvol gesneden andijvie in de blender en voeg hier 1 gepelde banaan, 1 avocado zonder schil en pit en 300 milliliter melk aan toe. Klaar!