Tegenwoordig gaan er veel mensen niet meer geregeld naar de tandarts. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Ze vinden het niet meer nodig en ze hebben er dus geen behoeften meer aan, ze hebben geen tandartsverzekering meer in hun zorgverzekering zitten of ze vinden het betalen van losse afspraken zonde van het geld. Dit is natuurlijk ook allemaal geen gek idee, maar er zijn wel manieren om een geschikte tandarts te vinden. Wij hopen u hierover voldoende te informeren, zodat u toch nog de gewenste tandartsbezoeken kunt krijgen.

Verschillende aanvullingen

Natuurlijk hebben verzekering niet enkel en alleen een verzekering voor bijvoorbeeld een tandarts in Utrecht. Ook kunt u bijvoorbeeld een verzekering krijgen voor andere behandelen zoals de orthodontist of de mondhygiëniste. Daarom doet u er goed aan om eerst te kijken naar de verschillende mogelijkheden op dit gebied, zodat u zeker weet dat een dergelijke verzekering aansluit op uw behoeften.

Naast het verschil in het soort verzekering moet u ook rekening houden met het vergoeden van verschillende vergoedingen. Zo zullen er soms maar gedeeltelijke vergoedingen zijn, bijvoorbeeld bij het trekken van verstandskiezen of een wortelkanaalbehandeling. Let hier dus goed op bij het afsluiten!

Verzekeraars vergelijken

Naast de verschillende pakketten zijn er natuurlijk ook verschillende verzekeraars. Zo kunt u ook bijvoorbeeld de basisverzekering bij één aanbieder hebben lopen, maar de aanvullende verzekering juist weer bij een ander. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw wensen en behoeften, maar ook de maandelijkse lasten van een verzekering. Bij het hebben van twee verzekeraar zult u wel rekening moeten houden met extra administratie en/of poliskosten.

Afstemmen

Heeft u op dit moment een tandarts? Dan raden wij u aan om met hem/haar eens te bespreken wat er in de komende jaren gaat gebeuren op het gebied van behandelingen. Worden het alleen routinematige controles en geen rare behandelingen? Dan kunt u ervoor kiezen om de tandartsverzekering de komende jaren te laten voor wat het is.