Overal ter wereld verrijzen kleine huisjes. De zogenaamde Tiny Houses zijn steeds meer populair.

Hoewel het niet gaat om huizen met een sprookjesthema, kun je van een Tiny House een prima plaats maken waarin je woont in harmonie en vol gezelligheid. Dit valt en staat met de keuze voor het interieur.

Het begrip Tiny House is afkomstig uit de Verenigde Staten. Hier is een heuse beweging (Tiny House Movement), die aan populariteit wint. Ook in ons land wint de beweging aan populariteit.

Duurzaam

Bij een Tiny House gaat het om een duurzaam gebouwd huis dat niet groter is dan dertig vierkante meter. In tegenstelling tot een vakantiewoning is het huis permanent bewoond. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en of er een fundering is gebruikt.

De meeste huizen zijn opgetrokken van duurzaam hout. In sommige gevallen kiezen de makers ervoor het huis op te trekken uit aluminium. Het is aan de ontwerper om zijn of haar creativiteit toe te passen en dat doen sommigen met groot succes. Op het internet zijn tal van websites te vinden die over dit onderwerp gaan. Dat er zoveel informatie beschikbaar is, zorgt voor een vergroting van de populariteit.

Interieur

Vrijheid en duurzaamheid staan centraal bij het wonen in het klein. Juist dan is het belangrijk om goed na te denken over de selectie voor het interieur. Een grote bron van inspiratie vormen de kringloopwinkels. Maar het kan ook anders. Ook nieuwe producten kunnen gebruikt worden.

Dat het huis klein is, hoeft geen afbreuk te doen aan de moderne wooneisen en woonwensen. Zo hoef je niet ineens af te stappen van de welbekende vaatwasser. Tegenwoordig zijn er genoeg energiezuinige vaatwassers op de markt.

Als het gaat om het licht biedt een Tiny House tal van mogelijkheden. Zo creëer je met de lampen van Oosterse Lampen Online een vriendelijke uitstraling. De lampen met gaatjes geven een bijna magisch effect aan het interieur.

Tiny Houses zijn steeds meer populair

Dat de huizen populair zijn blijkt wel uit een snelle zoektocht door het nieuws aangeboden via Google News.

Foto: Infomastern via Foter.com / CC BY-SA