Hoe ga je shoppen voor jouw droomjurk Je staat natuurlijk te trappelen om naar de bruidswinkel te gaan om de belangrijkste jurk van je leven uit te zoeken. Maar voordat je de deur uitgaat, wil je er zeker van zijn dat je goed voorbereid bent. Hier vind je alles wat je moet weten!

Neem voldoende tijd

Soms heb je geluk en is de eerste jurk die je aantrekt meteen raak, maar het kan ook helemaal anders gaan. Ook zit er een lange levertijd op trouwjurken en er is nofal wat tijd nodig voor het eventuele vermaak. Ga daarom ruim op tijd zo’n negen maanden voor je bruiloft.

Vooraf oriënteren

Blader thuis door magazines, en knip eventueel fot’s uit die je mooi vindt. Of surf online en print het uit. Het is altijd goed om voorbeelden te hebben van de stijlen die je aanspreken. De verkoopster zal je ongetwijfeld vragen stellen, om je daarna een selectie japonnen te tonen. Het is handig als je dan kan laten zien wat je stijl is.

Wat is de stijl van jullie bruiloft?

Ga je trouwen op het strand? Dan is een romantische prinsessenjurk met hoepelrok natuurlijk iets voor jouw. Maar deze jurk past natuurlijk wel bij een bruiloft op een kasteel. Waar je gaat trouwen, kan dus van invloed zijn op je keuze van de jurk. En ook wanneer jullie trouwen speelt een grote rol, voor een winterbruiloft is een warme jurk fijn, maar in de zomer is een luchtig exemplaar aan te raden.

Laat je inspireren door andere ideeën

Het lijkt een beetje tegenstrijdig, maar klamp je niet teveel vast aan de stijlen die je van tevoren mooi vindt. Misschien flatteert een geheel andere stijl jouw figuur nog beter. Als je geen andere jurken probeert, zul je daar nooit achter komen. Wijs dus een geheel andere stijl niet meteen af, omdat het niet overeenkomt met wat jij voor ogen had.

Wat voor figuur heb je

Weet jij welke sijl je flattert en welke juist niet? De ideale trouwjurk accestueert de sterke kanten van je figuur, en verdoezelt eventuele probleemzones. Zo is een haltermodel ideaal om je mooie schouders te benadrukken, en accentueert een A-lijn je taille terwijl hij ook je brede heupen verbergt. Wil je nog wat afvallen voor je bruiloft? Dat kan natuurlijk gevolgen hebben voor de maat jurk die je koopt. Maar koop nooit een te kleine jurk! Het is veel eenvoudiger én mooier een te grote jurk in te nemen dan hem groter te maken als het onverhoopt niet lukt om af te vallen.

Welke kleur wit

Het ene wit is het andere niet! Ga voor de spiegel staan en probeer enkele wittinten door voor de spiegel te staan en ze voor je te houden. Je zult zien dat de juiste kleur je ogen doen glanzen.

Verzorg je goed alvorens te passen

Zorg dat je gedoucht hebt, je benen en oksels geschoren en huiskleurig goed ondergoed draagt. Draag geen of nauwelijks make-up, misschien een beetje mascara, dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat je vlekken maakt bij het passen. Doe geen parfum op en gebruik alleen een handcreme of bodylotion als je nog meer als één uur hebt voor het pasen, zodat deze de tijd heeft om opgenomen te worden door je huid.

Wie neem je mee

Te veel mensen tijdens een passessie levert alleen maar verwarring op, want iedereen heeft een andere mening. Het is beter om één of twee mensen mee te nemen waarvan je zeker weet dat je hun advies kan vertrouwen. Je kan oma’s, schoonmoeder en andere vriendinnen altijd uitnodigen voor ’n tweede passessie. Een bruidsmodezaak is geen plek voor kinderen. ze vervelen zich snel, en gaan al jouw met de delicatie jurken aan de waai. Ben je op zoek naar bruidskindermode? Doe dat op een andere aparte dag, zodat de bruidskinderen helemaal in het middelpunt van de belangstelling staan.

Denk goed na over de aankoop

In tegenstelling tot een gewoon kledingstuk kun je een trouwjurk niet terugbrengen als je van gedachten verandert. Neem geen overhaaste beslissingen, weet je het niet zeker, slaap er dan nog een nachtje over en maak een nieuwe pasafsraak.

Genieten

Het uitzoeken van je trouwjurk is een unieke ervaring en moet een feest zijn, geniet er dus van met volle teugen. Maak er een gezellige dag van en ga na het passen nog lekker wat eten of drinken.

Vergeet niet deze vragen te stellen

Hoeveel pasbeurten heb je nodig en wanneer vinden die plaats?
Zijn er tijdens jouw pasbeurten ook nog anere bruiden aanwezig?
Welke merken verkopen ze?
Wat is het maximale aantal jurken wat je mag passen?
Wanneer wordt je bruidsjurk geleverd?
Hoelang duurt het om te jurk te vermaken?
Van welk materiaal is de jurk gemaakt?
Mag je een stukje stof meenemen?
Wanneer kies je de bijpassende accessoires?
Wanneer en hoe wordt de jurk betaald?