Ben je gek op ruwe materialen? Natuurlijke tinten met een stoere touch en minimalistische meubels? Dan is de stijl: industrieel wonen misschien wel iets voor jou. Bij deze woontrend kan je het zo gek niet bedenken of het valt onder industrieel wonen. De meubels hoeven er niet tiptop uit te zien en zelfs muren van bakstenen of een ander ruwe materiaal zijn done. Maar hoe tover je je woning nou om tot een industrieel paleisje? Lees hier de tips die je daarbij gaan helpen.

Bij een industrieel interieur zijn de materialen het belangrijkste. De combinatie van de juiste materialen zorgen ervoor dat stijl goed tot uiting komt. Denk hierbij vooral aan hout en metaal. De twee materialen passen heel erg goed bij elkaar. Het metaal zorgt voor de industriële tint, terwijl het hout juist zorgt voor een wat warmere sfeer en huiselijk gevoel.

Eye catchers
Een industrieel interieur staat erom bekend dat het vaak minimalistische meubels zijn met een eye catcher die eruit springt. Denk aan een grote industriële lamp of juist aan een grote, grove, houten tafel. Hiermee creëer je een ruimtelijke sfeer. Plaats dus niet te veel meubels in de ruimte, hierdoor neemt juist de industriële sfeer af. Bijzet tafeltjes doen het ook erg goed bij een industrieel interieur. Denk aan de combinatie van hout met metaal of juist een tafeltje in de vorm van een boomstronk. Less is more is dan ook de uitspraak die geldt bij een industriële woning. Toch een wat huiselijkere sfeer? Kies dan voor een kleed voor onder de tafel of een dieren vacht voor de bij openhaard. Op die manier creëer je toch meer warmte zonder dat de industriële sfeer verloren gaat. Licht staat daarnaast ook centraal bij deze woonstijl. Als je een woning hebt met veel natuurlijk licht hoef je dit natuurlijk niet op te vangen met lampen. In een wat donkerdere woning doen hanglampen en voetlampen wonderen voor het nabootsen van de industriële look.

Tinten
De materialen zijn erg natuurlijk en qua kleuren zien we dan ook veel donkere kleuren zoals grijs en bruin terug komen. Wil je wat meer licht creëren in je woning? Dan zijn de nude tinten ook erg geschikt voor bijvoorbeeld woonaccessoires zoals kussens voor op de bank. Vind je staal net wat te hard van kleur? Kies dan voor meubels met koperen details. De koperen kleur geeft namelijk net wat meer warmte in de ruimte. Kies voor koperen mandjes voor bijvoorbeeld de woonkamer om je tijdschriften in te leggen. Ook koperen fotolijstjes voor op tafel, aan de wand of in een kast doen het erg goed.

Ben jij er al over uit of de industriële look iets voor jouw woning is?industrielelampen