Je allerliefste verdient natuurlijk het mooiste en het beste! Een sprookjesachtige locatie, Prachtige bruidskleding en trouwringen om bij weg te dromen. Het vinden van de perfecte ringen is een van de leukste opdrachten voor de grote dag. Immers werden er in het oude Egyte al ringen gedragen van gras.
Een trouwring gaat een leven lang mee, kies daarom een goede kwaliteit ring. Bekijk vooraf wat je mooi vindt, bepaal jullie budget en laat je vooral goed informeren. Begin op tijd met zoeken, zo heb je genoeg tijd om de perfecte ring te vinden bij de juwelier, of deze naar wens te laten maken door een edelsmid.

Trends

De nieuwste trend is een trouwring met een vingerafdruk erin. Ook wordt vaak gekozen om voor de bruid een diamant of edelsteentje in de ring te zetten. De kleur van goud is een smaak van het bruidspaar, de een kiest voor witgoud de ander daarintegen wil persé geelgoud. Maar er zijn zelfs zwarte trouwringen gemaakt van platina en carbon, voor paartjes die iets anders willen. tegenwoordig worden ringen gemaakt van edelmetalen omdat deze mooi zijn, lang meegaan, en net zo bijzonder zijn als de ware liefde. Je kunt kiezen uit goud, platina, zilver of Palladium.

Betekenis van de ring

Het feit dat een ring geen begin en einde heeft, zal hiertoe hebben bijgedragen, Jullie eeuwige verbintenis.

Dragen van de ring

Het is algemeen gebruikelijk de trouwring om de ringvinger van de rechterhand te dragen, echter mensen die Rooms-Katholiek zijn dragen de trouwring aan de ringvinger van de linkerhand. Een gebruik van weduwen en weduwnaren is om de ring van de overleden echtgeno(o)t(e) achter de eigen trouwring te dragen. De ringvinger stond volgens het volksgeloof in verbinding met het hart en was dus de meest geschikte vinger om een trouwring aan te dragen. Na een manicure zijn je handen helemaal klaar voor die mooie trouwring.

Meten is weten

Een paar handige tips bij het uitzoeken van je trouwring.

    1 Een ringmaat kan per jaargetijde variëren: hoe hoger de temperatuur, hoe dikker je vingers.

  1. 2 Hou er rekening mee dat je een andere ringmaat hebt als je in verwachting bent, of aan een diëten.
  2. 3 Je ringmaat kan zelfs afhankelijk zijn van het tijdstip van de dag, vaak zijn de vingers sóchtends smaller dan in de avond.