Een bruidsboeket is eigenlijk een stukje kunstwerk van bloemen aangepast aan de stijl van het bruidspaar, en de entourage en sfeer waarop het huwelijk gevierd wordt. Behalve dat we tegenwoordig aan bijna alle bloemsoorten kunnen voldoen, is er ook steeds meer een trend gekomen van andere leuke materialen zoals, pareltjes, sieraden, strikjes, straa, vlindertjes. Hierdoor kunnen bloemisten hun creativiteit kwijt in het bruidsboeket. Kies het juiste bruidsboeket en kleur bij je jurk. Durf voor kleur te kiezen als je een witte jurk hebt. Ook bloemen van het seizoen zijn er in talloze kleuren. De meeste bloemen zijn door de export en kweek in kas bijna het hele jaar door te verkrijgen. Plus he je nog tal van keuze uit verschillende soorten bruidsboeketten, de biedemeijer, de druppelvorm, vrije hand boeketten. De keuze is aan jou om te kiezen wat voor boeket.

Corsages

Kies neutrale corsagekleuren, of verschillende kleuren, zodat de gasten zelf de kleur bij de kleding kunnen kiezen. Er zijn ook magneetcorsages te koop, makkelijk om op te doen.

Auto versiering

Natuurlijk voorzie je op de bruidsauto ook een mooie blikvanger van een boeket. Of je plaatst een grote strik op de auto. De rest van de bruidsstoet voorzie je van een antennestrikje of bloem. Behalve de autoversiering kun je ook nog kiezen voor een kerkversiering en decoratie van de locatie.

Etiquette bruidsboeket

Volgens de etiquette draagt de bruid haar boeket in haar vrije hand. Dus als zijn aan de rechterkant van de bruidegom loopt, draagt ze het links. Tijdens de huwelijksvoltrekking kan je het even in bewaring geven bij je bruidsmeisjes, of het voor je op tafel leggen. Tijdens de receptie ligt het boeket op tafel en tijdens het diner ligt het vóór de bruid op tafel.