Vroeger kon je alleen kiezen om in het gemeentehuis te trouwen. Nu kan je in Nederland bijna op iedere plek trouwen. Ook kun je je eigen (Officiele) trouwambtenaar inhuren. Denk hier aan als je wilt trouwen in je favoriete strandtent, of op het strand. Ook kan je zelfs in je eigen tuin of huis trouwen. Kortom de mogelijkheden zijn er, informeer hiervoor bij je eigen gemeente. Veel feestlocaties hebben dan ook hun eigen trouwlocatie, zo ben je in de mogelijkheid om op elk uur samen met al je gasten te trouwen.

Trouwlocaties in Nederland

Elkaar het ja-woord geven is hét belangrijkste onderdeel van je trouwdag. De trouwlocatie van je dromen vinden is niet altijd even makkelijk. Gelukkig ben je vandaag de dag niet meer gebonden om te trouwen binnen jullie eigen gemeente. Vaak heb je wel toestemming van de gemeente nodig om op een andere locatie te trouwen. Naast het gemeentehuis, komen er steeds meer officiële trouwlocaties bij, en mogen jullie ook zelf je voorkeur geven, wil je graag thuis trouwen, dat kan zeker!!! Voor je een locatie boekt, ga even na hoeveel gasten er bij de ceremonie aanwezig zijn, en of er voor iedereen voldiende ruimte is in de locatie. Vergeet niet dat populaire locaties snel volgeboekt zijn!! Een huwelijksdatum kun je maximaal 1 jaar van te voren vast leggen.

 

Trouwlocatie kiezen

Op onze site staan veel officiele trouwlocaties. De mogelijkheden zijn daarom enorm. Naast het gemeentehuis kun je trouwen in kastelen, molens, dierentuinen, attraktieparken, op partyschepen, noem maar op….Zijn jullie van plan in het Buitenland te trouwen, regel dan wel 6 maanden van te voren alle documenten en papieren, zodat je niet voor verassingen komt te staan.