1. FBTO uitvaartverzekering

Heb je reeds de FBTO uitvaartverzekering afgesloten? Wil je nu weten of deze verzekeraar de beste uitvaartverzekering voor jou aanbiedt? Dan kun je de mogelijkheden vergelijken met de andere verzekeringen. De uitvaartverzekering van FBTO wordt namelijk niet meer aangeboden. Voor klanten die deze verzekering al hadden afgesloten, loopt de verzekering normaal door. Je kunt bij deze verzekeraar wel nog een uitvaartwensenformulier bekijken en downloaden. Door dit formulier in te vullen, laat je een duidelijke richtingwijzer achter voor je nabestaanden. Je schrijft namelijk exact op hoe je wil dat jouw uitvaart eruit moet zien.

2. Inshared uitvaartverzekering

Inshared is een bekende verzekeraar. Wellicht heb je daarom interesse in een Inshared uitvaartverzekering. Helaas biedt deze verzekeraar niet de beste uitvaartverzekering aan. Hoewel deze verzekeringsmaatschappij namelijk een groot aantal verzekeringen aanbiedt, behoort een uitvaartverzekering niet tot het aanbod. De verzekeraar biedt wel dierenverzekeringen aan met pakketten waar je er ook voor kunt kiezen dat je huisdier wordt gecremeerd na de dood. Inshared kan dus wel zorgen voor de crematie van je huisdier, maar biedt geen uitvaartverzekering voor mensen aan.

4. Centraal Beheer uitvaartverzekering

Wil je graag een Centraal Beheer uitvaartverzekering afsluiten? Dan moeten we je helaas teleurstellen, omdat er bij deze verzekeringsmaatschappij hetzelfde gaande is als bij FBTO. Je kunt dus geen nieuwe uitvaartverzekering afsluiten, maar als je al een uitvaartverzekering bij hen hebt, dan word je toch geholpen. Wellicht was de verzekering van deze maatschappij voorheen de beste uitvaartverzekering voor jou. Het voordeel van deze verzekeraar is dat hij je toch een andere optie aanbiedt. Als je namelijk kiest voor de overlijdensrisicoverzekering dan krijgen je nabestaanden toch een uitkering wanneer jij overlijdt als gevolg van een ongeluk. Je kunt deze verzekering al vanaf slechts enkele euro’s per maand afsluiten. Er geldt bovendien een lagere premie voor niet-rokers. Daarnaast heb je 30 dagen bedenktijd. Veel voordelen dus!

5. OHRA uitvaartverzekering

Net zoals het geval is bij de uitvaartverzekering van FBTO en Centraal Beheer, kun je de OHRA uitvaartverzekering niet meer afsluiten. Als je echter reeds beschikt over deze verzekering, dan helpt de verzekeraar je graag. De kosten voor je uitvaart zijn dan namelijk gedekt. Hierdoor hoeven je nabestaanden zich geen zorgen te maken over hoe zij voor jouw uitvaart zullen betalen. Ze krijgen namelijk een bepaald bedrag uitgekeerd om te betalen voor de begrafenis of crematie. Bij deze optie betekent het weliswaar dat je nabestaanden zelf alles moeten regelen ten aanzien van de uitvaart. Er geldt namelijk alleen een uitkering in de vorm van geld.

OHRA bood echter ook een andere optie aan, namelijk dat de nabestaanden de uitvaart lieten verzorgen door Monuta. Dit is dus een semi-natura uitkering. Als je de OHRA uitvaartverzekering dus al had afgesloten, dan is deze misschien nog steeds de beste uitvaartverzekering voor jou.

6. HEMA uitvaartverzekering

HEMA biedt een aantal verschillende verzekeringen aan. Echter, je kunt bij hen niet terecht voor een uitvaartverzekering. Als je dus je verschillende verzekeringen hebt afgesloten bij deze verzekeraar en je wilde ook de HEMA uitvaartverzekering sluiten, dan kun je helaas teleurgesteld raken. Indien gewenst kun je echter nog altijd de andere verzekeringen van deze verzekeraar afsluiten. Er gelden dan lage premies, er geldt een zeer complete dekking, de voorwaarden zijn begrijpelijk, je kunt de verzekering online afsluiten en beheren en de schadeverzekeringen kun je dagelijks opzeggen. HEMA biedt dus niet de beste uitvaartverzekering aan, maar wellicht wel de beste mogelijkheden bij de andere verzekeringen.

7. Ditzo uitvaartverzekering

Ditzo biedt zelf geen uitvaartverzekering aan. Als je dus graag wil dat je nabestaanden zonder zorgen kunnen betalen voor je uitvaart, dan kun je kiezen voor 1 van de andere verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Hoewel er geen Ditzo uitvaartverzekering is, biedt deze verzekeraar wel een autoverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, woonhuisverzekering en inboedelverzekering aan. Hij is dus niet de beste uitvaartverzekering, maar blinkt wel uit op het gebied van andere verzekeringen. De verzekeraar maakt het namelijk mogelijk dat je alles zelf online kunt regelen en dat je de verzekeringen direct online kunt afsluiten. Er gelden bovendien scherpe premies, een superieure klantvriendelijkheid en heldere voorwaarden. Je krijgt zelfs hulp bij overstappen.

8. AEGON uitvaartverzekering

Misschien heb je al onderzoek gedaan over de verschillende mogelijkheden en denk je dat de verzekering van AEGON de beste uitvaartverzekering voor jou is. Hoewel AEGON niet specifiek een uitvaartverzekering aanbiedt, bieden zij wel een overlijdensrisicoverzekering aan. Bij deze verzekering geldt er een uitkering bij overlijden door een ongeval. Je kan bij deze verzekeraar bovendien zelf het verzekerd bedrag bepalen, de verzekering gemakkelijk en snel online aanvragen en er geldt een vaste, lage premie. Hoewel dit niet exact een uitvaartverzekering is, is het wellicht goed om de verzekering toch af te sluiten. Een ongeluk schuilt namelijk in een hoekje en je wil natuurlijk je nabestaanden niet zonder enige financiële steun achterlaten. Velen sluiten deze verzekering overigens af, omdat zij hun gezin willen beschermen.

9. Nationale Nederlanden uitvaartverzekering

Net zoals het geval was bij AEGON, geldt er bij Nationale Nederlanden ook dat zij geen uitvaartverzekering aanbieden. Je kunt bij hen wel terecht voor een levensverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensrisicoverzekering. Ook hier geldt dat je nabestaanden een uitkering krijgen als je als gevolg van een ongeluk overlijdt. Echter, als je op zoek bent naar de beste uitvaartverzekering, dan vind je hem niet bij Nationale Nederlanden. De verzekeraar biedt echter wel verzekeringen op andere gebieden aan. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering, een inboedelverzekering en een levensverzekering.

10. AllSecur

Ben je op zoek naar de beste uitvaartverzekering? Dan kun je een andere verzekeraar dan AllSecur overwegen. Bij AllSecur biedt men namelijk alleen autoverzekeringen aan. Als je pas een auto hebt gekocht en je wil deze dus verzekeren, dan raden we je aan om de mogelijkheden van deze verzekeraar te bekijken. Omdat de verzekeringsmaatschappij slechts 1 type verzekering aanbiedt, is hij namelijk gespecialiseerd in dit type verzekeringen. Je weet dus zeker dat je in goede handen zit.

Overige opties

Van de beter bekende verzekeraars is er zoals je hebt gezien slechts 1 die op dit moment een uitvaartverzekering aanbiedt. Uit deze lijst biedt UNIVE dus de beste uitvaartverzekering aan. Echter, er zijn ook andere verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden.

Omdat er in de oorspronkelijke lijst slechts 1 uitvaartverzekering was die je als nieuwe klant kunt afsluiten, hebben wij de extra 3 verzekeraars opgenoemd. Je kunt dus de 4 genoemde opties met elkaar vergelijken en zelf bepalen welke de beste uitvaartverzekering voor jou is.