Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om de kosten van een begrafenis of crematie te dekken. Meestal moeten de nabestaanden deze kosten betalen, tenzij de overledene een uitvaartverzekering had afgesloten. Er zijn meerdere uitvaartverzekeraars, met allemaal hun eigen voordelen, nadelen en voorwaarden. Het enige dat al deze uitvaartverzekeraars gemeen hebben is dat ze nieuwe klanten willen binnenhalen. Een uitvaartverzekering is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren, bekijk hier een overzicht van wat belangrijk is om de beste uitvaartverzekering te bepalen.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen

U moet bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen goed letten op uw persoonlijke wensen en kijken welke aanbieder het best past bij uw persoonlijke wensen. Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is het ook belangrijk dat u goed kijkt naar de voordelen en nadelen van de verzekeraars. Zijn kinderen bijvoorbeeld meeverzekerd? Of moet hiervoor een aparte premie betaald worden? Tot welke leeftijd betaalt u premie? Of is dat levenslang? Ook moet u goed nadenken over het verzekerde bedrag. Tot welk bedrag krijgen de nabestaanden uitgekeerd? Uw bedrag is bepalend hiervoor.

Premie van de verzekering

Wat opvalt is dat hoe ouder u bent, hoe hoger de premie wordt. Dit is logisch, want naarmate u ouder wordt, wordt de kans op overlijden groter. U moet ook nadenken over uw voorkeuren. Wilt u een kapitaalpolis of een natura polis? Bij de kapitaalpolis krijgen uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd na uw overlijden, waarvan zij de uitvaart en diensten (deels of volledig) kunnen bekostigen. Bij de natura polis wordt er geen bedrag uitgekeerd na het overlijden, maar bij deze polis worden de producten en diensten geleverd nadat de verzekeringsnemer is overleden. Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen is het belangrijk dat u dicht bij uzelf blijft. Kijk naar uw wensen en voorkeuren en kies dan een maatschappij die het best bij uw wensen en voorkeuren aansluit.