Waarom een weddingplanner?

Weddingplanners voor je bruiloft, vaak nemen deze de dingen uit handen waar je zelf niet uitkomt. Je kan ervoor kiezen je hele bruiloft te laten organiseren door een weddingplanner, of juist alleen maar bepaalde onderdelen. Heb je zelf weinig tijd of helemaal geen zin in al het gedoe van een bruiloft plannen dan kun je een proffesional inschaleken. In Amerika is er geen bruid zonder weddingplanner, er zijn dan ook diverse films over geweest. Maar zeg nou eerlijk, een bruiloft plannen en regelen is toch het allerleukste wat er is. Maar soms kan het niet anders, en heb je echt hulp nodig.

Weddingplanner zoeken

Er komt heel wat op je af bij het plannen van een bruiloft!. Je moet zoveel regelen, en vaak heb je nog een drukke baan erbij, dan kan het allemaal net even teveel worden. Denk aan het regelen van een fotograaf, trouwvervoer, een cateraar, trouwlocatie. Dan nog maar niet te spreken over de bruidsoutfit. Veel bruidsparen regelen het liefst zelf hun bruiloft, maar het neemt veel tijd in beslag. Een weddingplanner kan dan zeker uitkomst bieden. En wie denkt dat een weddingplanner duur is, echt niet deze kent zoveel leveranciers, en weet wie en waar het goedkoper is, zo is het vaak meer kostenbesparend, een goede weddingplanner verdient zich terug.

Het beste is om de weddingplanner in te schakelen aan het begin van je planning. Zo loop je zelf niet vast, en de planning word stap voor stap gedaan.

Welke weddingplanner

Het makkelijkste is om er een uit je eigen regio te nemen, zo kan je eens makkelijk even langs gaan, om ideetjes voor te leggen, of om fot’s te laten zien. Bespreek duidelijk wat je wil, en wat je budget is. Vraag of zij ervaring heeft met decoraties, welke leveranciers ze kent, en hoe vaak heeft ze een bruilot begeleid? Heeft ze ervaring? Bespeek duidelijk vooraf het kostenplaatje.
Hebben jullie de weddingplanner gevonden die bij jullie past, dan kan ze gaan beginnen met de planning. Ze gaat meestal een draaiboek maken, en houd jullie op de hoogte van de omstandigheden.